Zakintos (Zakynthos) Adasına Nasıl Gidilir?

Zakintos, Yunanistan’da yer alan 12 adadan biri olmasının yanında plajları ve suları ile ön plana çıkar. Yaz tatilinde gidilmesi gerekli olan tatil noktalarından birisidir. Oldukça popüler bir tatil durağı olan Zakintos, doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Plajların yanı sıra bölgede yer alan temiz sular sayesinde, herkes zevkli bir tatil deneyimine sahip olabilir. Zakintos’a nasıl gidilir konusunda soru işaretleriniz varsa kısa bir araştırma yapabilirsiniz.

Türkiye'den Zakintos Adasına Nasıl Gidilir?

Bu eşsiz adaya ulaşım oldukça kolaydır ve en çok tercih edilen ulaşım araçları, feribotlar olmaktadır. Atina’dan otobüse binerek, Kyllini Limanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu yolculuk, ortalama 4 saat sürer. Buradan ise liman yardımı ile feribota binerek, adaya ulaşım sağlamak mümkündür. 2 saate yakın deniz yolcuğundan sonra, Zakintos Adası, ayaklarınızın altında olacaktır. Yapılacak olan deniz yolculuğu da büyük bir görsel şölen içerir. Hem denizin vermiş olduğu huzur hem de doğal güzellikleri yolcuğun iyi geçmesini sağlar. Zakintos feribot bileti alarak yolculuğunuz şimdiden planlayın.

zakintos adasına nasıl gidilir

Zakintos Adası’nda Gezilebilecek Yerler

Zakintos Adası’nda gezilecek yerler, genellikle doğal güzellikler üzerinedir. Plajları ile meşhur olan bu şehir, yaz tatili için uğrak bir noktadır. Zakintos Town, gezilebilecek yerlerden ilkidir. Adanın merkezi olarak bilinir ve genel anlamı ile büyük ve gelişmiş yapısı sayesinde, görülecek pek çok yer içerir. Adaya özgü olan mimarisi de göz alıcıdır. Oldukça uzun olan sahili, yürüyüş ve spor aktiviteleri için uygundur.

Zakintos Adası’nda gezilebilecek diğer bir nokta ise Navagio Plajı’dır. Bu plajın en önemli özelliği, ulaşımın sadece deniz yolu ile gerçekleşmesidir. Aynı zamanda, manzarası da oldukça güzel olan plaj üzerinde yer alan beyaz çakıl taşları, harika bir görüntü ortaya çıkarır. Gün içerisinde sürekli olarak sefer yapan taksi botlar yardımı ile bu plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Popüler olmasına karşın, doğal güzelliklerini hiçbir şekilde kaybetmemiştir.

Zakintos Adası’na Havayolu ile Ulaşım

Zakintos Adası’na pek çok farklı ve cazip ulaşım imkanı vardır. Bu imkanlardan bir diğeri de havayolu taşımacılığıdır. Ada üzerinde yer alan uluslararası havalimanı, turistlerin adaya konforlu bir şekilde gelmesini sağlar. Türkiye üzerinden direkt sefer olmasa da Atina aktarmalı bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Atina üzerinden, 45 dakikalık uçuş ile bu adaya varılır.

Zakintos’a nasıl gidilir sorusu üzerine kısa bir araştırma yapılarak, tatil planlamanı yapabilirsiniz. Gelişmiş bir bölge olduğu için, Zakintos’un gün geçtikçe popülerliği de artış gösterir. Özellikle Avrupalı turistler arasında ada oldukça popüler hale gelmiştir. Bulunduğunuz yerdeki havalimanlarından Atina’ya uçabilir, ardından karayolu üzerinden limana varabilir ve sonrasında feribot aracılığı ile adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Zakintos Adası hakkında detaylı bilgilere ve ulaşım konusunda en güncel bilet alternatiflerine bilet.com adresinden erişebilirsiniz.
Filiz Oytun
Filiz Oytun
10 Temmuz 2023
Paylaş :

Yorum Gönder