Samos Adasına Nasıl Gidilir?

Samos Adası, Yunanistan’a bağlı ada topluluğunda yer alan ve Anadolu Yarımadası’na en yakın olan ada olmasıyla biliniyor. Büyük Menderes Milli Parkı’nın tam karşısında, Ege Denizi içerisinde yer alıyor. Her yıl binlerce Türk ziyaretçiyi ağırlayan, mükemmel koylara sahip, tarihi ve doğal güzellikleri ile lezzetli yemekleriyle bilinen muhteşem ada Samos adasına nasıl gidilir diye merak ediyor olabilirsiniz.

Türkiye'den Samos Adasına Nasıl Gidilir?

samos adasına nasıl gidilir

Havayolu ile Gitmek

Türkiye’den Samos ya da diğer ismiyle Sisam Adası’na ulaşmanın farklı alternatifleri bulunuyor. Hava yolu ile Samos Adası’na Türkiye’den direkt ulaşım mümkün değil ama Selanik ya da Atina aktarmalı olarak İstanbul üzerinden Samos Adası’na uçabilirsiniz. İstanbul’dan Samos Adası’na olan yolculuğunuz havalimanlarında bekleme süreleri dahil yaklaşık 4 saat sürüyor. İzmir – Atina seferleri uçak seferleri düzenleyen firmaları yaz aylarında zaman zaman bulabilirsiniz.

Feribot ile Gitmek

Samos Adası’na ulaşmanın bir diğer alternatifi ise feribot seferleri. Samos Feribot Bileti alarak Samos adasına ulaiabilirsiniz. Türkiye’de Bodrum, Kuşadası ve Seferihisar ilçelerinden düzenlenen feribot seferleri ile Samos Adası’na ulaşmanız mümkün. Kuşadası’ndan sezon açıldığında neredeyse her gün iki merkez arasında direkt feribot seferi düzenleniyor. 1,5 saatlik feribot yolculuğunun ardından adaya ulaşıyorsunuz.

Feribot ile Samos Adası’na ulaşmanın diğer alternatifi, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı olan Sığacık beldesinden Samos’a yolcu taşıyan feribotları tercih etmek. Bu rotayı seçen ziyaretçiler, seyahat öncesi muhteşem atmosfere sahip Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” unvanına sahip Sığacık’ı ziyaret etme şansını da elde ediyor. Sığacık – Samos seferi yapan feribotlarla yolculuk 1 saat 45 dakika kadar sürüyor.

Samos’a gitmek için başka alternatifler de bulunuyor elbette. Aktarmalı olarak feribotlar ile Rodos, Midilli, Sakız, İkarya, Girit, Mikonos ve Meis adaları üzerinden Samos Adası’na ulaşabilirsiniz.
Samos Adası seyahat planlamanızı yaparken, tercih edeceğiniz ulaşım yoluna ait biletleri bilet.com adresimizden hızlı ve kolayca satın alabilirsiniz. Dilediğiniz tarih aralıklarına uygun bilet alternatiflerine ve fiyatlarına tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Samos Adası’na Vizesiz Gidilir Mi?

Samos Adası, Yunanistan’a bağlı adalardan biri. Ege Denizi üzerinde yer alan adaya, Türkiye – Yunanistan arasında vizesiz geçiş serbestisi bulunmadığı için vizesiz giriş yapılamıyor. Kapı vizesi ile Yunan adalarına Türk vatandaşlarının girişi kolaylaştırılıyor. Ada girişindeki kontroller sırasında 15 günlük konaklama izni sunan kapı vizesi, Türk vatandaşları için oldukça avantajlı oluyor.

Kapı vizesinin bir dezavantajı varsa, o da ada girişlerinde evrak işleri yüzünden oluşan yığılma olur. Kazandırdığı onca avantaj düşünüldüğünde, bu dezavantaj çok da sorun teşkil etmiyor ziyaretçiler için. Kapı vizesi yanı sıra Schengen Vizesi sahibi olan vatandaşlar da Yunanistan adalarına giriş yapabiliyor.
Yasemin ERCAĞ
Yasemin ERCAĞ
21 Haziran 2023
Paylaş :

Yorum Gönder