2024 Yılında Ziyaret Edebileceğiniz Başlıca 10 Avrupa Şehri

Avrupa harika, canlı, farklı kültürler, acayiplikler ve çekicilik barındıran bir kıta. Burası görmeden geçemeyeceğiniz muhteşem şehirleriyle olağanüstü çoğu ülkenin evi.

10. Berlin, Almanya.

berlin almanya
 
Bu şehir Almanya’nın yaşadığı anlaşmazlıklar yüzünden küçük görülmektedir , ama emin olun, bu şehir görmeden geçilmeyecek şehirlerden biridir. Sıcak yaz ve dondurucu kış aylarında şehir pek çok turisti çekiyor ama turistleri asıl çeken şehirin ta kendisidir.  Berlin Duvarı’ndan tutun da Brandenburg Geçidi’ne kadar, Almanya’nın tarihi bu muhteşem şehrin mimarisine güzelce kazınmıştır.  Gece hayatı Avrupa çapında ses getirirken turistler için büyük bir eğlence kaynağı. Berlin her yaştan gezgin için kaçırılmaması gereken bir yer. Hadi gezmeye başlayın. Bir Almanya uçak bileti kadar uzağınızda.

9. Kopenhag, Danimarka.

kopenhag danimarka
 
Danimarka’nın başkenti tipik gezginler için kesinlikle gidilmesi gereken harika bir yer. Dünya çapında onun güzelliği, sakinliği ve sessizliği ile ünlü bu şehrin tarihi, bu küçük şirin şehrin resmedilmeye değer sahil manzarasıyla dolu. Kopenhag deyince akla harika bahçeler ve merak uyandıran kaleler geliyor, ama gerçek bu şehri haritaya koyan işte bu tarihi gizemlerdir. Danimarkalılar herkesin ilgisini çeken birkaç muhteşem müze, eser ve mimari zevki barındırıyorlar.  Little Mermaid’den (Küçük Deniz Kızı) tutun da  Nyhavn’a kadar, Kopenhag gözden kaçırılmamalı. Bu ülke size Danimarka uçak bileti kadar uzak.

8. Londra, İngiltere.

londra ingiltere
 
İngiltere’nin başkenti ışıklarla ve kahkahalarla dolu aşırı canlı ve enerjik bir şehirdir. Oxford Sokağı’nın hayallerinizi gerçekleştirmesinin ve sevenlerine unutulmaz bir alışveriş deneyimi yaşatmasının keyfini çıkarabilirsiniz. Londra Kulesi korkunç bir tarih dersi almak isteyen biri için mükemmel bir yerken Buckingham Sarayı monarşi severler için muazzam bir görünüme sahip. İkindi çayı ile geleneksel İngiliz yemekleri yabancı gezginler için eğlenceli bir deneyimdir. Moda endüstrisinden tutun da Londra’daki mutlu gerçekliğe kadar, İngiltere maceranızdan keyif alacağınıza emin olabilirsiniz. İngiltere uçak bileti arıyorsan sayfamızdan en ucuzunu bulabilirsin.

7. Atina, Yunanistan.

atina yunanistan
 
Bu güzel şehir yeni yeni seyahat eden insanlar için harikulade şehirdir. Bu şehirde yapacağınız şeylerin yelpazesi geniştir özellikle de benim gibi tarih seviyorsanız. Parthenon’dan Akropolis’e kadar, pek çok Antik Yunan zamanında yapılmıştır ve bugün harika mimarisi hala ayaktadır. Şehir turları ana ulaşım aracı olarak otobüs ve taksilerle yapılmaktadır. Orada daha fazla geleneksel gezgin için güneşlenme ve güneşi görmek için pek çok çeşitte baş döndürücü plajlar  var. Yunanistan gezginler ziyaret etmesi gereken bir yer. Yunanistan uçak bileti ihtiyacın varsa, tek adres bilet.com.

6. Amsterdam, Hollanda.

amsterdam hollanda
 
Hollanda’nın başkenti cazibe ve güzellikle dolu akıl alan bir karaktere sahip. Renkli sokaklar boyunca bisiklet sürmeden  tutun da kanal boyunca tekne sürmeye kadar, bu gerçekten enfes bir şehir. Anne Frank Evi Vondelpark ve dahası gibi harikaları keşfedebilirsiniz. Bu canlı, ilginç gezginlerin uğrak yeri olmalı. Artis Hayvanat Bahçesi herkes için muhteşem bir deneyim iken Rijks Müzesi kendinizi ilginç bir tarih dersiyle şımartmak için harika bir fırsattır. Amsterdam en iyi Avrupa şehirlerinin ilk sırada gelenlerinden. Hollanda uçak bileti arayışı içindeysen, en uygun fiyatı sayfamızdan bulabilirsin.

