Midilli Adasına Nasıl Gidilir?

Midilli, Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alan ve Ayvalık’a yakın olan bir Yunan adasıdır. Bu ada aynı zamanda Burhaniye ilçesine de yakın olması ile bilinir. Eşsiz doğal güzellikleri ile bilinen bu ada, pek çok ormanlık alana ev sahipliği yapar. Özellikle bölgede zeytin ağaçları sık ve bolca bulunur. Midilli’ye nasıl gidilir sorusunun yanıtını, yazının devamını okuyarak öğrenebilirsiniz. Midilli Adası’na en kolay ve pratik ulaşım şekli feribotlardır. Ayvalık ve İzmir Alsancak Limanlarından kalkan feribotların yardımı ile hızlı bir seyahat gerçekleştirilebilir.

Midilli Adası, Türkiye’ye oldukça yakın bir ada olduğu için ulaşım her zaman için kolaydır. Bununla birlikte, adaya gitmek isteyen kişilerin Schengen vizesine ihtiyacı vardır. Vize ve pasaport işlemlerinin ardından, uygun feribot seferi seçilerek, adaya ulaşım sağlanabilir. Burada önemli olan konulardan birisi de pasaport süresidir. Pasaportun süresinin 90 gün ve üzerinde olması, adaya girmek için aranan şartlardan bir diğeridir. Midilli Feribot Bileti alarak bu şartları sağlayan herkes, adanın keyfini çıkarabilir.

midilli adasına nasıl gidilir

Midilli Adası’nda Gezilecek Yerler

Midilli Adası üzerinde pek çok turistik nokta bulunur. Bu ada, doğal güzellikleri ve renkli yapısı ile ön plana çıkar. Midilli Adası üzerinde yer alan turistik noktalardan ilki; Midilli Kalesi’dir. Bu kale, pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerdir. Bu sebeple, devletlerin izlerini taşıyan eserler görmek de mümkündür. Sadece tarihi açıdan değil, doğası ile de ön plana çıkan Midilli, kafa dinlemek ve sakinleşmek isteyen kişiler için uygundur.

Midilli Adası, gece hayatı ve eğlence mekanları ile de dikkatleri çekiyor. Herkesin kendine uygun bir şekilde tatil yapabilmesine olanak tanıyan adaya, her mevsim gidebilirsiniz. Ama özellikle yaz mevsiminde; denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler, Midilli Adası’nı tercih edebilirler. Yaz tatilinin eğlenceli ve dolu dolu geçmesine olanak sağlayan Midilli, aileler için de oldukça uygundur.

Midilli Adası’na Havayolu ile Ulaşım

Midilli Adası’na ulaşım sağlamanın bir diğer yolu ise havayolu seçeneğidir. Türkiye üzerinden doğrudan uçuş seferleri bulunmasa da aktarmalı bir şekilde Midilli’ye gidilebilir. Atina üzerinden aktarma yaparak, pratik ve hızlı bir şekilde Midilli Adası’na ulaşmak mümkündür. Midilli Adası’nda yer alan havalimanına, her gün Atina üzerinden seferler gerçekleşir. Bu seferler arasından size en uygunu seçebilirsiniz.

Midilli turu yapmak isteyen gezginler, Ayvalık’a yakın havalimanlarına uçarak, feribot ile karşıya geçebilir. Yaşadığınız şehirde yer alan havalimanı aracılığı ile Ayvalık’a ulaşım sağladıktan sonra, günlük olarak düzenlenen feribot seferlerine bilet alabilirsiniz. Bu sayede, hızlı ve eğlenceli bir yolculuk yapmak fırsatı da yakalarsınız. Güvenilir ve zahmetsiz bilet rezervasyonu için bilet.com’u tercih edebilir ve dilediğiniz tarih için tatil planınızı yapabilirsiniz.
Kadir Kayalı
Kadir Kayalı
12 Haziran 2023
Paylaş :

Yorum Gönder