Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler Hangileri?

Dünya ülkelerini gezmek, farklı kültürler ile tanışmak, her kültürün yaşam tarzlarını yaşamak insanlara her zaman mutluluk duygusu aşılamaktadır. Bu duyguları yaşamak için, zahmetsizce gidilebilecek  bütçe dostu, vizesiz kolay seyahat edilebilen ülkeler bulunmaktadır. Hadi Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler Hangileri? Listemizi inceleyelim.
Vizesiz gidilebilecek ülkeler

Vizesiz Seyahat Ne Demek?

Ülkeler, inisiyatiflerini kullanarak vizesiz girişi kabul etmektedirler. Bu ülkeler, belirli gün periyotları içerisinde turistlere serbest dolaşım imkanı sağlamaktadır. Bu bağlamda vize işlemleri oldukça karmaşık ve zaman isteyen süreçlerdir. Vize, belirli harç bedelleri karşılığında alınan, ülkeye giriş izin belgesi olarak tanımlanmaktadır. Vizesiz seyahat etmek bu sebeple tercih edilen bir durum olarak kabul edilmektedir.

Türkiye'den Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler?

Birçok ülke vizeyi zorunlu tutmakta ve bu ülkelerde vize verilme süreci oldukça zorlu geçmektedir. Her ülkenin vize şartları farklılık göstermektedir. Ancak vize istemeyen ülkeler de azımsanamayacak çoğunluktadır. Vize istemeyen ülkelerde vizesiz kaç gün kalabileceğinizi önceden araştırmalısınız. Çünkü vizesiz, yani sadece pasaportla, turist olarak ülkelere giriş yapıldığında; ülkelerin belirli gün şartları bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse;

Katar: Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan bu ülke 90 gün vizesiz girişi kabul etmektedir. Fakat 90 günden fazla ülkede kalmak gibi bir durum söz konusu olacaksa vize başvurusu mutlaka yapılmalıdır.
 
Azerbaycan: Türki Cumhuriyetler içerisinde yer alan ve Türkiye'nin kardeş ülkesi olarak bilinen Azerbaycan, vizesiz girişi 90 gün olarak tanımlamıştır. 90 gün boyunca Azerbaycan gönül rahatlığı ile gezilebilmektedir.

Diğer ülkeler ise;
 
 - Salvador 90 gün
 - KKTC 30 gün
 - Sao Tome ve Principe 15 gün
 - Endonezya 30 gün
 - Kolombiya 90 gün
 - Fas 90 gün
 - Kongo Cumhuriyeti 90 gün
 - Şili 90 gün
 - Tayland 30 gün
 - Tonga 30 gün
 - Trinidad-Tobago 30 gün
 - Tunus 90 gün
 - Tuvalu 30 gün
 - Uganda 90 gün
 - Ukrayna 90 gün
 - Uruguay 90 gün
 - Ürdün 90 gün
 - Vanuatu 30 gün
 - Venezuella 90 gün Ve daha fazlası resimlerde
vizesiz gidilebilen ülkeler
vizesiz gidilen ülkeler

Vizesiz Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Vizesiz seyahat edilebilen ülkeler, kolay ulaşım ve vize masrafı olmaması nedeniyle turistlerin ilk tercihi olmaktadır. Vizesiz ulaşım esnasında dikkat edilmesi gereken küçük ama önemli noktalar bulunmaktadır.
 
 - Pasaport süreleri çok önemlidir. Seyahat başlangıcından itibaren bitiş tarihi baz alınarak en az 6 ay daha geçerli olması koşulu mevcuttur.
 
 - Gidilecek olan ülkede yapılan otel rezervasyon bilgileri, mutlaka bildirilmesi gerekenler arasındadır.
 
 - Uçak bileti bilgileri çok önemlidir. Örnek vermek gerekirse uçak bileti çift yönlü olmalıdır. Eğer tek yönlü uçak bileti varsa bu durumda sınır polisi ya da hava alanı kontrol tarafından sorgulama yapılmaktadır.
 

Vizesiz Ülkelerde Gezmek

İnsanlar, uygun bütçe ile vize olmadan, özgürce farklı ülkeleri gezmekten keyif alırlar. Ziyaretçilerin özellikle tercih ettiği ülkeler, kendi ülke sınırlarına yakın vizesiz ülkeler olmaktadır. En fazla tercih edilen vizesiz ülkeler Bosna Hersek, Karadağ, Azerbaycan, Sırbistan, KKTC, Endonezya, Gürcistan’dır. Bu ülkeler, gerek tarihi gerekse toplumsal kültür zenginliği sebebiyle tercih edilmektedir.
 
Uzak Doğuda da vize olmadan gidilebilen güzel ülkeler vardır. Bu ülkelerin başında Güney Kore gelmektedir. Güney Kore özellikle sokak lezzetleri ile meşhurdur. Gezerken yemeyi sevenlerin yada yemek için gezenlerin favori adreslerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin vizesiz gidebileceği ülkelerden birisi Maldivlerdir. Özellikle balayı çiftlerinin sıklıkla tercih ettiği yerler arasındadır.
Dağ sevgisini ve asırlar önceki kültürleri yaşamak ve tarihte gezinti yapmak isteyenlerin uğrak yeri mutlaka Moğolistan olmalıdır.
 
Vizesiz sehayat etme şartları, dikkat edilmesi gereken noktalar ve hangi ülkelerin vizesiz ziyaretçi kabul ettiği gibi konularda bilgi sahibi olduktan sonra artık tek yapmanız gereken bir ülke seçmek ve yola çıkmak. İyi yolculuklar!

Çağdaş KIROĞLU
Çağdaş KIROĞLU
13 Ağustos 2022
Paylaş :

Yorum Gönder