Kos Adasına Nasıl Gidilir?

Kos, Yunanistan’a bağlı olan 12 adadan bir tanesidir. Sürekli olarak turistlerin tercih ettiği ve gezdiği adaların başında gelen Kos, Bodrum’dan da rahat bir şekilde görünmektedir. Kos Adası, doğal güzellikleri ile ön plana çıkar ve Bodrum’a bu kadar yakın olması, insanların daha da ilgisini çeker. Kos’a nasıl gidilir sorusuna verilecek cevaplar oldukça kısa ve özdür. Adaya oldukça pratik bir şekilde ulaşmak mümkündür. Bodrum’dan kalkan feribotlar ile Kos Adası’na konforlu ve eğlenceli bir ulaşım sağlanabilir.

Kos Adası, ulaşım açısından kolay olduğu için pek çok kişi Bodrum üzerinden Kos’a geçiş yapar. Gün içerisinde sürekli olarak devam eden seferler sayesinde, Kos Adası’nı gezmeniz mümkündür. Sadece gün içerisinde gezip, gelebilmeniz de böylece mümkün olur. Kalmak isteyen kişiler ise biletlerini buna göre ayarlayabilir. Bodrum Limanı ve Turgutreis Limanı üzerinden kalkış yapan feribotlar, kısa süre içerisinde Kos Adası’na ulaşırlar. Aynı şekilde dönüş yolculukları da bu feribotlar ile yapılabilir. Kos Feribot Bileti almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

kos adasına nasıl gidilir

Kos Adası’nda Gezilecek Yerler

Kos Adası üzerinde gezilip görülecek pek çok ilgi çekici alan bulunur. Bahsi geçen bu alanlardan ilki; Neratzia Kalesi’dir. Bu kale, Saint John şövalyelerinden, Osmanlı Devleti’ne geçtiği için, tarihi açıdan önemi büyük bir durak olacaktır. Gezip görerek, o döneme ait bulgulara rastlamak da mümkündür. Tarih gezisi yapmak isteyen kişilerin uğraması gerekli olan bir diğer nokta da Cezayirli Hasan Paşa Camii olabilir. Buranın yakınında yer alan Hipokrat Ağacı da gezilebilecek yerler arasındadır.
Kos Adası gezilebilecek yerler açısından sadece zengin tarihi ile değil, aynı zamanda doğası ile de meşhurdur. Ada üzerinde yer alan plajlar da yaz tatili yapmak isteyen kişiler için uygundur. Lambi Beach ve Therma Beach gibi plajlarda, güneşlenerek ya da yüzerek eğlenmek mümkündür. Bununla birlikte, kafa dinlemek isteyen kişiler de Kos Adası’nda sessiz ve sakin bir tatil geçirebilirler.

Kos Adası’na Feribot ve Havayolu ile Ulaşım

Kos Adası içerisinde yer alan Ippokratis Havalimanı sayesinde, bu bölgeye uçak ile ulaşım da mümkündür. Türkiye’den doğrudan uçak seferi olmamak ile birlikte, aktarmalı bir şekilde Kos’a ulaşmak mümkündür. Şehrinizde yer alan havalimanından Atina’ya uçabilirsiniz. Atina’ya iniş yaptıktan sonra ise yerel hava firmalarını kullanarak, Kos Adası’na uçakla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda Bodrum’a uçak ile giderek, Atina Piraeus Port limanından feribot ile Port of Kos limanına geçmeniz de mümkündür. Farklı ve pratik seyahat alternatifleri sayesinde, Kos Adası’na kolay ve zahmetsiz bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kos Adası’na ulaşım konusunda güncel ve detaylı bilgilere, Bilet.com sitesi üzerinden sahip olabilir ve biletinizi en uygun fiyatlar ile güvenli bir şekilde kısa sürede satın alabilirsiniz.
Aynur KABAK
Aynur KABAK
02 Haziran 2023
Paylaş :

Yorum Gönder