Viasea Akvaryum Bileti

 İstanbul - Türkiye

Akvaryum

143,00 TL - 194,00 TL

Viasea Marina Aslanpark, Akvaryum, Tema Park ve Aqua Park Biletleri En Ucuz Fiyatlarla Bilet.com'da!

Paylaş :

Viasea Akvaryum Bilet Seçenekleri

  • Viasea Akvaryum & Timsah Park Bileti
    169,00 TL - 229,00 TL
    143,65 TL - 194,65 TL
    SEÇ

Viasea Akvaryum Hakkında

Viasea Korsan Adası Tema Park bileti satın almak için Tıklayınız

Viasea Aslanpark bileti satın almak için Tıklayınız

Viasea Aquapark bileti satın almak için Tıklayınız

Not: Seçilen tarih bilgi amaçlıdır. Biletinizi 31 Mart 2023 tarihine kadar dilediğiniz gün kullanabilirsiniz.

ViaSea Akvaryum kendi alanıyla ilgili Türkiye’nin birçok ilke imza atmış akvaryumudur. Dünyanın ilk iklim temalı akvaryumu olan ViaSea Akvaryum’da farklı iklim kuşakları içerisinde yaşayan binlerce deniz altı canlısının ve muhteşem sürüngenlerin yaşamına tanık olabilirsiniz.
 
ViaSea Akvaryum, 8 dönümlük arazi üzerine kurulu, 47 farklı temadaki sergilerde 12.000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Boğaziçi’nin tarihini kronolojik sırayla ziyaretçisine sunan ViaSea Akvaryum, İstanbul’un en uzun tüneline sahiptir. Tünelde yırtıcı köpek balıkları, Nil timsahları ve 100 yaşına yaklaşmış dev kaplumbağaları gibi onlarca tür yaşam bulmaktadır.
ViaSea Akvaryum bünyesinde barındırdığı Timsah Park bölümü ile Türkiye’nin ilk büyük egzotik sualtı hayvanat bahçesidir.
 
Ziyaretçisine, eğitim, eğlence ve keşfi bir arada sunan ViaSea Akvaryum’da, Nil Timsahlarını ve Dev kaplumbağalar ile Vatozları, biberon ile Koi Balıklarını besleyebilirsiniz.

İstanbul’un en uzun sualtı tüneline ev sahipliği yapan ViaSea Akvaryum ve Timsah Park biletlerini birleştiriyoruz!
Dünyanın ilk iklim temalı akvaryumu ve farklı iklim kuşakları içerisinde yaşayan binlerce okyanus altı canlıya ev sahipliği yapan ViaSea Akvaryum ve muhteşem sürüngenler; Nil timsahları, gekolar, dev kaplumbağalar ve nicesini görebileceğiniz ülkemizin ilk ve tek Timsah Park’ı tek bilette buluşuyor.

Bahar aylarının En Eğlenceli Kampanyası adı altında Temmuz ayı boyunca sürecek bu benzersiz kampanyadan faydalanıp ViaSea Akvaryum ve Timsah Park’ın yürüttüğü gurbette koruma çalışmalarına destek olabilirsiniz.

Kampanya Süresi: 11-31 Mart 2023

Kampanya İçeriği:

  • Aslan Park Yetişkin Bileti: 229TL yerine ₺194,65
  • Aslan Park Öğrenci Bileti: 199TL yerine ₺169,15
  • Aslan Park Çocuk Bileti: 169TL yerine ₺143,65


Kampanya Kuralları:

  • Satın alınan biletler, satın alma saatinden 30 dakika sonra aktif olur.
  • Kampanya 11-31 Mart 2023 için geçerlidir.
  • Kampanya ViaSea Akvaryum ve Timsah Park için geçerlidir.
  • Bu kampanya, başka indirim veya kampanyalar birleştirilemez.
  • Via Entertainment kampanya hakkında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Kampanya sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir.
  • Çalışma saatlerimiz; ViaSea Akvaryum için 10.00-19.00 dur.
  • Çocuk bileti 3-12 yaş aralığını kapsamaktadır.
  • 0-36 ay arası çocuklar ücretsizdir.

Ulaşım;

Aslanpark’a Nasıl Gelebilirim?
  • Marmaray ile 5dk Uzağınızdayız!
Marmaray Halkalı – Gebze Hattında hangi istasyondan binerseniz binin, Marmaray Tuzla durağından inip, Tuzla İstasyonu önünden geçen minibüsler ile 5dk.’da Korsan Adası Temapark’tasınız.
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan
S.GÖKÇEN NİZAMİYE durağından, E-9 No’lu otobüse binin. TRABLUS SOKAK durağında inin. Bulunduğunuz yerden TERSANE KÖPRÜSÜ durağına yürüyün. (7 dk.) TERSANE KÖPRÜSÜ durağından 130 No’lu otobüse binin. ŞEHİTLER CADDESİ durağında inin. (38 dk.)
  • Özel Araç ile

D-100 Karayolunda Tuzla tabelalarını takip edin. Ardından Tuzla Piyade Okulu tabelasından şehir içerine doğru ilerleyin. Kavşaklarda göreceğiniz kahverengi Viasea Akvaryum tabelalarını takip ederek, Korsan Adası Temapark’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Harita

Adres: Cami Mah ViaSea Eğlence Meydanı Viaport Marina No:29, 34940 Tuzla

Bilet Fiyatları

Bilet Türü Bilet Tipi Fiyat
Viasea Akvaryum & Timsah Park Bileti Adet 194,65 TL
Öğrenci 169,15 TL
Çocuk (3-12 Yaş) 143,65 TL

Viasea Akvaryum Bileti SSS (Sıkça Sorulan Sorular)

