Leros Adası'nda Nereler Gezilir?

Leros, Yunanistan’ın Güney Ege bölgesinde bulunan bir adadır. Ada Ege Denizinde yer almaktadır ve Yunanistan’ın Dodecanese yani 12 Adalar’ından birisidir. Leros, girintili çıkıntılı kıyılarındaki harika koyları, sahil ve tepe köyleri, tepeden bakan Ortaçağ – Bizans kalesi, gizli köşeleri ile oldukça keyifli, Tertemiz denizi, sakin ve huzurlu ortamı ile turistlerin dikkatini çeken, sıkça ziyaret edilen bir adadır. Hadi gelin Leros adasında nereler gezilir bir bakalım.

leros adasında nereler gezilir
 

Leros Adasında Nereler Gezilir Listesi

Leros, Oniki Ada'da yer alan küçük bir Yunan adasıdır. Sakin plajları, güzel köyleri ve tarihi mekanlarıyla bilinir. Leros'ta ziyaret edilecek en iyi yerlerden bazıları şunlardır. Lakki Limanı, Lakki, Leros'un başkenti ve ana limanıdır. Şehir, 1930'larda İtalyanlar tarafından inşa edilmiştir ve Art Deco mimarisiyle doludur. Lakki'de ziyaret edilecek en iyi yerlerden bazıları şunlardır:

Belediye Binası

Belediye Binası, Lakki'nin en ikonik binalarından biridir. 1932'de inşa edilmiş ve Venedik tarzı mimarisine sahiptir.

Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji Müzesi, Leros'un tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinmek için harika bir yerdir. Müzede adadan gelen Neolitik, Miken ve Klasik dönemlere ait eserler bulunmaktadır.

Alinda

Oldukça geniş bir koydur. Adanın en popüler plajlarından birine sahiptir. Oldukça sakin ve temiz plajı ile denizin tadını çıkarabilirsiniz. Alinda Koyu boyunca restoranlar, cafeler, oteller ve birkaç market mevcuttur. Alinda, Leros'un en güzel köylerinden biridir. Köy, tepenin eteğinde yer alır ve beyaz badanalı evleri ve dar sokaklarıyla doludur.

Agia Marina

Adadaki iki limandan biri burada yer almaktadır. Leros adasının merkezi olarak kabul edilmektedir. Kasaba daracık sokaklarıyla adanın en etkili binalarına sahiptir. Kasabanın canlı sokaklarında gezebilir, Yunanlıların ünlü soğuk kahvesi frappe'yi tadabilirsiniz.

Panagia Kalesi (Santa Maria Kalesi)

Panagia Kalesi, Agia Marina limanının üzerinde yer alır ve Roma dönemine dayanan bu kale, yaklaşık 500 basamak tırmanarak ziyaret edilebilir. Sonunda Bu uzun tırmanışa değecek, sizi etkileyecek bir manzara karşılar. Panagia Kavouradena Kilisesi, Panagia Kavouradena Kilisesi, 12. yüzyıldan kalma bir Bizans kilisesidir. Kilise, güzel freskleri ile tanınır.

Panteli

Panteli Balıkçı köyüdür. Adanın en güzel manzaralarından birine sahip olan Pantelide denize bakan kafelerde oturabilir veya rüzgar sörfü yapabilirsiniz.

Platanos

Platanos Agia Marina ile Lakki arasında yer alır, adanın eski başkentidir. Burada geleneksel evleri, kiliseleri ve çarşısını ziyaret edebilirsiniz.

Blefoutis Plajı

Blefoutis Plajı, Leros'un en popüler plajlarından biridir. Plaj, altın kumları ve berrak suları ile bilinir.

Gourna Plajı

Gourna Plajı, Leros'un en güzel plajlarından biridir. Plaj, çam ağaçlarıyla çevrili bir koydadır.

Leros'ta keşfedilecek çok şey var ve her türden gezgin için bir şeyler var. İster tarih ve kültürle ister güneş ve kumla ilgileniyor olun, Leros'ta hepsini bulacaksınız.
Çağdaş KIROĞLU
Çağdaş KIROĞLU
27 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder