Leros Feribot Bileti

-
15.12.2024
Leros Adasına Giden Firma Sayısı
1
En Ucuz Bilet Fiyatı
Bilinmiyor
Kapıda Vize Var Mı ?
Evet
En Popüler Rota
Bilinmiyor

Leros (İleryöz) Adası Hakkında

Az bilinen bir Yunan adası olan Leros, henüz tam olarak keşfedilmemiş bir tatil beldesidir. Türkiye'ye yakın konumu ile genelde Türklerin tatil için tercih ettiği bir adadır. Adeta kutu gibi bir ada olan Leros'ta küçük koylar ve geleneksel Yunan mimarisindeki binalar dikkat çeker. Leros feribot bileti alarak, sizde bu güzel adayı ziyaret edebilir, harika deniz yolculuğuna katılabilirsiniz.

Leros feribot bileti


Güler yüzlü halkı, tertemiz denizi ve güzel plajları ile huzurlu ve sessiz bir tatil isteyenlerin tercihidir. Tarihi diğer Yunan adaları gibi antik çağa dayanır. 1522-1912 arası 400 yıl Osmanlı hakimiyetinde, 1912-1947 arasında İtalya yönetiminde kalmış, 1947 yılında On İki Adalar’la birlikte Yunanistan'a katılmıştır.

Leros Nerededir?

Leros nerede 

 Kalimnos’un kuzeyinde bir Yunan adası olan Leros Bodrum Yalıkavak ve Didim’in karşısındadır. Çok fazla girintili çıkıntılı bir ada olması nedeni ile küçük bir ada olmasına rağmen 71 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahiptir. Hemen her yerde birbirinden temiz, huzurlu ve sakin koy ve plajları bulunur. Osmanlı hakimiyetindeyken İleriye veya İleryoz olarak anılan Leros'ta Osmanlı dönemine ait pek iz kalmamıştır.
 

 Nüfusu

 
 Bodrum Turgutreis’e 22 mil uzaklıkta olan Leros 8.500 nüfuslu küçük bir adadır. Yüzölçümü 74.17 km²'dir. Nüfusun çoğunluğu Panteli, Lakki, Platanos ve Aghia Marina'dadır.
 

 Coğrafi Yapısı

 leros adası coğrafyası
 Girintili çıkıntılı sahilleri, tertemiz havası ve yemyeşil doğası ile Leros Türklerin en çok tercih ettiği Yunan adalarından biridir. Avrupalı turistlerin oldukça az olduğu adanın ılıman bir iklim yapısı vardır. Sürekli esen rüzgar, yazın bunaltıcı sıcaklarına karşı adayı çok daha fazla yaşanır kılar. Platos'un tepesinde yer alan Leros Kalesi veya diğer adı ile Panaya Kalesi, adanın en yüksek yerindedir.
 

 Leros'ta Gezilecek Yerler

 
 Çarşaf gibi denizi, birbirinden güzel koyları, bozulmayan mimari yapısı ve tarihi güzellikleri ile Leros, tatil için muhteşem bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik Türkiye'ye yakınlığı ve ekonomik bir tatil oluşu ile Türkiye'den çok fazla ziyaretçi alıyor. Küçük bir ada olan Leros'u bir uçtan bir uca gezip görmek için öyle çok fazla bir zamana ihtiyacınız yok. Birkaç günlük bir tatille deniz, güneş, doğa ve tarihi güzelliklerin tadını çıkarabilir, Leros'u bir uçtan bir uca gezebilirsiniz.
 

 Aya Marina

Aya Marina

 Aya Marina adanın merkezinde yer alan küçük ve şirin bir kasabadır. Binaları ile meşhur Laros'un en göz alıcı binaları buradadır. Adanın en eski yerleşim birimi olan Aya Marina ilk kurulduğunda küçük bir sahil kasabası iken günümüzde gelişerek adanın diğer şehri Platonos ile birleşmiştir. İdari ve ticari olarak ta merkezi bir yerdir. Adanın alışveriş merkezleri Aya Marina'dadır. Aya Marina'ya uzaktan bakıldığında sahilden başlayarak tepelere doğru uzanan beyaz evler görülür. Binalar en fazla üç katlı olup bahçeleri ve balkonları çiçeklerle donatılmıştır. Kapısı ve penceresi renkli boyalı evleri, tertemiz sokakları denize nazır günbatımı keyfinin çıkarıldığı kafeleri, çınaraltı masmavi renkte büyüleyen denizi ile Aya Marina çok güzeldir.
 