Viasea Akvaryum biletini seçeneklerin olduğu etkinlik listesinden seçip, bilgilerinizi doldurarak satın alabilirsiniz.
Viasea Akvaryum bileti 143 TL'den başlayan fiyatlarla satılmaktadır.
PNR numarası her bilete verilmiş özel bir koddur. Sizin bilgilerinizin ve rezervasyon ayrıntılarının içerisinde bulunduğu bir dizi sayı ve harflerden oluşur.
Viasea Akvaryum bileti satın aldığınız tarihler sabit ise sadece o tarihler arası geçerlidir. Viasea Akvaryum biletinizde … tarihine kadar geçerli ibaresi yer alıyorsa, o tarihe kadar kullanılabilir demektir.
Viasea Akvaryum biletinin satın alma ekranında çocuklara, engellilere, 65 yaş üstüne, bebeklere ve öğrencilere olmak üzere indirim seçeneklerinin fiyat listesini görebilirsiniz.
Viasea Akvaryum biletini aldığınız ekranın orta sağ tarafında bulunan haritadan yerine bakabilir, ya da satın aldıktan sonra gelen mail ve sms içeriğinde yazan adres bilgisini harita uygulamalarınıza yazarak biletinizin saatinde adrese gidebilirsiniz.

Benzer Etkinlikler

Aslan Park Tuzla

Aslan Park Tuzla

İstanbul - Hayvanat Bahçesi

143,00 TL 169,00 TL
Emaar Akvaryum

Emaar Akvaryum

İstanbul - Akvaryum

139,00 TL 190,00 TL
Forest Kemerburgaz

Forest Kemerburgaz

İstanbul - Macera Parkı

20,00 TL

Viasea Akvaryum Yorumları ve Değerlendirmeleri

Çok İyi (4)
İyi (5)
Orta (1)
Kötü (2)
Çok Kötü (0)
Ortalama Puan

3.92

12 Değerlendirme
e**** y****

Eskiye nazaran balık çeşitliliği azalmış durumda büyük köpek balıkları kaybolmuşlar. Tünel şeklinde olan havuzun yarısı kapanmış ve içerisinde 3-4 adet timsahın olduğu bir yer haline gelmiş. Eski guzelligini ve gizemini yitirmiş durumda. O tünelin kapanmaması gerektiğini düşünüyorum.


U**** K****

Büyük köpek balığı yok ama yine de çocuklar İçin hem eğitici hem eğlendirici oldu


U**** S****

Çok eglendik.guzel bir ortam.tesekkurler


f**** k****

Cok guzeldi sansimiza hava harikaydi.. Tek uzucu yani hayvanlarin aslanparkta kapali ortamda sunuluyor olmasi. Dogalarina ayriki oldugunu dusunmekteyim. Bunun haricinde hersey cok kaliteli ve guzeldi :))


M**** ***

Aslan parkta yavru Aslan artık büyümüş onu sevemiyorsunuz. Ayrıca hayvanların olduğu camekanlar çamur içimdeydi maalesef.


a**** k****

Çocukar için vakit geçirilebilecek bir yer ancak çok bir cazibesi yok. Günden güne eskiyen bir tesis. Umarım yakında kapanmaz. Bilgilendirme panoları çok yetersiz, çoğu akvaryumlarda ve kafeslerin önünde, içindeki canlının ne olduğu bile yazmıyor. İlgi çekmeyen bir akvaryum, özensiz bir işletme. (Ocak 2021)


E**** D****

Gayet güzel bir etkinlikti tavsiye ederim


M**** O****

Ailecek gidip gezilebilecek bir yer. Bilet.com sayesinde biletimiz de uyguna geldi.(2 kişi 109 TL) Balık çeşitliliği var ancak büyük köpek balıkları yok. Büyük balıklar ortalama Kol uzunluğunda. Genel olarak değerlendirecek olursam gezilebilir bir yer. Tavsiye ederim.


K**** B****

Etkinlik gayet iyi fakat gezmekten görmekten çok fotoğraf çektirmeye gelenler olduğu için bakmadan geçmek zorunda kaldığımız bölümler oldu. Hani kimse umursamıyor bile bekliyoruz ki ceksinler geçelim ama sadece fotoğraf çektirmeye gelenler var


E**** A****

Teşekkür ederiz her şey cok hızlıydı


Yorum Gönder

Viasea Marina Hakkında

İstanbul ve çevre illerin eğlence ihtiyacını Viase Marina karşılar. Marinada yer alan tema parkı sayesinde insanlar oyuncaklara binerek dolu dolu bir gün geçirebilirler. Ayrıca aslan park ve akvaryum gibi alanlar sayesinde de hayvanlarla tanışırlar. Tuzla’da bulunan Viasea Marina ve eğlence merkezine dair bilgiler şunlardır;

Viasea marina 2015 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Viasea marina tema park, aslan pak, akvaryum, ve aquaparktan oluşan büyük bir eğlence merkezine sahiptir. İstanbul Tuzla’da yer alan Viasea Marina İstanbul’un eğlence ihtiyacını karşılamaktadır.

Covid19 Önlemleriyle Sağlığınıza Dost Eğlence

Viaport Marina’da yer alan tüm tesislerimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım
ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından uygulanan Güvenli Turizm sertifikası bulunmaktadır.


Tema Park Ve Aquapark

Viasea’da yer alan tema park ve aquaparkta 35 üzerinde eğlence ünitesi bulunur. Bu üniteler hem modern hem de klasik lunapark özelliklerini sahip oyun üniteleridir. Bu üniteler çocuk, genç ve yetişkin fark etmeksizin her yaş grubuna hitap eden eğlencelere sahiptir. Tema parkta bulunan üniteler ise şunlardır; torpido, girdap, red fire, formula marina, nostaljik aile treni, dönence, reis gondol, çarpışan araba (büyük, küçük), atlı karınca, hürkuş, panayır oyunları, deniz salıncağı ve mini dönme dolap gibidir.


