Gizlilik Bildirimi

Son Güncelleştirme Tarihi : 1.1.2019

Bilet.com, gizliliğinizi korumak konusunda kararlıdır. Bu gizlilik bildirimi, bilet.com sitesinin veri toplama ve kullanma uygulamalarını açıklar. Bu Siteye erişmeniz bu gizlilik bildiriminde tanımlanan, bilgi toplama ve kullanma uygulamalarını kabul ediyor olduğunuzu gösterir.


Kişisel Bilgilerinizin Toplanması


Bu bilgileri, bilet.com’a kayıt olurken ya da bilet.com ürünlerini satın alırken ve hizmetleri hakkında bilgi alma, yarışmalara katılma, e-posta haber bültenleri sipariş etme, erişim sınırlaması olan özel site veya hizmetlere katılma, bir etkinlik veya eğitime kaydolma gibi talep ettiğiniz bir işlemi gerçekleştirmenize veya size hizmet sağlamak için sizinle iletişim kurmamıza izin veren, sizi kişi olarak tanıtan bilgilere (kişisel bilgiler) gerek duyduğumuz zaman sizden isteriz. Topladığımız kişisel bilgiler arasında adınız, unvanınız, şirket veya kuruluşunuzun adı, iş e-posta adresiniz, iş telefonunuz, iş veya ev adresiniz ve iş tanımınızla ile ilgili bilgiler olabilir.

Site, ziyaretleriniz hakkında, Siteye erişmek için kullandığınız Internet servis sağlayıcısının adı ve Internet Protokol (IP) adresi, Siteye erişme tarihi ve saatiniz, Sitede bulunduğunuz sırada eriştiğiniz sayfalar ve sitemize doğrudan bağlanmanızı sağlayan Web sitesinin Internet adresi gibi birtakım bilgiler toplayabilir. Bu bilgiler sitenin iyileştirilmesi, eğilimlerin analiz edilmesi ve Sitenin yönetilmesi için kullanılır.

bilet.com kullanımı,üyeleri, ürünleri ve ilgili teknolojiler hakkındaki bilgileri ve haberleri paylaşmak üzere bilet.com çalışanları, uzmanları ve sizinle eş düzey kullanıcılarla iletişime girme olanakları sağlar. bilet.com, e-posta adresinizin veya diğer kişisel bilgilerinizin başkaları tarafından toplanmasını, uygunsuz veya zararlı amaçlar için kullanılmasını önlemek için, gerçek e-posta adresinizi veya diğer kişisel bilgilerinizi haber grupları, sohbetler veya diğer genel forumlarda açıklamamaya dikkat etmeniz konusunda sizi uyarır.


Kişisel Bilgilerinizin Kullanımı


Sitede toplanan kişisel bilgiler, Sitenin işletilmesi ve istediğiniz veya yetkilendirdiğiniz hizmetlerin sağlanması ya da işlemlerin yerine getirilmesi için kullanılır.

bilet.com bu kullanımları desteklemek üzere, müşterilerine daha etkili hizmet sunmak, Siteyi ve diğer ilgili bilet.com ürünlerini veya hizmetlerini iyileştirmek ve aynı bilgileri tekrar tekrar girme gereğini ortadan kaldırarak Sitenin kullanımını daha kolay hale getirmek veya Siteyi özel tercihlerinize ve ilgi alanlarınıza göre özelleştirmek için kişisel bilgileri kullanabilir. bilet.com ile ilişkilerinizin dengeli sürmesini sağlamak için, bilet.com tarafından kullanılan bilgiler diğer bilet.com hizmetleri tarafından toplanan bilgilerle birleştirilebilir.

Kişisel bilgilerinizi, kritik güncelleştirmeleri ve bildirimleri de içerecek şekilde, kullanmakta olduğunuz ürün veya hizmetler hakkında önemli bilgiler sağlamak için kullanabiliriz. Ayrıca, izin vermeniz koşuluyla, size diğer bilet.com ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgiler gönderebilir ve/veya kendi ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi gönderebilmeleri için bu bilgileri diğer bilet.com ortaklarıyla paylaşabiliriz.