5. Dublin, İrlanda.

dublin irlanda
 
İrlanda’nın başkenti eğlence ve kahkahayla dolu olağanüstü bir şehir. Orası yapılabilecek heyecan verici şeylerle dolu, özellikle de bara gidenler için   yüzlerce kelime oyundan Guinness Fabrikası’nın etrafında bir tur atmaya kadar pek çok şey mümkün. Sokaklar, sokak sanatçılarının çaldığı canlı müzik ve bütün aile için satın alınabilecek harika eşyalarla dolu. Şehirde Liffey Nehri’nin şık manzarasının keyfini çıkarabilmeniz için pek çok  harikulade restoran bulunuyor.  İrlanda hayatınızın en iyi tatillerden birini yapmanızı sağlayarak sizi büyüleyecek. İrlanda uçak bileti mi arıyorsun? İşte en ucuzu burada.

4. Paris, Fransa.

paris fransa
 
Bu göz kamaştırıcı şehir yüzyıllardır Avrupa’da popüler. Yüksek Eyfel Kulesinden tutun da, Louvre, the Arc de Triomphe’ye (Zafer Takı) kadar, Paris her köşesi süprizlerle dolu bir şehir. Fransızlar enfes yemekleri ve kadınsı tavırlarıyla ünlüdürler ve Fransa romantik bir mola vermek isteyen biri için kesinlikle gidilmesi gereken bir yerdir.  Seine Nehri’nin üzerine kurulu olan, Paris Avrupa’nın en çok nefes kesici güzellikteki şehirlerinden biridir ve Avrupa seyahatinizde ilk sırada yer almalıdır. En Uygun Fransa Uçak Bileti bulabilmek için, sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

3. Budapeşte, Macaristan.

budapeşte macaristan
 
Macaristan’ın başkenti son yıllarda doğal cazibesi ve tarihi önemi ile birlikte gittikçe daha da popüler oluyor ki bu onu ilgi duyan bir gezgin için ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiriyor. Şehrin tarihi hissi bu büyülü şehirde  içinize doluşuyor. Tarihi binalar ve müzelerden  Eğlenceli Segway ve bisiklet  turlarına kadar, Budapeşte’nin herkesin keşfedebileceği bir yanı var. Bu son zamanlarda George Ezra’nın ‘Budapest’ şarkısının popüler olmasından sonra daha da belirgin hale geldi., İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi bir ülkede yaşamanın ne olduğunu keşfedebileceğiniz birçok özel müze gezginler sayesinde gittikçe popular oluyor. Bu muhteşem şehrin size sunacağı çok şey var ve bu şehir herkesin ölmeden önce gidilecek yerler listesinde olmalı. Macaristan Uçak Bileti almak için sayfamıza uğrayabilirsiniz.

2. Roma, İtalya.

roma italya
 
İtalya’nın başkenti Avrupa’nın en göz alıcı harikalarına ev sahipliği yapıyor ve lezzetli yiyeceklerden şaşırtıcı mimari harikalar ve küstah İtalyan cazibesine kadar, Roma’da herkes için ilgi çekici bir şeyler var. Roma dünyanın en küçük ulusuna ev sahipliği yapan en güzel Avrupa kenti Vatikan Şehri olarak anılıyor. Şaşırtıcı Kolezyum ve Pantheon’dan çoğu kilise ve tura kadar, bu şehir ziyaret etmeniz gereken bir yer. İtalya Uçak Bileti almak istediğinizde sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1. Krakov, Polonya.

 krakov polonya

Polonya’nın gizli mücevheri görünürde en büyük şehirlerden biri olmasıdır. Bu şaşırtıcı şehir her yaştan gezginin ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Büyüleyici Ana Meydandan, St. Mary’s Bazilikası ve devasa alışveriş merkezleriyle bütünleşmesine kadar, bu gerçekten dikkat çekici. Şirin küçük sokaklar çok eğlenceli ögeler sunuyorlar ve şehirde kötü şöhretli Nazi kampı turu, Auschwitz gibi turlar da var. Bu şaşırtıcı şehir canlı kişiliği ve tarihi resmetmesiyle Avrupa’nın en iyilerinden biri. Krakov, tek kelimeyle, muhteşem. Polonya Uçak Bileti almak isterseniz, sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Çağdaş KIROĞLU
Çağdaş KIROĞLU
15 Ocak 2022
Paylaş :

Yorum Gönder