 Platanos ve Leros Kalesi

Platanos ve Leros Kalesi

 Tarih öncesi dönemlerden bu yana bir yerleşim birimi olan Leros'un ilk yerleşimcileri Pelasglar, Karyalılar ve Lelegler'dir. Dorlar ve daha sonra İyonyalılar tarafından ele geçirilen ada Pers istilasına da uğramış, 1316 yılında St. John'un Şövalyeleri tarafından ele geçirilmiştir. 1669-1821 arası Osmanlı egemenliğinde kalmış, 1821 yılından sonra Yunan hakimiyetine geçmiştir. 1948 yılın kadar sık-sık el değiştiren Leros tekrar Yunanistan'a bağlanmıştır.
 
 11. yy da Bizans İmparatoru Komninos tarafından yaptırılan Leros Kalesi Platanos'ta tepede tüm ihtişamı ile göze çarpan bir eserdir. Daha sonra Rodos Şövalyeleri tarafından elden geçirilen Leros Kalesi (The Panayia Castle), tepeden adayı seyretmektedir. 400-500 merdiven çıkılarak ulaşılan kalenin içinde Meryem Ana Kilisesi yer alıyor. Bu nedenle kaleye Meryem Ana Kalesi de deniliyor. Kalenin eteklerinde Aghia Paraskevi eski kilisesi yer alıyor.

leros Kalesi
 
 Platanos; geleneksel evleri, antik şehir kalıntıları, dar sokakları ve Aghia Marina’ya inilen Platanos Meydanı ile dikkat çekiyor. Neoklasik mimarideki evleri, içiçe geçmiş dar sokakları görülmeye değer yer ve mekanlar olarak tavsiye ediliyor.
 

 Lakki

Lakki

 Leros'un batı kıyılarında yer alan Lakki, adanın en gelişmiş marinesine sahip bir kasabadır. 1930’lu yıllarda Portolago adı ile İtalyanlar tarafından kurulmuştur. Kalimnos’u gören muhteşem manzarası ve korunaklı koyları ile Lakki, Leros tatilinde mutlaka görülmesi gereken bir kasabadır. Dodocanese adalarındaki en gelişmiş liman Lakki limanıdır. Binalarının büyük bir kısmı İtalyan işgalinden sonra inşa edilmiştir. İtalyanlar için Afrika Avrupa arası deniz ticaretinin kontrolünde Lakki limanının önemi büyüktür.

Lakki sahil

Lakki 4.000 kişilik bir nüfusa sahipken Mussolini'nin emri ile inşa edilen yerleşim birimleri sonrası 30.000 kişilik bir nüfusa ulaşmıştır. Son dönemlerde birçok bina terk edilmiş durumda olsa da görülmeye değerdir.
 

 Ayos İsidoros Kilisesi

 Leros'ta görülebilecek tarihi mekanlardan biridir. Leros'un batısında yer alan kilise Kokkali yakınlarında olup, deniz üstünde 50 metrelik ince bir yolla karaya bağlıdır. Deniz üstündeki kayalara inşa edilmiş beyaz renkli bir yapı olan Ayos İsidoros Kilisesi, adanın en çok fotoğraflanan noktalarından biridir. Agios İsidoros Şapeli olarak ta bilinmektedir. Romalılar dönemine ait bir tapınağın olduğu bir alana yapılmıştır. Tarihi 5. yüzyıla kadar giden kilise geçmişte 5 kez yeniden inşa edilmiştir.
 
 Panteli Plajı, Blefoutis Plajı, Dio Liskaria Plajı, Vromolithos Plajı, Krithoni Plajı, Hirokambos Plajı ve Gourna Plajı gibi birçok plaja sahip olan Leros, denizi ve kumsalları ile tam bir turist Cennetidir.
 

