Çeşme Feribot Bileti

-
12.12.2024
Çeşme Adasına Giden Firma Sayısı
4
En Ucuz Bilet Fiyatı
1.099 TL
Kapıda Vize Var Mı ?
Hayır
En Popüler Rota
Sakız Adası-Çeşme

Çeşme Hakkında

Çeşme, Ege Denizi'nin kıyısında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bir tatil beldesidir. İzmir'e bağlı olan Çeşme, antik çağlardan beri önemli bir liman kenti olarak biliniyor. Çeşme'nin tarihi MÖ 11. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Kent, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve Osmanlılar gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Çeşme feribot bileti alarak sizde Çeşme'yi ziyaret edebilir, güneşin, denizin ve kumsalların tadını çıkarabilirsiniz.


Çeşme feribot bileti
İzmir'in en güzel ilçelerinden olan Çeşme, tertemiz kumsalları, gece/gündüz eğlence hayatı ve mavi bayraklı plajları ile popülerdir. Yerli ve yabancı turistlerin en gözde tatil beldesi olarak mayıs ayından kasım ayına kadar konuklarına ev sahipliği yapar.

Çeşme Nerede?

çeşme nerede  çeşme ulaşım
 
İstanbul'a 650 km uzaklıkta olan Çeşme, İzmir'e 1 saat uzaklıktadır. Deniz, güneş, tertemiz plaj ve eğlence denildiğinde ilk akla gelen tatil adresleri arasındadır. Sakız Adası'na yarım saat uzaklıkta olup, 45 dakikalık bir feribot yolculuğu ile Çeşme'ye ulaşılır.
 
 Batı ve güneyi Ege denizine komşu olan Çeşme, altın renkli kumsalları, turkuaz renkli denizi ve şifalı kaplıcaları ile her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. New York Times'a göre ziyaret edilmesi gereken 52 adres arasında ise 14. sırada yer alıyor. Ege'nin en gözde tatil beldesi olarak akvaryumdan farkı olmayan kumsalları, göz alıcı su altı dünyası ve mükemmel doğası ile dünya çapında tanınıyor.
 

 Çeşme'de Gezilebilecek Turistik Yerler

 Son yılların turizm potansiyeli olarak en gözde tatil mekanlarından olan Çeşme, göz alıcı koyları, su sporuna elverişli havası, renkli festivalleri ve eğlenceli gece hayatı ile turist akınına uğruyor. Tarihi evleri, yemyeşil doğası, damakları şenlendiren lezzetleri ve mavi plajları ile gezilip görülecek birçok özelliklere sahip bir tatil beldesi olarak dikkat çekiyor.
 
 Denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak, en güzel turistik yerlere sahip olan Çeşme'de keyifli bir tatil yapmak için en az 2-3 gün Çeşme'de kalmak gerekiyor. Sadece doğal güzelliklere Osmanlı dönemini yansıtan değil tarihi değerlere de sahip olan Çeşme'de ziyaret edilip yakından görülmesi gereken çok yer var.
 

Çeşme Kalesi

    çeşme kalesi



 Cumhuriyet Meydanına yakın olan Çeşme Kalesi, 1508 yılında II. Beyazıt döneminde yapılmıştır. Orijinal hali oldukça iyi korunan Çeşme Kalesinde aynı zamanda Çeşme Arkeoloji Müzesi de bulunuyor.
 
 1965 yılında silah müzesi olarak açılan Çeşme Arkeoloji Müzesi silahların oksitlenmesi sonucu 1984 yılında kapatılmış ve kazı çalışmaları sonucu bulunan tarihi eserlerin sergilendiği bir müze haline getirilmiştir.
 
 31 sikke, 126 etnografik ve 320 arkeolojik eserin yer aldığı müze görülmeye değerdir. Pazartesi günü dışında müze her gün ziyaret edilebiliyor. Müze giriş ücreti 8 TL'dir. Müze kartı olanlarsa ücretsiz ziyaret edebilir.
 

Altınkum Plajı

çeşme altınkum plajı
 500 m uzunluğunda ve 15 m genişliğinde olan Altınkum Plajı, Çeşme'nin denize girilen en güzel plajlarından biridir. Dalgasız ve soğuk suyu, altın renkli kumu ile turistlerin gözdesidir. Adını da altın renkli kumundan almıştır. Sıcak yaz günlerinde diğer plajlara göre soğuk olan suyu ile serinlemek isteyenlerin tercihidir.
 