Araştırma amacıyla, site ziyaretleriyle ilgili verileri anonim demografik bilgilerle birleştiririz ve bu bilgileri daha yararlı içerik sağlamak üzere toplu bir şekilde kullanabiliriz. bilet.com sitesinin giriş sınırlaması olan kimi bölümlerinde, kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için, sizden onay alarak site ziyaret verilerini kişisel bilgilerinizle birleştirebiliriz. İzin vermemeniz halinde, size kişiselleştirilmiş hizmet vermeyiz ve kişisel bilgilerinizle site ziyaret bilgilerinizi birleştirmeyiz.

Tanıtım e-postaları almayı kabul ettiğinizde bilet.com, tıklattığınız e-postaları izlemek için özelleştirilmiş bağlantılar veya benzeri teknolojiler kullanabilir. Size daha uygun e-postalar veya satış bilgileri gönderebilmek için bu bilgileri kişisel bilgilerinizle ilişkilendirebiliriz. Her e-posta, bu tür iletilerin gelmesini durdurmanıza olanak veren, abonelik iptal bağlantıları içerir.

Bazı bilet.com hizmetleri, ticari hizmet olarak başvuru bilgilerini yayımlamak isteyen bilet.com ortakları örneğinde olduğu gibi, kişilere belirli kişisel bilgileri herkesin görebileceği şekilde açıklama olanağı sağlar. Bu türden hizmetlere katılım her zaman isteğe bağlıdır.

bilet.com, kişisel bilgilerinizi yasal bir zorunluluk olarak istendiğinde veya (a) yasal gereklere uygun hareket etmek veya bilet.com ya da Siteye tebliğ edilen yasal işlemlere uymak; (b) bilet.com ve Web sitesi ailemizin haklarını ve mülkiyetini korumak ve savunmak; (c) bilet.com çalışanlarının veya aracılarının, bilet.com ürünü kullananların veya kamu güvenliği açısından acil durumlarda harekete geçmek için gerekli olduğuna iyi niyetle kanaat getirdiği hallerde açıklayabilir.


Kişisel Bilgilerinizin Kontrolü


Bu bildirimde aksi belirtilmedikçe, Site üzerinde sağladığınız kişisel bilgiler izniniz olmaksızın bilet.com ve denetlediği yan kuruluşları ve bağlı kuruluşları dışında paylaşılmayacaktır. Bir sonraki bölümde açıklandığı gibi, kişisel bilgilerinize erişebilir ve sizinle nasıl bağlantı kurulmasını istediğinizi belirten seçimler yapabilirsiniz.

Lütfen Site üzerindeki bu gizlilik bildiriminin ve yaptığınız seçimlerin diğer, ayrı işletilen bilet.com ürünleri ve hizmetleri bağlamında bilet.com'a sağlamış olabileceğiniz kişisel bilgiler için geçerli olmasının şart olmadığını unutmayın.


Kişisel Bilgilerinize Erişim


Bu Sitede sağladığınız kişisel bilgiler ve bağlantı tercihlerinizi kendi sayfanızda inceleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Kişisel bilgileriniz görüntülenmeden önce .kullanıcı adı ve parolanızı girmeniz istenir.

Sayfanızda aşağıdakileri yapabilirsiniz:

bilet.com'da bize vermiş olduğunuz kişisel bilgileri görüntüleyip düzenleyebilirsiniz.
bilet.com'un size pazarlama bilgileri göndermesini isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz.
Üçüncü tarafların sizinle bağlantı kurmasını isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz.
bilet.com üzerinde sunulan kimi hizmetler Profil Merkezi'nden erişilemeyen bilgiler toplayabilir. Ancak, bu türden durumlarda kişisel bilgilerinize, bu bildirimin sonunda açıklanan şekilde bilet.com ile bağlantı kurarak veya söz konusu hizmet tarafından açıklanan başka yollarla erişebilirsiniz.


Kişisel Bilgilerinizin Güvenliği


bilet.com, kişisel bilgilerinizin güvenliğini korumayı ilke edinmiştir. Kişisel bilgilerinizi yetkisiz erişime, kullanıma veya açığa çıkmaya karşı korumak için çok çeşitli güvenlik teknolojileri ve yordamları kullanırız. Örneğin, sağladığınız bilgileri kontrol altındaki tesislerde bulunan ve sınırlı erişimi olan bilgisayar sunucularında depolarız.