 Konaklama İmkânları

leros konaklama 

 Leros'ta konaklama olarak oldukça ekonomik fiyatlı otel ve moteller bulunuyor. Ekonomik oteller, aile otelleri, plaj otelleri, apart oteller, havuzlu oteller, daireler, evcil hayvan dostu oteller ve kendin pişir kendin ye tesisleri her bütçeye hitap eden fiyatlarla hizmet sunuyor.
 Ekonomik oteller;
 Alinda Hotel
 Agia Marina
 Vromolithos
 Aile Otelleri;
 Alinda Hotel
 Bianco Boitique Hotel
 Utopia Hotel Apartments
 Nefeli Hotel Leros
 Plaj Otelleri;
 ApartHotel Papafotis
 Sunrise Bay
 Villa Clara Leros
 Apart Oteller;
 ApartHotel Papafotis
 Alidian bay Suites Leros
 Evcil Hayvan Dostu Oteller;
 Nefeli Hotel Leros
 ApartHotel Papafotis
 5 yıldızlı otellerin olmadığı, 2 ve 4 yıldızlı otellerin olduğu Leros, fazla seçici olmayan ve huzurlu bir tatil isteyenler için konaklama olarak oldukça ekonomik seçenekler sunuyor.
 

 Festivalleri Özel Etkinlikleri

 
 Leros'ta Temmuz ve Ağustos ayları en kalabalık ve en hareketli tatil sezonudur. Bu dönemlerde yapılan festival ve etkinliklerle ada çok daha renkli ve hareketli olur. Geleneksel Yunan kültürünü yakından tanımak isteyen ve Leros'un doğal güzelliklerini görüp unutulmaz bir tatil geçirmek isteyenler, Türkiye'ye en yakın adalardan olan Leros'ta tatil yapmayı tercih ediyor.
 

 Kastrolu Meryem Ana Festivali

 Her yıl 15 Ağustos'ta düzenlenen Meryem Ana Festivali dünyanın birçok yerinden gelen insanları buluşturuyor. Yunanistan ve adalar başta olmak üzere diğer ülkelerde yaşayan akrabalar bir araya geliyor. Azizlerin ölüm gününü şenlik olarak kutlayan Hristiyanlar, Meryem Ana'nın göğe yükseldiğine inandıkları 15 Ağustosu'da şenlikle kutluyor. Meryem Ana Festivali büyük bir şenlik havasında kültürel etkinliklerle kutlanıyor.
 

 Balıkçı Festivali

 Eylül'ün ilk haftasında haftasonu yapılan Balıkçı Festivali, Panteli meydanında akşamları düzenleniyor. Bereket dualarının yapıldığı festivalde balık ve deniz ürünleri pişirilerek misafirlere ikram ediliyor. Sokaklarda uzun mangal tezgahları renkli ve lezzetli bir görüntü oluştururken, deniz manzarasına karşı rakı balık keyfi yapan misafirler keyifli anlar yaşıyor.
 

 Yemek Kültürü

 Zeytinyağlı ağırlıklı beslenen Leros halkı deniz ürünleri ve sebzeden oluşan zengin mutfağı ile konuklarına Akdeniz mutfağını tanıtıyor. Meze olarak oldukça fazla çeşidin bulunduğu Leros mutfağında,diğer Yunan adalarında olduğu gibi kalamar, midye ve ahtapot dikkat çekiyor.
 Limon ve zeytinyağlı ile çiğ olarak yenen deniz kestanesi, Papalina adı verilen minik balıklar, soğan dolması, lahana sarması ve musakka Leros mutfağının belli başlı yemekleridir. Tropikal bir meyve suyu olan Soumada ve Gavafes ise adaya özgü içeceklerdir.

leros yemekleri
 
 Tavernalarda muhteşem doğa ve deniz manzarasına karşı yenen lezzetli deniz ürünlerinin tadına bakmak için çok fazla bir ücret ödemenize gerek yok. Oldukça ekonomik fiyatlarla deniz ürünlerinin, tadına bakabilir, yeme içme olarak ekonomik bir tatil yapabilirsiniz.
 

 Alışveriş

 Yunan adaları içerisinde gidenlerin bir kez daha gitmek istedikleri Leros'ta otantik ürünler bulacağınız birçok satış noktası vardır. Outlet ve alışveriş merkezleri yanında butikler de turistler tarafından ziyaret ediliyor. En yaygın hediyelik eşya ürün olarak zeytinyağları göze çarpıyor. Kaliteli zeytinyağı bulacağınız adada 3 veya 5 kiloluk teneke kutularda, amfora veya eski bir Yunan tanrıçası tasarımında kaplarda da zeytinyağı satılmaktadır. Sızma zeytinyağları en yüksek kalitede olup turistlerin en çok satın aldığı ürünlerdir.

leros alışveriş
 
 Yerel arıcılardan alınan bal ise adaya özgüdür. İçki olarak metaxa, cognac, votka ouzo, anis, rakia ve şarap tatil dönüşü satınalınan içkiler arasındadır.
 
