Tekirdağ İDO Bileti

-
29.03.2024

İdo Tekirdağ İskelesi Hakkında

Tekirdağ, İstanbul'a komşu olup; güneyde Marmara Denizi, batıda Edirne ve kuzeyde Kırklareli ile çevrili ilimizdir. 2008 TÜİK nüfus sayımı verilerine göre, Türkiye'nin nüfusu yüzde olarak en hızlı artan ikinci ildir.
 
 Tekirdağ, en yüksek yerini ilin batısındaki Işıklar Dağı'nın oluşturduğu dağlık alan bölgeleri hariç; genelde düzlüktür. Kuzeyinde, ilin en önemli akarsuyu olan Ergene nehri bulunmaktadır. Ergene nehri, yarattığı alüvyonlu ovaların verimliliği ile nüfusun büyük bir kısmını, çevresindeki yerleşim alanlarında toplamıştır.
 
 Tekirdağ'ın bitki örtüsü, Marmara Denizi kıyılarında maki, dağlık alanlarda orman, diğer düzlük yerlerde ise steptir. Tekirdağ'ın iklimi, Akdeniz iklimi ile karasal ikliminin bir karışımıdır. Sahil yöresi, Marmara Denizi'nin etkisiyle nemli bir bölgedir. Tekirdağ'da; merkez ilçeyle beraber 9 ilçe, 24 belde ve de 257 köy bulunmaktadır.
 

 Tekirdağ İlinin Tarihçesi

 
 Tekirdağ'da insan yerleşimiyle ilgili en eski kalıntılara; Karansıllı, Kuştepe ve Malkara yakınlarındaki buluntu yerlerinde rastlanmıştır. Bu kalıntılar, tamamen Alt Paleolitik Çağ'a ait aletlerin bulunduğu; bir açık hava buluntu yerleridir. Kronolojik olarak da, bir milyon yıl ile 250 bin yıl öncelerine kadar tarihlenebilirler. Tekirdağ'ın doğusundaki Menekşe Çatağı ise, Kalkolitik Çağ'dan Helenistik Dönem'e kadar yerleşilmiş olan bir buluntu yeridir.
 
 Tekirdağ ilinin tarihi, Trakya'daki diğer illere paralellik göstermektedir. İlk olarak, Traklar tarafından iskan edilen bölgede; Makedon, Pers, Roma, Bizans gibi topluluk egemenlik kurmuştur. Ardından, 1357'de I. Murat tarafından fethedilen Tekirdağ, Osmanlı topraklarına katılmıştır.
 
 Tekirdağ, Osmanlı döneminin sonlarında; Edirne vilayetine bağlı olan bir sancak merkezi idi. 93 Harbi'nde Rus, Balkan Savaşları'nda Bulgar ve de I. Dünya Savaşı'ndan sonra, Yunan işgaline uğramıştır. Kurtuluş Savaşı ile gelen zaferle birlikte, 13 Kasım 1922 tarihinde kalıcı olarak Türk topraklarına katılmıştır.
 
 Tekirdağ ismi, köken olarak; Bizans döneminde Bisanthe ve Rodosto adlarıyla anılmıştır. Kenti fetheden Türkler, şehre önceleri Rodosçuk ve 18. yy.'dan itibaren ise, Tekfur Dağı demeye başlamışlardır. Cumhuriyetin ilanından sonra tekfur sözcüğü atılarak, onun yerine sesçe benzeşen tekir getirilmiştir.
 

 Tekirdağ'ın Ekonomik ve Kültürel Gelişimi

 
 Tekirdağ ilinin toprakları, çok verimlidir. Toprakları, birinci sınıf tarım arazisidir. Ayrıca, uçsuz bucaksız düz verimli alanları ve de yemyeşil ovaları vardır. Türkiye genelinde, yağlık ayçiçek ve buğday üretiminin çok büyük bir bölümünü; Tekirdağ karşılar.
 