Aslan Park

Vahşi Doğanın Yırtıcı Aktörleri ile Buluşun

Aslan, Kaplan, Leopar ve Jaguar gibi dört büyük kedinin yanı sıra ülkemizde sadece Aslan Park’ta görebileceğiniz Beyaz Aslanları gözlemleyebilir, sevimli kaplan ve aslan yavrularımızı ile unutamayacağız anlar yaşayabilirsiniz.

Aslan Park Tuzla 

2018 yılında 8 dönümlük alana kurulan Aslan Park, 10 farklı türde 30 yırtıcı kediye ev sahipliği yapmaktadır. Aslan, Kaplan, Leopar ve Jaguar gibi 4 büyük kedi türünün yanı sıra, Puma, Vaşak, Karakulak doğada sayısı giderek azalan türler, Aslan Park’ta koruma altındadır. Öyle ki, dünyada sadece 30 tane kalmış Beyaz Aslandan 2 genç erkek, 2 genç dişi ve bir yavru erkek bulunmaktadır.

Ex-situ Koruma Merkezi durumunda olan Aslan Park, nesli tükenme tehdidi altında olan yırtıcı kedilerin hayat bulduğu, nesillerinin devamlılığı için çoğalabileceği, doğal yaşam koşullarına benzer ölçülerde barınaklara sahip bir sıcak yuva niteliğindedir.
Anadolu’nun endemik türlerinden bir çift Anadolu Vaşağı ve bir dişi Karakulak’a sahip olan Aslan Park Türkiye’nin ve çevre coğrafyasının ilk ve tek yırtıcı kedi parkıdır. Bünyesinde işinde uzman veteriner hekim, tekniker ve bakıcılar çalışan Aslan Park Hayvan Yönetimi Ekibi, canlıların sağlığı ve huzuru için 7/24 çalışma prensibine göre hareket etmektedir.

Yırtıcı kediler konusunda yaşayan bir laboratuvar rolü üstlenen Aslan Park, özellikle çocuklarda çevre koruma bilincinin gelişmesini amaç edinerek, doğalda azalan, endemik türler ve onları bilinmeyen yönlerine ışık tutmaktadır.

Yırtıcı Kedilerimiz
 
Aslan / Panthera leo:
 
Afrika’da Sahra Çölü’nün güneyinde yaşamaktadırlar.  Kaplandan sonra dünyanın en büyük ikinci kedisidir. Yele, sadece erkek bireylerde bulunmaktadır. Gruplar halinde yaşarlar. Genellikle gece avlanırlar. Günün en az 18 saatini uykuda geçirirler. Ortalama 17 yıl yaşarlar. 250 kilo ağırlığına ve 2,7m boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.
Beyaz Aslan / Panthera leo:
 
Beyaz Aslanlar, ilk olarak 1970’li yıllarda keşfedilmişlerdir. Albino değillerdir, tamamen ayrı bir tür olarak kabul edilirler. Beyaz renklerine resesif bir gen neden olur. Beyaz aslanlar yaşayan efsanevi hayvanlardır. Kahverengi Afrika Aslan’ın nadir bir çeşididir. Renkleri albino aslanlar kadar beyaz olmamakla birlikte, yele ve kuyruklarının uç kısımları sarımtıraktır. 

Albino aslanlar dünyanın çeşitli noktalarında sıkça görülürken, Beyaz Aslanların sadece 30 adet kaldığı tahmin edilmektedirler. 2019 yılında Çekya’dan getirilen 5 adet Beyaz Aslan, Aslan Park’ta koruma altındadır. 8 kişilik uzman ekip Beyaz Aslanların bakımıyla ayrıca ilgilenmekte, onlardan yavru alabilmek ve nesillerinin devamını sağlayabilmek adına yoğun gayret sarf etmektedirler.

Yetişkin erkek Beyaz Aslanlar uzunca bir yeleye sahiptir. Baş-gövde uzunluğu 1,70 ila 2,50 metre, omuz yüksekliği yaklaşık 1,20 metre ve kuyruk uzunluğu yaklaşık bir metredir. Yetişkin bir erkeğin vücut ağırlığı ortalama 225 kilogramdır. Dişilerin kafa-gövde uzunluğu 1.40 ila 1.75 metre, omuz yüksekliği bir metre, kuyruk uzunluğu 85 santimetre ve vücut ağırlığı yaklaşık 150 kilogramdır.
Sibirya Kaplanı / Panthera tigris altaica:

Rusya ve Asya Bölgesinde yaşamaktadır.  Sibirya Kaplanı dünyanın en büyük ve en yırtıcı kedi türüdür. Sibirya Kaplanlarının kemikleri ve bazı organlarının geleneksel Çin tıbbında kullanılması, yaşam alanlarının tahrip edilmesi ve avlanmadan dolayı, nesli tükenme tehlikesi altına giren türler arasındadır. Gece avlanmalarından dolayı gece görüşleri çok güçlüdür ve yalnız avlanırlar. Ortalama 10 yıl yaşarlar. 350 kilo ağırlığına ve 3,5m boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.
Bengal Kaplanı / Panthera tigris tigris:

Bugün dünya üzerinde 4500 dolaylarında Bengal Kaplanı olduğunu tahmin edilmektedir. Bengal Kaplanlarının çoğunluğu Hindistan'da yaşamaktadır. Günümüzde vahşi doğada yaşayan kaplan nüfusunun %60'ından fazlasını Bengal Kaplanları oluşturmaktadır. 
Ortalama 14 yıl yaşarlar. 250 kilo ağırlığına ve 2,5m boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.
Anadolu Vaşağı / Lynx lynx dinniki:

Anadolu’nun endemik türlerinden biridir. Düşük frekansta ses çıkardıklarından bulundukları bölgede yıllarca fark edilmeyebilirler. Kulaklarının üzerindeki püsküller işitme duyularını güçlendirir ve keskin gözleri avını bulmaya yardımcı olur. Etçildirler. Genellikle toynaklı canlılarla beslenmekle birlikte, küçük memeliler ile de beslenebilirler.  Ortalama 24 yıl yaşarlar. 18-32 kilo ağırlığına ve 1,1m boyuna ulaşabilirler. 
Karakulak / Caracal caracal:

Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika'da yaşamaktadır. Asya ve Kuzey Afrika'da sayısı azalmakta ve soyu tehlikede türler arasında kabul edilmekte iken Orta ve Güney Afrika'da tehlike görülmemektedir. Türkiye'de Güney Toroslar, Konya Havzası ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı sanılmaktadır. Kendilerini gizlemekte ustadırlar, bir karakulak zemine karşı dümdüz olabilir ve hareketsiz kalabilir, tüylerinin rengi onlara çok iyi bir kamuflaj sağlayabilirler.
Ortalama 20 yıl yaşarlar. 12-18 kilo ağırlığına ve 75-90cm boyuna ulaşabilirler. 
Puma / Puma concolor:

Aslanlar gibi sürü halinde yaşamalarından dolayı Dağ Aslanı olarak bilenen Puma, Kuzey ve Güney Amerika'da yaşamaktadır. Bulunduğu çevreye uyum sağlayabilen Puma, Amerika kıtasındaki belli başlı her habitatta yer alır. Aşırı avlanma ve doğal yaşam alanlarındaki insan yerleşmeleri sonucu tarihi olarak bulundukları bölgelerde sayıları azalmıştır.

Amerika kıtasında jaguardan sonra ikinci en büyük kedi olan puma, kaplan, aslan ve jaguardan sonra dünyanın en büyük dördüncü kedisidir. Ancak Puma kükreyemediği için 4 büyük kedi ailesi(Aslan, Kaplan, Leopar ve Jaguar) içine girmez. 
Ortalama 12 yıl yaşarlar. 100 kilo ağırlığına ve 1,80m boyuna ulaşabilirler. 
Jaguar / Panthera onca:

Jaguar ismi, ‘bir sıçramayla öldüren’ anlamına gelen Yerli Amerika dilindeki ‘yaguar’ sözcüğünden türetilmiştir. Aslan ve Kaplanın ardından dünyanın üçüncü ve Amerika’nın ise, en büyük kedisidir.

Jaguarlar üstün avcıdırlar. Onları kürklerini almak veya eğlenmek için avlayan insanlar dışında doğal avcıları yoktur. Postları normalde sarı ve bronzdur, ancak kırmızımsı kahverenginden siyaha doğru değişebilir. ‘Kara Panter’ olarak da anılan Siyah Jaguarlar ise, genetik bir değişime bağlı olarak ortaya çıkarlar. Jaguarların sadece %6’sı siyahtır. Ortalama 20 yıl yaşarlar. 160 kilo ağırlığına ve 1,95m boyuna ulaşabilirler. 
Leopar / Panthera pardus saxicolor:

Son yıllarda genç erkek leoparlar Türkiye’nin doğu bölgelerinde görülmüştür. Türkiye, İran ve çevre coğrafyada yaşamaktadırlar.

Leoparlar yalnız yaşamayı tercih eden kedi türlerindendir. Öyle ki, üreme dönemi haricinde erkek ve dişi bir araya gelmezler. Dişiler yavrularını yalnız dünyaya getirir ve sadece 2 yıl bakarlar. Sonrasında bulunduğu bölgeden yavrularını kovarlar. 
Nesli tükenme tehlikesi altında olan Leoparların bulunduğu coğrafya bağlı olarak birçok alt türü vardır. ‘Anadolu Parsı’ olarak anılan ve ülkemizin endemik türü olan yırtıcı kedi de Leoparın alt türüdür.

Ortalama 17 yıl yaşarlar. 70 kilo ağırlığına ve 1,9m boyuna ulaşabilirler.
 
Ulaşım

Aslan Park’a Nasıl Gelebilirim?

Marmaray ile 5dk Uzağınızdayız!
Marmaray Halkalı – Gebze Hattında hangi istasyondan binerseniz binin, Marmaray Tuzla durağından inip, Tuzla İstasyonu önünden geçen minibüsler ile 5dk.’da Aslan Park’tasınız.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan
S.GÖKÇEN NİZAMİYE durağından, E-9 No’lu otobüse binin. TRABLUS SOKAK durağında inin. Bulunduğunuz yerden TERSANE KÖPRÜSÜ durağına yürüyün. (7 dk.) TERSANE KÖPRÜSÜ durağından 130 No’lu otobüse binin. ŞEHİTLER CADDESİ durağında inin. (38 dk.)
Özel Araç ile
D-100 Karayolunda Tuzla tabelalarını takip edin. Ardından Tuzla Piyade Okulu tabelasından şehir içerine doğru ilerleyin. Kavşaklarda göreceğiniz kahverengi Aslan Park tabelalarını takip ederek, kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Akvaryum

Hiç Bir Köpek Balığı İle Burun Buruna Geldiniz Mi?

Tuzla Akvaryumun renkli dünyasında Köpek Balıkları, dünyanın üç büyük timsah türünden biri olan yırtıcı Nil timsahlarını, dev kaplumbağaları, tropik kuşları ve elle vatoz besleyebilirsiniz. Bi’ Dünya Eğlence ve Heyecan için Türkiye’nin Eğlence Adasına Bekliyoruz. 