 Altınkum Plajı özellikle soğuk suda serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği bir plajdır. Temel ihtiyaçlar için kafeler yer alır. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilir, gün boyu altın kumun, denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
 
 Çeşme merkezden Altınkum Plajı'na dolmuşlar kalkıyor. Bu nedenle aracı olmayan veya araç kiralamak istemeyenler de kolaylıkla Altınkum Plajı'na ulaşabilir.
 

Aya Yorgi Koyu

çeşme aya yorgi koyu
 Çeşme merkeze sadece 1 km uzaklıkta olan Aya Yorgi Koyu Sakarya Mahallesindedir. Yeme, içme ve eğlence olarak Çeşme'nin en popüler merkezlerinden biridir. Masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile mükemmeldir.
 
 Rüzgara karşı korunaklı olduğundan denizi havuza da benzetilir. Tuzlu ve ılık deniz suyu turkuaz renkli olup büyüleyicidir. Özellikle gençlerin çok rağbet ettiği Aya Yorgi Koyunda deniz taksisi olarak çalışan zodiac botlarla başka plajlara da geçilebilmektedir. Gündüz deniz, kum ve güneş, gece beach clublarda DJ performansı ve konserlerle tam bir tatil ve eğlence merkezidir.
 
 Çeşme'nin en popüler işletmeleri Sole & Mare, KafePi, Paparazzi, Babylon Aya Yorgi ve Fun Beach Aya Yorgi Koyunda hizmet vermektedir. Yerli ve yabancı ünlülere rastlamanın son derece kolay olduğu koyda lüks oteller, butik oteller ve tatil köyleri bulabilirsiniz.
 

Alaçatı

 alaçatı  çeşme alaçatı
 Çeşme'nin en gözde tatil merkezlerinden biri de Alaçatı'dır. Rengarenk taş evleri, rüzgar sörfü için mükemmel plajı ve dar sokakları ile görülmeye değerdir. Denizi dalgasız olup sığdır. Şarap üretimi ile de ünlü olan Alaçatı, tarihi antik dönemlere kadar dayanmakta olup eski adı Agrilia olarak bilinmektedir.
 
 Enginar, anason, zeytin ve narenciye üretimi olarak dikkat çekmekte olup aynı zamanda önemli bir ticaret merkezidir. Sörf tutkunu yerli ve yabancı turistler için rüzgarı daimi olan Alaçatı bulunmaz bir nimettir. Amatör ve profesyonel sörfçüler yılın dört mevsimi dünyanın dört bir yanından Alaçatı'ya gelir. Tarihsel sit alanı olarak yöresel mimariye aykırı binaların yapılmasının yasak olduğu bir belde olarak dikkat çekmektedir.
 
 Dar sokakları tarihi taş evleri ve karabiber ağaçları ile beldeye has güzelliktedir. Mozaik çarşısı Alaçatı'nın en çok ilgi çeken yerlerinden biridir. Konaklama ve yeme içme olarak oldukça fazla seçenek sunan Alaçatı'da geçirilen her tatil unutulmaz anılar biriktiren bir tatil olarak hayallerin ötesindedir.
 

Çeşme'de Konaklama İmkanları

çeşme konaklama
 Çeşme turistlere konaklama olarak oldukça fazla seçenek sunuyor. Mayıs ayından haziran ayına kadar süren tatil sezonunda Çeşme merkez başta olmak üzere birçok yerde bulunan otel motel ve pansiyonları ile her bütçeye hitap ediyor.
 
 Çeşme merkez genelde turistlerin konaklama için tercih ettiği adrestir. Merkezde 5 yıldızlı oteller yanında pansiyon ve butik oteller de yer alır. Bunlardan biri olan Pırıl Otel, Çeşme merkezdeki en iyi otellerden biridir.
 
 Termal havuzu, konforlu odaları ve zengin mutfağı ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Marissa Boutique Hotel uygun fiyatları ile popülerdir. Ev konforunda imkanları ile huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihidir.
 
 Çeşme'de en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Alaçatı'da Taş Konak Alaçatı Butik Otel merkezde yer alan bir otel olarak çok tercih edilmektedir. Sade Alaçatı Butik Otel, Cumbalı Konak Otel, Viento Hotel, Köstem Hotel ve Simira Otel diğer konaklama seçenekleri arasında olup nezih otellerdendir.
 

