Ramazan Akşamı Karagöz Gölge Oyunu Gösterisi Bileti


İstanbul Workshops - Fabrikafa Make&Coffee
Aziz Mahmut Hüdayi, Gülfem Sk. No:15, 34672 Üsküdar/İstanbul
Karagöz Gölge Oyunu
14 Mart 2026 Cumartesi 20:30
200 TL
Ramazan Akşamı Karagöz Gölge Oyunu Gösterisi
Mekan: Fabrikafa Make&CoffeeEtkinlik Oturma Düzeni: Numarasız Oturmalı
İftar sonrası canlı bir Karagöz gölge oyunu gösterisi izliyorsunuz. Usta bir hayalcinin elinden klasik "Salıncak Oyunu", Ramazan akşamlarına yakışır bir eğlence.
Hikaye tanıdık: Hacivat, Karagöz'ü para kazanmak için salıncak kurmaya ikna eder. Plan basit ama işler tabii ki sarpa sarar. Sahneye rengarenk tiplemelerin gelmesiyle yanlış anlamalar ve atışmalar birbirini kovalar. O bildik Karagöz-Hacivat çekişmesi: biri halkın sesi, ağzına geleni söyleyen; diğeri kendini aydın sanan, plan kuran. İkisinin kapışması son ana kadar sürüyor ve gösteri kahkahalarla bitiyor.
Ramazan'ın ruhuna en çok yakışan şeylerden biri belki de bu: bir araya gelmek, gülmek, birlikte vakit geçirmek. Karagöz yüzlerce yıldır tam olarak bunu yapıyor. Eskiden Ramazan gecelerinin vazgeçilmeziydi, şimdi o geleneği birlikte yaşatıyoruz.
Çocuklar için eğlenceli, yetişkinler için nostaljik. Gelin, birlikte gülelim.
Öne Çıkanlar:
- Usta hayalciden canlı Karagöz gölge oyunu performansı
- Her yaştan katılımcıya açık, çocuklar ve aileler için ideal
Kurallar:
- Etkinlik başlangıcından 15 dakika sonra etkinliğe giriş yapılamaz.
- 5 yaş ve üzeri katılabilir.
Tarih/Saat: 14 Mart Cumartesi / Saat: 20:30
Süre: 50 dakika ile 1 saat arası
Diller: Türkçe
Karagöz Gölge Oyunu
Adet
200 TL
Ramazan Akşamı Karagöz Gölge Oyunu Gösterisi ile Benzer Etkinlikler
Yorumlar ve Değerlendirmeler
- 5
- 4
- 3
- 2
- 1
0Yorum Yok
Yorum Gönder