 Tekirdağ ilinin batısındaki Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde, tarım ve hayvancılığın ekonomik değeri çok yüksektir. Tekirdağ ilinin doğusunda ise; Çorlu ve Çerkezköy bölgesinde sanayi ve endüstri faaliyetleri çok yüksektir. Özellikle de Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde, onlarca fabrika bulunur. Bu nedenlerle, Tekirdağ; çok göç almakta ve de nüfusu çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Türkiye'nin en hızlı sanayileşen illerindendir.
 
 Tekirdağ, Trakya'nın en hızlı sanayileşmiş ilidir. Sanayileşmesi nedeniyle de, kıyı şehri olmasına rağmen; pek fazla denize girilmez. Atıklar nedeniyle çevrenin kirlenmesi de, söz konusudur. Köylerde tarım ile uğraşan bir kısım köylü olmasına rağmen, genellikle ilk genelinde sanayi fazla yapılmaktadır. Çevredeki yakın limanlar da, özellikle ticaret için sıkça kullanılmaktadır ve ihracat, ithalat uygulamaları söz konusudur.
 
 Tekirdağ, çeşitli kentlerden göç etmiş kişilerin buluştuğu ve farklı kültürlerin birleştiği kozmopolit bir alan olmuştur. İstanbul'a yakınlığı da, bunda etkili olmuştur. Son yıllarda iyice gelişen kent; sosyal imkanları açısından da, oldukça gelişmiştir. Aynı İstanbul gibi; sosyal faaliyetler, kültür ve sanat alanlarında; sürekli aktif olan bir kenttir. Bu sebeple, kentin sosyokültürel yapısı da; oldukça zengindir.
 

 Tekirdağ'da Ulaşım

 
 Ulaşım konusunda zengin alternatiflere sahip olan Tekirdağ'da, birçok ulaşım şekli; insanlara hizmet eder. Özellikle, Tekirdağ - İstanbul arası; en yoğunluğun yaşandığı güzergâh yeridir.

 İDO Tekirdağ İskelesi işlerlik kazandığı günden itibaren, Tekirdağ ulaşımında etkin rol oynamaktadır. Tekirdağ'da her gün düzenli olarak, deniz otobüsü seferleri yapılmaktadır. Binlerce yolcu bu ulaşım şeklini tercih etmekte ve ulaşımını tamamlamaktadır.
 
 Sitemizden kolaylıkla alacağınız İDO biletiniz ile istediğiniz her an yolculuk yapabilirsiniz. Tekirdağ'dan Avşa ve Marmara Adası'na, alacağınız bilet ile kolayca yolculuk yapabilmek mümkündür. Gün içerisinde karşılıklı olarak kalkan deniz otobüsleri, hava şartlarına göre bazen farklılaşabilen saatlerle hizmet vermektedir.
 

 Tekirdağ İskelesi'nden Şehir Merkezine Ulaşım

 
 Tekirdağ İDO iskelesi; şehir merkezinde denilebilecek, merkezi bir konumdadır. Biletinizle, iskelede zamanın gelmesini beklerken; restoran ve de çay bahçelerinde zaman geçirebilirsiniz. İskele, merkezi bir konumda olduğundan; iskelenin olduğu yer; şehir içi otobüslerin de hizmet noktaları arasındadır. Şehir içi otobüsler haricinde, şehir içi ulaşımda; taksiler de, tercih edilebilmektedir.
 
 İDO seferleri, hava şartları elverdiği sürece yılın her günü yapılmaktadır. Tüm sorularınız için, 7 gün 24 saat; 0850 222 44 36 telefonundan, İDO Müşteri Hizmetleri'ne ulaşabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz zaman taksi çağırmak suretiyle; yolculuk sonrasında, ticari taksi ile şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
 Otobüs ile Şehir Merkezine Ulaşım
 
 Tekirdağ İDO iskelesinin çevresinde, şehir içi ulaşımda kullanılan halk otobüslerine binerek; şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şehir içi pek çok güzergâha, şehir içi otobüsleri ulaşım sağlamaktadır. Tekirdağ'da, 16 farklı şehir içi otobüs hattı bulunmaktadır.
 