 Festivalleri Özel Etkinlikleri

 Çeşme her yıl farklı festivallere ev sahipliği yapıyor. Yöresel tatların tadına bakmak isteyenler, yöre halkını daha yakından tanımak ve Ege'nin havasını soluyarak tatilini renklendirmek isteyenler mutlaka festival ve etkinliklere katılıyor. ​​​​​​
 

Alaçatı ot Festivali

 Türkiye'ye has bir festival haline gelen Çeşme Alaçatı Ot Festivali her yıl binlerce yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Her yıl Nisan ayında düzenlenen festival, son 8 yıldır kesintisiz olarak devam ediyor. Şifalı otları ve bitkileri yakından tanıyarak denemek isteyen ve hatta satın almak isteyenler festivali dört gözle bekliyor.
 

Çeşme Satranç Turnuvası

 Tarihi Aya Haralombos Kilisesinde düzenlenen Çeşme satranç turnuvasına 13 ülkeden 365 sporcu katılıyor. Turnuva haziran ayında başlıyor ve 6 gün sürüyor. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen süreçte gerek sporcular gerekse ziyaretçiler hem heyecanlı hem de keyifli vakit geçiriyor.
 

Hıdrellez Şenliği

 Her yıl 5 Mayıs’ta Çeşme'de Hıdrellez şenliği düzenleniyor. Hıdrellez ateşi yakılıyor. Ateş üzerinden atlayanlar dilek dileyerek gül ağaçlarına asıyor. Roman müziğinin ağırlıkta olduğu şenlikte herkes bol bol dans ediyor ve keyifli vakit geçiriyor.
 

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali
 Her yıl Eylül ayında düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivaline dünyaca ünlü klasik müzik sanatçıları katılıyor. Aya Haralombos Kilisesinde düzenlenen festivalde keman, şan, viyola ve viyolonsel eğitimi almak isteyenler 10 gün boyunca dünyaca ünlü müzisyenlerle çalışma fırsatı buluyor.
 Ildır kültür sanat festivali ve Germiyan Festivali de lezzetli yöresel ürünlerin sergilendiği festivaller olarak rağbet görüyor.
 

Çeşme Yemek Kültürü

çeşme yemek kültürü
 Tatil için mükemmel bir seçim olan Çeşme'de yeme içme olarak aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Popüler bir turizm merkezi olan Çeşme Ege mutfağına has lezzetleri ile misafirlerini en güzel şekilde ağırlıyor.
 

Boyoz ve Gevrek

çeşme boyoz ve gevrek
 Poğaça ve börek tarzı bir hamur işi olan Boyoz özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Sade, peynirli ve kıymalı çeşitleri ile Çeşme'ye özel bir lezzet olarak turistler tarafından beğenilmektedir. Gevrek ise susamlı simittir. Ege de susamlı simit gevrek olarak bilinir.
 

Balık

çeşme balıkları
 Çeşme'ye gelenler deniz ürünlerinin bolca bulunduğu yörede rakı balık keyfini yaşamadan gitmiyor. Dalyankör ve Alaçatı restoranları balık ve meze çeşitleri ile çok tercih ediliyor. İzmir'in meşhur üzümünden yapılan rakı eşliğinde yenen balığın tadı asla unutulmuyor. Ekonomik fiyatları ile Zio Beach, dünya mutfağı ile Fly Inn Çeşme'nin en kalabalık restoranları olarak ilk sırada yer alıyor.
 

Zeytinyağlı Yemekler

çeşme'de zeytinyağlı ege yemekleri
 Kuşotu, gelincik, ısırgan, radika, labada, deniz börülcesi, arapsaçı, suteresi, kuşkonmaz ve marata Çeşme'nin zeytinyağlı yemekleri arasındadır. Çeşme mutfağında zeytinyağlı yemekler meşhurdur. Sofrada birçok çeşit yemek olan Ege mutfağında zeytinyağlı yemeklerin yeri ayrıdır.
 Girit ezmesi, şakşuka, şevketi bostan, bazlama, sakız reçeli ve katmer de Çeşme yemek kültürü olarak tadına bakmadan gidilmeyecek lezzetlerdir.
 

 Çeşme'de Alışveriş

 Yöresel ürünlerin ve hediyelik eşyaların bolca bulunduğu Çeşme'de alışveriş keyfi bambaşkadır. Çeşme'nin en büyük pazarı olan Alaçatı pazarı cumartesi günleri kurulur. Sırf Alaçatı pazarını gezmek için Sakız adasından turistler gelmektedir. Yöresel ürünler, şifalı otlar, ev ve giyim eşyaları, taze sebze ve meyveleri ile misafirler aradığı her şeyi bulabilir.
 