ViaSea Akvaryum Tuzla

ViaSea Akvaryum kendi alanıyla ilgili Türkiye’nin birçok ilke imza atmış akvaryumudur. Dünyanın ilk iklim temalı akvaryumu olan Viasea Akvaryum’da farklı iklim kuşakları içerisinde yaşayan binlerce deniz altı canlısının ve muhteşem sürüngenlerin yaşamına tanık olabilirsiniz. 

ViaSea Akvaryum, 8 dönümlük arazi üzerine kurulu, 47 farklı temadaki sergilerde 12.000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Boğaziçi’nin tarihini kronolojik sırayla ziyaretçisine sunan ViaSea Akvaryum, İstanbul’un en uzun tüneline sahiptir. Tünelde yırtıcı köpek balıkları, Nil timsahları ve 100 yaşına yaklaşmış dev kaplumbağaları gibi onlarca tür yaşam bulmaktadır.
ViaSea Akvaryum bünyesinde barındırdığı Timsahpark ve Kuş Cenneti üniteleriyle Türkiye’nin ilk büyük egzotik sualtı hayvanat bahçesidir. 

İnanılmaz Deneyimler

Ziyaretçisine, eğitim, eğlence ve keşfi bir arada sunan ViaSea Akvaryum’da, Nil Timsahlarını, Tropik kuşları ve Dev kaplumbağalar ile elle Vatozları, biberon ile Koi Balıklarını besleyebilirsiniz.
Canlılarımız
 
Viasea Akvaryum yaklaşık 3 milyon litre su kapasitesi ile 200’ün üzerinde 12 bin deniz canlısına, Nil Timsahlarına, Dev Kaplumbağalara, Sürüngenlere ve Tropikal Kuşlara ev sahipliği yapıyor. Bunlardan en merak edilenleri ise kuşkusuz İstanbul’un en uzun tünelindeki yırtıcı köpek balıklarıdır. 

Viasea Akvaryum 8 farklı bölümden oluşuyor; Tropikal Kuşak, Ilıman Kuşak, Terraryum, Amazon, tünel akvaryumu da kapsayan Ana Tank, Nil Timsahları ve Dev Afrika Mahmuzlu Kaplumbağalarının bulunduğu Timsahpark ve tropik kuşların bir arada yaşam bulduğu Kuş Cenneti.
Su Samuru / Lutra lutra:
 
Avrasya ve Kuzey Afrika'da ağaçlı su kenarlarında yaşarlar.

Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar. Yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır. İçini kuru yaprak ve yosunlarla döşer. Ayrıca havalandırma deliği de bırakır. Uzun silindirik gövdeli, yassı kafalı, uzun bıyıklı, küçük kulaklıdır. Ayakları kısa, beş parmaklı ve kısmen perdelidir. Çoğunun rengi koyu kahverengidir. Su geçirmeyen sık tüylü postları kürkçülükte kıymetlidir. Suda ustalıkla yüzer. Su samurlarının çok çeşitleri varsa da aralarındaki fark çok azdır. Bazı ülkelerde balıkçılar tarafından ehlileştirilerek balık avında kullanılır. Çoğunlukla yalnız dolaşır ve gece avlanır. Oynamayı ve suda sırtüstü yüzmeyi çok sever.

Ortalama 12 yıl yaşarlar. 8-15 kilo ağırlığına ve 80cm boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.
Nil Timsahı / Crocodylus niloticus:
 
Nil Nehrinde yaşamaktadır. Nil Timsahı 3 büyük timsah türünden biridir.

İlk timsah 240 yıl önce dinozorların gezenimizde gezindiği dönemde görülmüştür. Timsahlar soğukkanlı canlılardır ki, ısı için güneşe bağlıdırlar. Gözleri, burun delikleri ve kulakları yüzlerinin tepesinde bulunur. Bu durum su altına dalarken görme, koklama ve duymalarını kolaylaştırır. 

Ortalama 70 yıl yaşarlar. 225-500 kilo ağırlığına ve 2,4-4m boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.
Afrika Mahmuzlu Kaplumbağa / Centrochelys sulcata:
 
Afrika’da yaşamaktadır. Kaplumbağalar dünyada 220 milyon yıldır var olmaktadır. Bu türler aşırı sıcak iklimlerde yaşar ve günün sıcağından kaçmak için güvenli ve soğuk olan 3 metrelik delik kazarlar. Kaplumbağalar genellikle haftalar boyunca susuz veya yemeksiz yaşayabilirler. Bir su kaynağı bulduğunda vücut ağırlığının %15’i kadar su içebilirler.

Ortalama 70 yıl yaşarlar. 60 - 100 kilo ağırlığına ve 80cm boyuna ulaşabilirler. Otçuldurlar.
Muhabbet Kuşu / Melopsittacus undulatus:
 
Avustralya’da yaşamaktadırlar.

Doğal ortamlarında ağırlıklı olarak tohumla beslenen bu tür, Avustralya'nın kurak bölgelerindeki zorlu koşullarda beş milyon yıldan beri varlıklarını sürdürmektedir. Birçok kuş gibi, muhabbet kuşlarının da tetrakromatik renk görüşleri bulunur. Erkek Muhabbet Kuşları, konuşma özellikleriyle en bilindik papağan türlerinden biridir. Dişi Muhabbet Kuşları da konuşma yetisine sahiptirler fakat erkek kuşlar biraz daha yatkındır. 

Ortalama 15 yıl yaşarlar. 30-40 gram ağırlığına ve 18cm boyuna ulaşabilirler. 
Sultan Papağanı / Nymphicus hollandicus:
 
Avustralya’da yaşamaktadırlar.