Tanımlama Bilgileri


Bu Site, Tanımlama Bilgilerini, kayıt işleminin sağlıklı olması ve Siteyi kişiselleştirmek için kullanır. Tanımlama bilgileri, Web sayfası sunucusu tarafından sabit diskinize yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Tanımlama bilgileri programları çalıştırmak veya bilgisayarınıza virüs göndermek için kullanılamaz. Tanımlama bilgileri benzersiz şekilde size atanır ve yalnızca size tanımlama bilgisini gönderen etki alanındaki Web sunucusu tarafından okunabilir.

Tanımlama bilgilerinin başlıca amaçlarından biri size zaman kazandırmak üzere kolaylık sağlamaktır. Örneğin, bir web sayfasını kişiselleştirir veya bir sitede gezinirseniz, tanımlama bilgisi sonraki ziyaretlerinizde sitenin size ait belirli bilgileri anımsamasına yardımcı olur. Bu, ilgili içeriği verme işlemini basitleştirir, gezinmeyi kolaylaştırır vb.. Web sitesine geri geldiğinizde, sitenin özelleştirdiğiniz özelliklerini kolayca kullanabilmeniz için önceden verdiğiniz bilgiler alınabilir.

Tanımlama bilgisini sitemize almak için, saydam gif teknolojisi olarak da bilinen Web işaretleri veya eylem etiketleri kullanılabilir. Bu teknoloji, bir bilet.com Web sayfasında, günlüğünde veya haber bülteninde temel öğeleri (bağlantılar veya grafikler gibi) tıklatan kullanıcı sayısı gibi, bilet.com Web sitesinin kullanımı hakkında toplu istatistikler derlemek için kullandığımız bir araçtır. Toplu site istatistiklerini ortağımız olan şirketlerle paylaşabiliriz.

Tanımlama bilgilerini kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Çoğu Web tarayıcısı otomatik olarak tanımlama bilgilerini kabul eder, ancak isterseniz tarayıcı ayarınızı tanımlama bilgilerini reddedecek şekilde değiştirebilirsiniz. Tanımlama bilgilerini reddetmeyi seçerseniz, bu ve ziyaret ettiğiniz diğer Web sitelerinin etkileşimli özelliklerinden tam olarak yararlanamayabilirsiniz. bilet.com Kullanımı

Bu Sitede oturum açma ve kaydolma hizmetleri sağlamak üzere kullanıcı adı ve şifre kullanılmaktadır. kullanıcı adı ve şifre kullanarak Sitede oturum açmak istediğinizde, e-posta adresinizle birlikte bir parola yazmanız gerekir. Kullanıcı adı ve şifrenizin güvenliğinden, yetkili olmayan kişiler tarafından kullanımından yalnızca siz sorumlusunuz.


Bu Gizlilik Bildiriminin Uygulanması


Bu bildirimle ilgili sorularınız için bilet.com Site Yönetimine başvurunuz.


Bu Gizlilik Bildiriminde Yapılabilecek Değişiklikler


Bu gizlilik bildirimini zaman zaman güncelleştirebiliriz. Bunu yaparken gizlilik bildiriminin üst bölümünde yer alan "son güncelleştirme tarihi" kısmını da değiştiririz. Bu gizlilik bildiriminde yapılacak önemli değişikliklerde, Web sitemizin giriş sayfasına dikkat çekecek bir ilan yerleştirerek veya doğrudan tarafınıza bir bildirim göndererek haberdar ederiz. Topladığımız kişisel bilgileri korumak için hangi yöntemlerden yararlandığımız konusunda bilgi sahibi olmak için bu gizlilik bildirimini düzenli aralıklarla gözden geçirmenizi öneririz. Hizmeti sürekli şekilde kullanmanız bu gizlilik bildirimini ve yapılabilecek güncelleştirmeleri kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama

1. Politikanın Amacı ve Kapsamı

KVK Kanunu kapsamınca Kişisel Veri; kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. KVKK hükümlerine göre kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi veri sorumlusu olarak nitelendirilmektedir. KVKK yönünden şirketimizin konumu Veri Sorumlusu’dur.

