Ülkemizde Hediyelik Eşyalarıyla Ünlü Şehirler

Güzel ülkemizin dört bir köşesi tarihe tanıklık eden çeşitli hatıralarla doludur. Öyle şehirlerimiz vardır ki tarih boyunca birçok savaşa şahitlik etmiş, birçok olaya dahil olmuştur. Her şehrin gerek tarihsel gerek sosyokültürel yapısından dolayı sahip olduğu birtakım değerleri vardır. Birçoğumuz seyahat ettiğimiz yerlerden hediyelik eşya almadan dönmek istemeyiz. Bunun altına yatan sebepler; o şehirde yaşanan anıları tazelemek ve gidilen şehirle ilgili bilgi sahibi olmaktır. Konya, Ankara, İstanbul, Nevşehir, Antalya, Urfa ve Kütahya şehirleri bu şehirlerden sadece birkaç tanesidir.

Huzur ve Tasavvuf Şehri Konya

Mevlana yurdu Konya, hem bin yıllık bir tarihe sahip olması hem de birçok sultana, dervişe ve tasavvuf sanatkârına ev sahipliği yapmış olmasından dolayı hediyelik eşya açısından oldukça zengin bir ilimizdir. Mevlana figürlerini içeren anahtarlıklar, saatler, Mevlana bibloları, buzdolabı magnetleri ve yine Mevlana temalı tablolar Konya ilinde alınabilecek hediyelik eşyalardan bazılarıdır. Ayrıca Konya, ülkemizin merkezi konumlarından biri olması sebebiyle; ulaşım sorunu olmayan bir ilimizdir.

ülkemizde hediyelik eşyalarıyla ünlü şehirlerPeygamberler Şehri Şanlıurfa

Özel bir şehir olan Şanlıurfa’da hem kendinize hem de sevdiklerinize alabileceğiniz birçok hediyelik eşya bulunur. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin resmedildiği magnetler ile tarih kokan Bedesten Çarşısı’ndaki yöresel kıyafetler; hediyelik eşya olarak satın alınabilecek ürünler arasında sayılabilir.

Kapadokya Deyince Akla Gelen Nevşehir

İç Anadolu bölgesinde yer alan Nevşehir ilimiz, peri bacalarının bulunduğu Kapadokya bölgesiyle ünlüdür. Birçok yerli/ yabancı turistin ziyaret ettiği şehirde; peri bacaları figürleri olan taş yapıtlar, buzdolabı magnetleri ve yöreyle özdeşleşen balon temalı tablolar hediyelik eşya konusunda tercih edebileceğiniz ürünler arasında yer alır. Ulaşımı oldukça kolay olan şehre, her bölgeden, otobüs ile ulaşım imkanı vardır.

Başkent Ankara

Ankara deyince ilk akla gelen yer tabii ki Anıtkabir’dir. Anıtkabir ziyaretlerinde; Anıtkabir figürleri, Atatürk portreleri, Atatürk ve Anıtkabir temalı kolyelerle yüzükler hem kendiniz hem de sevdikleriniz için muhteşem bir seçim olacaktır. Ankara, iç Anadolu bölgesinde olduğundan birçok ilin geçiş güzergâhında yer alır. Bu sebeple Ankara, uçak veya özel araç seyahatlerinizde kolaylıkla ziyaret edebileceğiniz bir nokta olarak karşınıza çıkar.

Gözde Tatil Bölgesi Antalya

Antalya binlerce yerli yabancı turistin ziyaret ettiği özel bir tatil bölgesidir. Birçok antik noktanın olduğu şehirde, alınabilecek hediye seçeneği de bu ölçüde oldukça fazladır. Antalya’nın doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu simgeleyen magnetler ile tablolar, yörük halıları ve Antalya'ya özgü salaş takı modelleri, bölgenin hatırasını canlandırabilecek hediyelik eşyalar arasında yer alır. Çeşitli şekillerde ulaşım sağlayabileceğiniz Antalya için biletinizi internetten alın; hem tatilinizi yapın hem de uzun yıllar sonra bile hatıralarınızı canlandıracak eşyalara sahip olma fırsatını yakalayın.

En Kalabalık Şehir İstanbul

İstanbul köklü bir tarihe sahip olmakla birlikte dünya genelinde Ankara’dan daha çok bilinen, Türkiye’nin en kalabalık şehridir. Boğazı, denizi ve tarihi ile özel olan bu şehirde yüzlerce hediyelik eşya alternatifi bulunur. Özellikle İstanbul Boğazı temalı tablolar, hatıralarınızı canlandırırken duvarlarınızı süsleyecek hediyelik eşyalar arasında yer alır. Benzer şekilde Tarihi Kapalı Çarşı’da bulunan Türk halıları ile el boyaması seramikler de alınabilecek hediyelik eşyalardandır.

Hediyelik Eşya Alımında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

Hediyelik eşya alımında dikkat edilmesi gereken hususlar şöyledir;
  • Alınacak eşya, alınan bölgeyi temsil eder özellikte olmalıdır.
  • Satın alınan eşya, kaliteli ve uygun fiyatlı olmalıdır.
  • Sağlığa zararlı madde içeren ürünler satın alınmamalıdır.
Eşyalar, simge olarak birçok anı ve hatırayı yansıtan ürünlerdir. Bu nedenle hediyelik eşya seçimi yapılırken; bölgeyi en iyi şekilde temsil eden ürünlerin seçilmesi gerekmektedir.
İlknur Sabiha KATİP
17 Eylül 2022
Paylaş :

Yorum Gönder