Sultan papağanları yüzlerce kuştan oluşan sürüler halinde yaşayan sosyal kuşlardır. Erkekler dişileri etkilemek için seslerini kullanırlar. Aileleri konusunda oldukça korumacı olan bu türün erkeklerinin doğada dişilerini ve yavrularını korumak için yırtıcılara veya daha büyük kuşlara kafa tuttukları görülmüştür.

Ortalama 12-18 yıl yaşarlar. 80-100 gram ağırlığına ve 30cm boyuna ulaşabilirler. 
Kum Kaplanı Köpek Balığı / Carcharias taurus:
 
Viasea Akvaryum ailesinin en çok ilgi çeken üyelerinden biri olan Kum kaplanı köpek balığı, ağızları kapalıyken bile belli olan keskin dişlere sahiptir. Doğu Pasifik dışında dünyanın bütün okyanuslardaki ılık sularda yaşayan bu tür, sıklıkla kıyıya yakın alanlarda, kum yüzeyinde görülebilmektedir. Kum kaplanı köpek balığı ismi de buradan gelmektedir.

Kum kaplanı köpek balığı, yüzeye gelip hava yutan tek köpek balığı türü olarak bilinmektedir. Böyle yaparak vücudunda hava depolar ve bu sayede su altında batmadan hareketsiz kalabilir.

Kum kaplanı köpek balığının keskin sivri bir başı ve hantal bir gövdesi vardır. Buna rağmen son derece iyi bir yüzücüdür. Oldukça becerikli bir avcıdır ve avlanma açısından daha çok geceleri aktif olur. Çoğunlukla küçük balıklar ile beslenir, bununla birlikte kabuklular ve mürekkep balığı gibi canlıları avladığı da olur.

Ortalama 25 yıl yaşarlar. 160 kilo ağırlığına ve 3,5m boyuna ulaşabilirler. 
Siyah Uçlu Resif Köpek Balığı / Carcharhinus melanopterus:
 
Hint ve Pasifik Okyanusunun tropikal mercan resiflerinde yaşamaktadırlar.

Sığ kıyı sularına geldiğinde ise ilk sırt yüzgecinde siyahlık onu belli eder. Acı ve tatlı sulara girmediklerinden, çoğu Siyah Uçlu Resif Köpekbalığı, resif çıkıntıları ve kumlu düzlükler üzerinde bulunur. 

Siyah uçlu resif köpekbalıkları birkaç yıl boyunca son derece küçük yuva aralıklarında güçlü site sadakati gösterirler. Küçük kemikli balıklar, kafadan bacaklıları ve kabukluları avlarlar, ayrıca deniz yılanları ve deniz kuşlarıyla beslendikleri bilinmektedir

Çekingen ve ürkektirler, yaklaşımak zordur ama beslenen hayvanlar insanlar için bir tehlike teşkil etmektedir. Ancak sığ suda yürüyen insanların bacaklarının yanlışlıkla ısırıldığıvakalar vardır. Bu köpekbalığı sadece et, yüzgeçleri, ve karaciğeri yağı için avlanan ticari önemli tür olarak kabul edilir. Doğanın Korunması için Uluslararası Birlik (IUCN) Yakın tehdit olarak değerlendirmiştir.

Ortalama 20-30 yıl yaşarlar. 15 kilo ağırlığına ve 2m boyuna ulaşabilirler.
Orfoz / Epinephelus marginatus:
 
Vücudu yandan yassı ve ovaldir. Başı ve ağzı büyüktür. Derisi kalın olup ufak pullarla kaplıdır. 1. sırt yüzgeci daha yüksek olup, 2. sırt yüzgeci ile birleşmiştir. Kafa, sırt ve yanlarında canlı iken görülen, ölünce kaybolan yeşilimsi, sarı lekeler ve dikey bantlar bulunur. Alt tarafı daha açık renklidir. Solungaç kapakları açık ve dikenlidir. Kuyruk yüzgeci yuvarlaktır.

Orfoz hermafrodit olup, cinsel olgunluğa eriştiği zaman dişi cinsiyet organlarına sahiptir. Hayatının belirli bir dönemini dişi olarak geçirdikten sonra 18. yaşına geldiğinde dişi cinsiyet organları kaybolarak yerine erkek cinsiyet organları gelişir ve hayatının geri kalanını erkek olarak yaşar.

Birey sayısının hızla azalması ve türün tehdit altına girmesi akabinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı tebliğe göre 1 Eylül 2016’dan 31 Ağustos 2020’ye kadar her türlü avlanması, toplanması yasaklanmış ve tür koruma altına alınmıştır.

Ortalama 50 yıl yaşarlar. 60 kilo ağırlığına ve 1,5m boyuna ulaşabilirler.
Lahoz / Epinephelus aeneus:
 
Atlas Okyanusunun doğusunda, Akdeniz'de ve Ege denizinde bulunan bir balık türüdür. Fazla derinlere gitmeden 20–200 m derinlikteki kayalık, taşlık veya çakıllı alanlarda yaşar. Oldukça yırtıcı, etçil bir balıktır. İrili ufaklı her türlü kabuklu, omurgasız ve küçük balıklarla beslenir. Mayıs-Haziran arasında üreme yapar. Orfoz balığının yakın bir akrabasıdır.

Bölgesel bir balık olan lahoz ekonomik anlamda da bölgesel bir değer taşır. Nesli tükenmekte olmasına karşın Türkiye'de 1996 yılında ticari amaçla avlanabilir hale getirilmiştir.