İşbu doküman (“Politika”), Şirketimiz’in veri sorumlusu olarak kişisel verilerini işlediği gerçek kişilerin KVKK madde 10 kapsamında aydınlatılması amacıyla kaleme alınmıştır. bilet.com işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

2. Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri ve Yasal Dayanaklar

bilet.com, kişisel verileri www.bilet.com web sitesinden, web sitesinin mobil uygulamaları, sosyal medya hesapları, çerezler, çağrı merkezi, idari ve adli makamlardan gelen tebligatlar ve sair iletişim kanalları aracılığıyla işitsel, elektronik veya yazılı olarak, şirketimiz ile ticari ilişki kurmak, iş başvurusu yapmak, teklif vermek gibi amaçlarla, kartvizit, özgeçmiş (cv), teklif vermek ve sair yollarla kişisel verilerini paylaşan kişilerden alınan, fiziki veya sanal bir ortamda, yüz yüze ya da mesafeli, sözlü veya yazılı ya da elektronik ortamdan, KVK Kanunu’nun da belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak ve işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nda belirtilen hukuki sebepler doğrultusunda toplamaktadır.

Kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

3. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kanun uyarınca kişisel veriler, kural olarak veri sahibinin açık rızası bulunmaksızın işlenememektedir. bilet.com, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:  

4. Şirketimizin Kanun’dan Doğan Hak ve Yükümlülükleri

Şirketimiz tarafından kişisel veriler, Anayasa’nın 20. maddesine ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) 4. maddesine uygun olarak,
bilet.com ile paylaşılan kişisel veriler, bilet.com gözetimi ve kontrolü altındadır. bilet.com, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak aşağıdaki idari ve teknik güvenlik önlemlerini aldığımızı belirtmek isteriz. Bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

Kritik ödeme bilgileriniz hiçbir şekilde tutulmamakta, ilgili ödeme sisteminin gerektirdiği standartlarda şifrelenerek ilgili banka- ödeme sistemi altyapısına iletilmektedir.
Web sitesi veya mobil uygulamadan toplanan kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesi için çalışanlara yönelik erişim yetki ve kontrol matrisleri oluşturulmuştur.

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar bilet.com'un yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca bilet.com'un kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda bilet.com'un yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin bilet.com ile doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

Şirketimiz, işlediği kişisel verileri mevzuatla belirlenen sürelerde saklamakta olup, mevzuatta ayrıca süre belirlenmemiş olması halinde; kişisel veriler şirketimizin o veriyi işlerken sunduğu hizmetlerle bağlı olarak Şirketimizin uygulamaları ve ticari yaşamının teamülleri uyarınca işlenmesini gerektiren süre kadar ve bu süreden sonra sadece olası hukuki uyuşmazlıklarda delil teşkil etmesi amacıyla uygulamada gerekliliği ortaya konulan süreler boyunca saklanmaktadır. Belirtilen sürelerin sona ermesinden sonra söz konusu kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir. 

5. Veri Sahiplerinin Kanun’dan Doğan Hakları

Kanun’un 11. maddesine göre kişisel veri sahipleri;
Taleplerinizi iletmekte kullanabileceğiniz İletişim Formu’na ulaşmak için tıklayınız.

Kanun’un 28. maddesinin 2. fıkrası belli hallerde veri sahibinin veri sorumlusundan zararlarının tazmini dışında bir talepte bulunamayacağını düzenlemiştir. Buna göre,  

6. Kişisel Verilerin Aktarılması

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden bilet.com sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz bilet.com'un faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

Şirketimiz tarafından kişisel veriler; Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından yeterli korumaya sahip yabancı ülkeler ilan edildikten sonra sadece bu ülkelere aktarılacaktır. Yeterli korumanın bulunmadığı ilan edilen ülkeler için ise; Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve Kurulun izninin bulunduğu durumlarda kişiler veriler aktarılacaktır.