 
 Çeşme Marina alışveriş keyfinin yaşandığı bir başka adrestir. Germiyan, Çiftlik ve Ovacık'ta meşhur Çeşme kavunu satılır. Pastanelerden sakız reçeli, fıstık reçeli ve incir reçeli alabilir, Çeşme Çarşı'dan alacağınız hediyelik eşyalarla sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
 

Çeşme'ye  Ulaşım Alternatifleri

 Karayolu ve havayolu ile ulaşımın kolay olduğu Çeşme'ye Sakız Adasından Jale tur feribotları kalkıyor. Jale tur feribot bileti almak için işletmenin web sitesine girebilir, gidiş dönüş Çeşme Sakız Adası feribot bileti alarak yolculuğunuzu çok daha ekonomik fiyatlarla yapabilirsiniz. İster Ertürk Turizm feribot bileti ister Jale Tur feribot bileti olsun, biletinizi birkaç gün önceden almanız olası bir bilet bulamama durumu yaşamamanız için önemlidir.
 
 Çeşme tatilinizi planladınız ve feribot bileti için firma araştırıyorsanız, San Nikolas feribot bileti almayı da tercih edebilirsiniz. Çeşme Sakız feribot biletlerini online alabilir, programınıza uygun tur ve hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.
 
 Çeşme Sakız Adası Jale tur feribotları 20 dakikada hızlı katamaran ile yolcu taşıyor. Turlar ve diğer hizmetleri ile Ertürk Turizm, yine Çeşme Sakız Adası feribot seferleri ile tercih ediliyor. Sakız Adası Çeşme feribot bileti için Ertürk turizm web sitesini ziyaret edebilir, en uygun fiyatlar ve taksit imkanları ile tur paketlerinden de faydalanabilirsiniz. 09:30 ve 18:30'da kalkan Ertürk Turizm feribotları 45 dakika süren bir yolculukla Çeşme Sakız Adası hizmet sunuyor.
 
 Araçlı araçsız değişen fiyatlarla satılan feribot biletlerini almak için son günü beklememenizi öneriyoruz. Özellikle aracı ile tatil planlayanlar en az 3-5 gün öncesinden feribot biletlerini alırsa tatil planını bozmadan gönlünce bir tatil yapabilir.

Çeşme Feribot Limanı

Çeşme’nin merkez çarşısında bulunan Rumeli Pastanesi’ne Çeşme Limanı 0.81 km mesafede bulunur. ESHOT otobüs durakları Çeşme limanına yakın olup mavi ile işaretlenmiştir. Duraklardan geçen ESHOT otobüslerin tercih edilmesi ile limana ulaşılabilir. Çeşme Kalesi’nden limana ulaşmak 0.58 km mesafede olup kısa bir yürüme mesafesinde bulunur. Erturk Lines Ulusoy limanın telefon numarası İzmir kod numarası ile 712 66 88 olmaktadır.

Yunan Adalarına Nasıl Gidilir?

Yunan adalarına gidebilmek için öncelikli olarak lacivert pasaport ve Shengen vizesi alınması gerekiyor. Vizeye başvuru yapılırken bütün seyahat biletleri ve otellerin önceden ayarlanmış olması şartı vardır. Tek girişlik Yunanistan vizesi 15 günlük süreci kapsar. Yurt dışı çıkışı içinde gerekli ücretin ilgili mercie yatırılmış olması gerekir.  Yani keyifli bir Yunan adası tatili için vize işlemlerinin hepsi tamamlanmış olmalıdır. Sakız adası, Rodos adası, Mikanos adası, Kos adası, Midilli adası, Samos adası Çeşme’den ulaşılabilen Yunan adalarıdır. Feribotlar ile Yunan adalarına gidilebilir.

İzmirde Konsolosluk Nerede?

Yunan adalarına düzenlenecek tatil planı için İzmirde konsolosluk nerede sorusu için gerekli ayrıntılar şunlardır: Yunanistan Başkonsolosluğu İzmir’de Alsancak’ta bulunur. Posta kodu 35220, Atatürk caddesi, no:366/1A adres bilgileridir. Yunanistan’a gitmek için vize başvuru işlemleri buradan gerçekleştirilir. Eğer kısa süreli olarak Yunanistan’a gidilmek isteniliyor ise Yunanistan Konsolosluğu ve Yunanistan Büyükelçiliği Vize Hizmet Merkezleri vasıtasıyla vize başvurularını kabul eder. Uzun süreli tatil için ise şahsen konsolosluğa başvuru yapmak gerekecektir.
Daha Fazla Göster