Ortalama 50 yıl yaşarlar. 25 kilo ağırlığına ve 1,2m boyuna ulaşabilirler.
Pirana:

Güney Amerika'daki akarsularda yaşayan, küçük ama yırtıcılığıyla dikkat çeken bir düzineyi aşkın balık türü Pirana adıyla bilinir. Piranalar etobur ve otobur olarak iki sınıfa ayrılır. Bu balıklar tatlı su balıklarıdır, tuzlu suda (deniz gibi) yaşayamazlar. Piranalar çok geniş bir alanı kaplayan Amazon havzasındaki akarsularda yaşarlar. İçlerinden 4-5 tür özellikle tehlikelidir.

Piranaların en belirgin özelliği iri ve sivri dişleridir. Güçlü kaslara bağlı alt ve üst çenesinde sıralanmış olan ustura gibi dişler ağız kapandığında birbirlerine sıkıca kenetlenir. Böylece Pirana kendinden çok daha iri olan avından büyük parçalar koparabilir.  Ortalama 20 yıl yaşarlar. 
Vatoz: 

Vatozlar, köpekbalıkları ile birlikte bir kıkırdaklı balık olarak sınıflandırılır. Vatozların diğer balıklardan en önemli farkları arasında iyice yassı olan gövdeleri, çok uzun ve ince olan kuyrukları ve biçimi kelebek kanadını andıran büyük yüzgeçleri sayılabilir. Vatozların gözleri yassı gövdelerinin üzerinde, ağızları ve solungaçları ise gövdelerinin altında yer alır. Gözlerinin arkasında bulunan özel gelişmiş delikler sayesinde nefes alırlar. Her bir vatozun ayrı avlanma yöntemleri vardır. Bazı vatozlar deniz tabanında gizlenip avları olan küçük balıkları ve kabukluları avlar. 

Vatozların uzun kuyrukları ise sadece savunma amacı ile kullanılır. Vatozların kuyruklarında sert ve çok keskin bir diken vardır. Bu diken zehirlidir. Tehdit altında hissetmedikçe bu dikeni kullanmazlar. Bazı vatozlar diken dışında elektrik üretme yeteneğine de sahiptirler.

Ortalama 7-15 yıl yaşarlar.


Tema Park


Dünyanın ilk 9 fonksiyonlu Marina ve Yaşam Merkezi olma özelliğini taşıyan ve tamamı deniz üstünde tasarlanmış Viaport Marina bünyesinde yer alan Korsan Adası Tema Park, İstanbul Anadolu Yakası Tuzla’da İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Adapazarı’nın birleştiği noktada misafirlerine hizmet vermektedir.

Her yaştan misafirlerine benzer bir eğlence deneyimi ve güzel bir gün geçirmeyi vaat eden Korsan Adası Tema Park’ta, dünyanın en heyecan verici Roller Coaster’ları arasında olan fenomen Red Fire ile birlikte toplam 24 ayrı eğlence ünitesi yer almaktadır.

Dünya standartlarında teknoloji kullanılarak tasarlanan Korsan Adası Tema Park, modern eğlence ünitelerinin yanı sıra klasik Türk lunapark kültürünü de yaşatmaktadır.

Tüm ünitelerde her kullanımın ardından Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektanlar kullanılmaktadır.

Tüm tesisimiz güvenli ve sağlıklı bir şekilde siz değerli müşterilerimizin kullanıma hazır!

Sosyal mesafe kurallarına uygun bir deneyim yaşatmak üzerine gerekli çalışmalar yapılmıştır. Park içerisinde, gişelerde ve ünitelerde güvenli mesafeyi korumak için yeterli alanlar sağlanmış, ilgili noktalara sosyal mesafe yönergeleri, işaretler yerleştirilmiştir.

Kalabalık ve kuyrukları engellemek için sınırlı sayıda ziyaretçi kabulü yapılmaktadır.
 
Üniteler

RED FİRE:
O bir efsane… O bir başyapıt, o Türkiye’de ilk ve tek… O Red Fire…
Türkiye’nin en hızlı ve en yüksek roller coaster’ı Red Fire, 55 metre yüksekliği ve 120 km’lik maksimum hızıyla Avrupa’nın en büyük 5. Roller coaster’ı seçildi. Bu heyecana sen de ortak olmak istiyorsan Korsan Adası Tema Park’a bekleriz. En az: 140 CM

FAMİLY COASTER:
Heyecan, adrenalin ve hız tutkusu olup da Red Fire’a binmeye çekinenlerin vazgeçilmez ünitesi Family Coaster sizi tam tadında eğlenceye çağırıyor. Keyifli virajları ve Viaport Marina’yı yüksekten gören manzarasıyla sizi unutamayacağınız bir deneyime davet ediyor. En az: 120 CM

TORPİDO:
Birisi cesaret, heyecan ve adrenalin mi dedi? İşte Torpido tam size göre. Eğlenceden başınızı döndürecek bir deneyime hazır olun. Torpido Korsan Adası Tema Park’ta!
En az: 140 CM

DROP TOWER:
Viaport Marina’yı 50 metre yükseklikten görmeye ne dersiniz? Tabi sonunda yaşayacağınız büyük keyfi de unutmayalım. Drop Tower Korsan Adası Tema Park’ta. En az: 140 CM

SKY BIKE:
Korsan Adası Tema Parkı havadan, bisiklet sürercesine gezmeyi kim istemez ki? Sky Bike Korsan Adası Tema Park’ta. En az: 130 CM

SKY BIKE:
Korsan Adası Tema Parkı havadan, bisiklet sürercesine gezmeyi kim istemez ki? Sky Bike Korsan Adası Tema Park’ta. En az: 130 CM

MİCO GONDOL:
Sevimli miniklerin küçük bir gemiyle maceradan maceraya koşacağı, mutluluktan yüzünde güller açacağı ünitemiz Miço Gondol, Korsan Adası Tema Park’ta sizleri bekliyor. En az: 80 CM

