Uludağ'da Bir Gün

Kış tatili denince akla ilk gelen noktalardan birisi elbette ki Uludağ oluyor. Kayak cenneti olarak da anılan Uludağ, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Uçsuz bucaksız bembeyaz bir manzara, konforlu oteller ve gün içinde yapılacak aktivitelerle birleşerek tatilin keyfini de ikiye katlıyor. Bursa'nın gözbebeği olan Uludağ; İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Tatilcilerin ulaşım açısından sıkıntı yaşamadığı Uludağ'da bir gün nasıl geçer? Haydi, inceleyelim!

Uludağ'da Bir Gün - Seyahat Başlasın!

Uludağ'a kendi aracınız ile gitmeyecekseniz uçak bileti ve otobüs bileti araştırmalarına bir süre öncesinde başlamanızda fayda var. Kış mevsimi boyunca ziyaretçilere ev sahipliği yapan Uludağ, bilet ve otel rezervasyonlarının hızla tükendiği destinasyonlardan bir tanesi. Aylar öncesinden tüm rezervasyon işlemlerini tamamlayarak tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz!

uludağ'da bir gün

Bursa Teleferik ile Uludağ'a Varış

Bursa'ya geldikten sonra Uludağ'a varmak için teleferik kullanabilirsiniz. Teleferik ile yaklaşık 30 dakika içerisinde Uludağ Kayak Merkezi'ne ulaşabilirsiniz. Teleferik ile Bursa'yı tepeden görme şansını elde ederek muhteşem manzaranın tadını çıkabilirsiniz. Böylece Uludağ tatilinizi daha büyüleyici ve romantik bir deneyime dönüştürebilirsiniz.
Teleferik kullanmak istemeyen ziyaretçiler ise Bursa ile Uludağ arasında sefer yapan otobüslerden bilet alarak ulaşabilir.  Enfes Bir Kahvaltı ile Güne Güzel Bir Başlangıç  Uludağ'a sabah erken saatlerde geldiyseniz güne dağ havası ve manzarası içinde enfes bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Sıcacık çaylar, lezzetli kahvaltılıklarla birlikte içinizi ısıtacak. Uludağ'da bulunan tesislerin büyük bir kısmı ziyaretçilerine geleneksel Türk kahvaltısı servis ediyor. Böylece kendinizi evinizde gibi hissedebilir, Uludağ'a uyum sağlama konusunda ilk büyük adımı atabilirsiniz.


Kış Sporları ile Isının

Güzel bir kahvaltının ardından biraz hareketlenmeye ne dersiniz? Eğer kış sporları konusunda yetenekliyseniz Uludağ'da 3 metreyi aşan karların üzerinde kayabilir, bol miktarda adrenalin salgılayabilirsiniz. Daha önce kış sporları konusunda bir deneyiminiz olmadıysa bölgedeki eğitmenlerden saatlik dersler alabilirsiniz. Bu dersler sayesinde tatiliniz boyunca temel hareketler üzerinde deneyim elde edebilir, spor becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra düşe kalka karın tadını da çıkarabilirsiniz. Söz konusu kar seviyesi 3 metreyi geçiyorken dillere destan bir kartopu savaşı yapabilir , birbirinden güzel kardan adamlar tasarlayabilir, eğlencenin doruklarına varabilirsiniz.
Uludağ'da pek çok farklı kayak pisti yer alıyor. Bunlar arasından Tutyeli, Belvü, Yazıcı, Alkoçlar gibi öne çıkan pistlerde kaymayı tercih edebilirsiniz. 


Sucuk Ekmek Olmadan Olmaz

Uludağ'ın birbirinden güzel pistlerinde spor yapıp eğlendikten sonra karnınızın acıktığını fark edeceksiniz. Bu bembeyaz manzaranın içinde mangalda pişmiş sucuk ekmek ile midenizi ödüllendirebilirsiniz. Uludağ'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan sucuk ekmek, kayak yapmaktan yorulan ziyaretçilerin bir numaralı lezzeti oluyor. Otellerin verandasında servis edilen sucuk ekmekler mangalda pişirilen domates ve biber eşliğinde ikram ediliyor. 
Bursa denince iskenderi es geçmek olmaz. Akşam yemeği olarak iskender veya İnegöl köftesi tercih edebileceğiniz gibi otellerin sunduğu açık büfe lezzetlerinden de tadabilirsiniz. 


Uludağ'ı Keşfetmeye Hazır Olun

Kayak yapmaya ara vermek isteyen ziyaretçiler Uludağ'ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfe çıkabilir. Milli parklar, göletler, yürüyüş yolları, sirk gölleri, yaylalar ve tepeler ziyaretçiler için keşfedilmesi gereken birer hazine niteliğinde. 
Uludağ'da yer alan oteller misafirleri için akşamları barbekü partileri ve after-ski eğlenceleri düzenleyebiliyor. Bunların yanı sıra tatiliniz sırasında konserlere de denk gelebilirsiniz. Sakin bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler ise şömine karşısında şarap içerek günün yorgunluğunu atabilirler. 
Günü Uludağ'daki konforlu otelinizde sonlandırarak ertesi güne temiz hava eşliğinde enerji dolu uyanabilirsiniz. İyi tatiller!
Yasemin ERCAĞ
Yasemin ERCAĞ
12 Kasım 2022
Paylaş :

Yorum Gönder