 Şehirdeki ulaşımda en çok kullanılan halk otobüslerinde, birçok şehirde olduğu gibi; kent kart sistemi bulunmaktadır. Kent kartları, garajdaki satış noktalarından kolayca alabilirsiniz; ardından kent kartı bittikçe doldurarak, ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabilirsiniz.
 
 Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım
 
 İDO iskelesi çevresinde bulunan taksi duraklarından taksi çağırarak, şehir merkezine rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz. Trafik olmadığı müddetçe, taksi ile ulaşım; istediğiniz her yere, hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bir alternatiftir.
 
 Özel Araç ile Şehir Merkezine Ulaşım
 
 Özel aracınızla, Tekirdağ İskelesi'ne ulaşmak birçok güzergâhtan kolaydır. Sadece Tekirdağ - İstanbul tarafı, nispeten trafiğin kalabalık olduğu bölgelerdir. Yolculuktan sonra, iskeleden; şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere de kolaylıkla, özel aracınızla ulaşabilirsiniz.
 
 Özel araçlarınızla ulaşım sağlamanız gerektiği zamanlarda, trafiğin yoğun olmadığı zamanları tercih etmeniz; çok daha uygun olacaktır. İstanbul'a nazaran biraz daha sakin bir kent olan Tekirdağ'da; şehir içinde, ciddi trafik sorunu olmaz.
 
 Minibüs ya da Farklı Araçlarla Ulaşım
 
 Minibüs ya da farklı araçlar ile şehir merkezinde ulaşım sağlamak da, mümkün olabilmektedir. Şehrin özellikle belirli bölgelerine minibüs seferleri düzenlenmektedir. Bazı belli başlı yerlerde de, minibüs durakları bulunmakta ve minibüsler buradan kalkış yapmaktadır.
 
 Yolcu; gideceği güzergâha uygunsa eğer, şehir merkezinde ya da diğer ilçelere ulaşmak için; minibüsleri seçebilir. Bu açıdan bakıldığında, şehir içi ve ilçeler arası trafiği rahatlatmada; minibüs vb. araçların etkisi büyüktür. Bu tür farklı araç seçenekleri de, şehir ulaşımında bir alternatif olarak göze çarpmaktadır.
 
 Servis ile Ulaşım
 
 İDO Tekirdağ için, servis ulaşımı yoluyla da; ulaşım sağlamak mümkün olabilmektedir. Sefer saatlerinin İDO feribotlarının saatlerine göre farklılık gösterebildiği servisler, konulduğu zaman farklı saatlerde çalışabilmektedir.
 
 Yolcuların, sefer konulup konulmadığı ve saatleri hususunda bilgi edinerek; sonrasında servis tercih etmeleri mantıklı olacaktır. telefondan her konuda bilgi edinebilmektedir. Bu konuda da, yolcular; ilgili telefonlardan, gerekli bilgiyi alabilmektedir.
 
 www.bilet.com ayrıcalığıyla, hemen İDO biletinizi alarak; yolculuk yapmaya başlayabilirsiniz. Sıfır komisyon ve %100 güvenli ödeme seçenekleri ile biletinizi, sitemizden kolaylıkla alabilir; keyifle yolculuk yapabilirsiniz.
Daha Fazla Göster
Tekirdağ Feribot Bileti SSS (Sıkça Sorulan Sorular)
Tekirdağ Feribot biletini, bilet seçim ekranından Tekirdağ seçerek çıkan listeden alabilirsiniz.
Tekirdağ feribot biletinizi en hızlı online olarak veya müşteri hizmetlerimizi arayarak iptal edebilirsiniz.
Tekirdağ Hava Durumu
  • açık
    Cum
    açık
    11°C
  • parçalı az bulutlu
    Cmt
    parçalı az bulutlu
    12°C
  • açık
    Paz
    açık
    13°C
  • parçalı bulutlu
    Pzt
    parçalı bulutlu
    13°C
  • kapalı
    Sal
    kapalı
    14°C
Haritada Tekirdağ

Tekirdağ Yönüne Sefer Düzenleyen Firmalar

Tekirdağ Araç Kiralama