MİNİ DÖNME DOLAP:
Küçüklerin en sevdiği eğlence merkezi olan Korsan Adası Tema Park, Mini Dönme Dolabı’yle henüz büyük dönme dolaba binemeyecek olan tüm çocukları bekliyor.
En az: 80-105 CM

KANGURU:
Bir kanguru ve kesesindeki yavrusunu ve o yavrunun ne kadar mutlu olduğunu düşünün. İşte sizi tam olarak küçük bir kanguru yavrusu kadar mutlu edecek ünitemiz Korsan Adası Tema Park’ta. En az: 80 CM

KÜÇÜK ÇARPIŞAN:
Küçüklerin en sevdiği eğlence merkezi olan Korsan Adası Tema Park, Küçük Çarpışan arabalarıyla, henüz büyük büyük çarpışan arabalara binemeyecek olan tüm çocukları bekliyor. En az: 95-140 CM

ROBOCOP:
İşte gerçek bir adrenalin tutkunun vazgeçemeyeceği bir ünite; Robocop. Baş döndüren bir mutluluk, rengârenk ışıklar ve unutulmaz bir deneyim. En az: 140 CM

ATLIKARINCA:
Yüzyıllık eğlence Atlı Karınca, Korsan Adası Tema Park’ın da vazgeçilmezidir. Masal dünyasında gezintiye çıkmak isteyenleri tercihi atlıkarınca! En az: 80-105 CM

ORKA:
Çocukların en çok seveceği balık bundan sonra Orka olacak. Çünkü minikler, Orka ile mutluluğun zirvesine ulaşacak. En az: 105 CM

DENİZ SALINCAĞI:
Özgürlüğü; kanatlanıp uçmanın, rüzgârın tadını doyasıya çıkarmak isteyenlerin adresi Deniz Salıncağı, Korsan Adası Tema Park’ta hizmetinizdedir. En az: 105 CM

HÜRKUŞ:
Çocuklar, kendileri için tasarlanmış Hürkuş ile uçak kullanmanın mutluluğunu doyasıya yaşayacaklar. Miniklere ‘büyüyünce pilot olacağım’ dedirten Hürkuş Korsan Adası Tema Park’ta. En az: 80-105 CM

DRAGON COASTER:
Roller Coaster’lara binemeyecek kadar küçük olan çocukların bir numaralı kahramanı Dragon Coaster. Dikkatinizi çekeriz, tırtıl değil DRAGON. En az: 90 CM

CRAZY DANCE:
Temalı Parkların baş tacı, olmazsa olmazı Crazy Dance Korsan Adası Tema Park’ta. En zevkli, en eğlenceli baş dönmesine hazır olun. En az: 130 CM

BÜYÜK ÇARPIŞAN:
Vazgeçilmez eğlence çarpışan arabalar Korsan Adası Tema Park’ta sizleri bekliyor. Birinden renkli, eğleneli bu arabalarla unutulmaz anlar yaşayacaksınız. En az: 120 CM

REİS GONDOL:
O gerçek bir efsane… O eğlence denince ilk akla gelen ünite… Denizde değil, karada harikalar yaratan bir kahraman… Reis Gondol Korsan Adası Tema Park’ta hizmetinizde! En az: 130 CM

SEKİZ COASTER:
Ne göründüğü kadar masum, ne de baş döndürecek kadar yaramaz. Bırakın Sekiz Coaster sizi şaşırtsın. En az: 120 CM

UÇAN BALIKLAR:
Elektrikle kendi kendine çalışan cihazlarla eğlenmek gerçekten çok kolay… Sizi bir de Uçan Balıklar’a alalım… Emeğin eğlenceye dönüştüğü ünite Uçan Balıklar Korsan Adası Tema Park’ta. En az: 105-130 CM

DÖNENCE
Ne çarpışan araba, ne de başka bir ünite… Dönence hiçbirine benzemiyor. Biz ne kadar anlatsak boş, gelin, deneyimleyin ve doyasıya eğlenin. En az: 80-105 CM

SAMBA BALON
Birbirinden renkli balonların içinde gökyüzünün ve eğlencenin tadını doyasıya yaşayın… En az: 90 CM

STAR FLYER
Gökyüzü, ılık rüzgar, kuşlar ve siz… Star Flyer ile özgürce uçmanın zevkini doyasıya yaşayın. En az: 120 CM


Aquapark

Viasea aqupark viasea marinada yer alan bir eğlence parkıdır. Bu parkta su sporlarına tutkun olan kişiler kaliteli vakit geçirebilirler. Ayrıca çocuklara hitap eden alanlar da yer alır. Böylece tatile gidemeyen kişiler suyla dolu bir gün geçirebilirler. Aquaparkın hizmet saatleri ise 10.00-19.00 arasındadır.


Viasea Marina Ulaşım ve İletişim Bilgileri

Marmaray ile 5dk Uzağınızdayız!
Marmaray Halkalı – Gebze Hattında hangi istasyondan binerseniz binin, Marmaray Tuzla durağından inip, Tuzla İstasyonu önünden geçen minibüsler ile 5dk.’da Aslan Park’tasınız.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan
S.GÖKÇEN NİZAMİYE durağından, E-9 No’lu otobüse binin. TRABLUS SOKAK durağında inin. Bulunduğunuz yerden TERSANE KÖPRÜSÜ durağına yürüyün. (7 dk.) TERSANE KÖPRÜSÜ durağından 130 No’lu otobüse binin. ŞEHİTLER CADDESİ durağında inin. (38 dk.)
Özel Araç ile
D-100 Karayolunda Tuzla tabelalarını takip edin. Ardından Tuzla Piyade Okulu tabelasından şehir içerine doğru ilerleyin. Kavşaklarda göreceğiniz kahverengi Aslan Park tabelalarını takip ederek, kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Daha Fazla Göster