 Zeytinyağının memleketi olan adada zeytinyağlı kozmetik ürünleri de meşhurdur. Zeytinyağlı krem, duş jeli, doğal sabun turistlerin oldukça fazla ilgisini çekiyor. El yapımı seramik hediyelik eşyalar Leros'a özgü tasarım ve desenleri ile farklı hediyeler olarak tercih ediliyor.

leros yemek kültürü
 
 Deniz kabukları, deniz süngeri yanında altın ve gümüş takıların da satıldığı adada gerek kendisine gerekse sevdiklerine hediye almak isteyenler oldukça fazladır. Kadınların vazgeçilmezi olan takılarda birbirinden şık tasarımlar turistleri cezbediyor.
 
 El yapımı, havlu veya peçete de satın alabilir, tatil dönüşü adaya özgü hediyelik eşyalarla güzel hatıralara sahip olabilirsiniz.
 

 Ulaşım Alternatifleri

 
 Bodrum'a sadece 1 saat mesafede olan Leros'a Yeşil Marmaris lines feribot bileti satın alarak güvenli bir feribot yolculuğu yapabilirsiniz. Leros Yeşil Marmaris lines feribot biletlerini şirketin web sitesinden temin edebilirsiniz. Sadece gidiş veya gidiş dönüş olarak satılan biletler arabalı arabasız bilet türüne göre değişen fiyatlarla sunuluyor. Tatil için Leros feribot bileti temin etmek istiyorsanız bunu son güne bırakmamanızı tavsiye ediyoruz. Tatil planını yaparken feribot biletini de erkenden almak tatilin planlanan dönemde yapılması için önemlidir.
 
 Uçakla Atina aktarmalı gidilen Leros'a THY ile İstanbul'dan önce Atina'ya giderek ulaşabilirsiniz. En kolay ulaşım yolu olan Bodrum'dan Leros'a feribot yolculuğu ise en çok tercih edilen ulaşım yoludur. Türkiye sahillerinden görünen Leros'a gitmek için yeşil pasaport sahibi olmak gerekiyor. Schengen vizesi alanlar da günübirlik Leros tatili yapabiliyor. Kapıda vize uygulaması Leros için geçerli değildir. Bu nedenle vizesiz giriş kabul edilmiyor. Kos adası üzerinden Leros'a aktarmalı olarak ta geçilebiliyor.
 
 1962 yılından bu yana feribot hizmeti sunan Yeşil Marmaris, Leros feribot bileti temin edebileceğiniz güvenilir bir turizm şirketi olarak çok tercih ediliyor. İstediğiniz tarih aralığında Leros feribot biletini online satın alabilirsiniz. Online rezervasyonların güvenle yapıldığı siteden yolculuk tipini ve gidiş dönüş tarihlerini işaretleyerek biletinizi rezerve edebilirsiniz.
 

Daha Fazla Göster

Leros İle İlgili Blog Yazıları

Leros Feribot Bileti SSS (Sıkça Sorulan Sorular)
Bodrum,Didim,Turgutreis limanlarından Leros limanına düzenli olarak sefer yapılmaktadır.
Evet, Leros seyahati çin vize gereklidir. Yunanistan Schengen Bölgesinde olduğu için Schengen vizesi almanız gerekir. Ancak, belirli dönemlerde kapıda vize uygulaması ile de giriş yapmak mümkündür.
Leros Hava Durumu
  • açık
    Per
    açık
    16°C
  • açık
    Cum
    açık
    14°C
  • parçalı az bulutlu
    Cmt
    parçalı az bulutlu
    14°C
  • orta şiddetli yağmur
    Paz
    orta şiddetli yağmur
    18°C
  • parçalı az bulutlu
    Pzt
    parçalı az bulutlu
    13°C
Haritada Leros
Leros Yönüne Sefer Düzenleyen Firmalar