En Popüler Çeşme Feribot Biletleri

Turyol 12.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.465 TL
09:20 09:55 Satın Al
Sunrise Lines 13.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.282 TL
09:50 09:25 Satın Al
Sunrise Lines 13.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.282 TL
18:15 17:50 Satın Al
Tilos Travel 13.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.465 TL
08:45 09:05 Satın Al
Erturk Lines 13.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.648 TL
09:20 09:40 Satın Al
Turyol 13.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.465 TL
09:20 09:55 Satın Al
Sunrise Lines 14.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.282 TL
09:50 09:25 Satın Al
Sunrise Lines 14.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.282 TL
18:15 17:50 Satın Al
Tilos Travel 14.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.465 TL
08:45 09:05 Satın Al
Erturk Lines 14.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.648 TL
09:20 09:40 Satın Al
Turyol 14.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.465 TL
09:20 09:55 Satın Al
Tilos Travel 15.12.2024
Çeşme Sakız Adası 1.465 TL
08:45 09:05 Satın Al
Turyol 12.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:30 18:05
Sunrise Lines 13.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
08:00 09:35
Turyol 13.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:30 18:05
Tilos Travel 13.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:45 16:05
Sunrise Lines 13.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:00 17:35
Erturk Lines 13.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.282 TL
16:30 16:50
Sunrise Lines 14.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
08:00 09:35
Turyol 14.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:30 18:05
Tilos Travel 14.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:45 16:05
Sunrise Lines 14.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:00 17:35
Erturk Lines 14.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.282 TL
16:30 16:50
Turyol 15.12.2024
Sakız Adası Çeşme 1.099 TL
16:30 18:05

Çeşme Feribot Sefer Tarihleri ve Saatleri

Tarih Kalkış Sefer Süresi Firma Fiyat
12.12.2024 16:30 35 dk Turyol 1.098,62 TL
13.12.2024 08:00 35 dk Sunrise Lines 1.098,62 TL
13.12.2024 16:00 35 dk Sunrise Lines 1.098,62 TL
13.12.2024 16:30 35 dk Turyol 1.098,62 TL
13.12.2024 16:30 20 dk Erturk Lines 1.281,72 TL
13.12.2024 16:45 20 dk Tilos Travel 1.098,62 TL
14.12.2024 08:00 35 dk Sunrise Lines 1.098,62 TL
14.12.2024 16:00 35 dk Sunrise Lines 1.098,62 TL
14.12.2024 16:30 35 dk Turyol 1.098,62 TL
14.12.2024 16:30 20 dk Erturk Lines 1.281,72 TL
14.12.2024 16:45 20 dk Tilos Travel 1.098,62 TL
15.12.2024 16:00 35 dk Sunrise Lines 1.098,62 TL
15.12.2024 16:30 20 dk Erturk Lines 1.281,72 TL
15.12.2024 16:30 35 dk Turyol 1.098,62 TL
15.12.2024 16:45 20 dk Tilos Travel 1.098,62 TL
Çeşme Feribot Bileti SSS (Sıkça Sorulan Sorular)
Çeşme feribot seferleri Mart - Ekim ayları arasında düzenlenmektedir. Günlük seferler genellikle sabah 08:00 ve akşam 16:45 saatlerinde yapılır. Yoğun yaz aylarında sefer sayısı artabilir.
Çeşme feribot sefer süreleri kalkış limanına ve feribot tipine göre farklılık göstermekle beraber, Çeşme feribot sefer süreleri 20 dakika ile 35 dakika arasında değişkenlik göstermektedir.
Çeşme limanına Sakız Adası limanından araçlı sefer düzenlenmektedir.
Çeşme feribot bilet fiyatları kalkış limanına göre değişkenlik göstermekle beraber, ortalama bilet fiyatları 1.098,62 TL - 1.281,72 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Sakız Adası limanlarından Çeşme limanına düzenli olarak sefer yapılmaktadır.
Çeşme seyahati için en yaygın seçenek Sakız Adası limanından kalkan feribot seferleridir. Feribot yolcuğu yaklaşık 20 dakika sürer ve düzenli olarak sefer yapılır.
Çeşme Hava Durumu
  • az bulutlu
    Çar
    az bulutlu
    10°C
  • açık
    Per
    açık
    13°C
  • açık
    Cum
    açık
    12°C
  • parçalı bulutlu
    Cmt
    parçalı bulutlu
    13°C
  • orta şiddetli yağmur
    Paz
    orta şiddetli yağmur
    16°C
Haritada Çeşme
Çeşme Yönüne Sefer Düzenleyen Firmalar
Çeşme Yönüne Seferler
  • Sakız Adası - Çeşme
Çeşme Araç Kiralama