Sonbaharda Türkiye'nin En Güzel 5 Şehri

Tatil şüphesiz herkes için çok önemli olmaktadır. Genellikle yaz mevsimlerinde tatiller yapılmaktadır. Fakat sonbahar mevsimi de pek çok kişi için tercih edilen bir mevsim olmaktadır. Özellikle ülkemizde sonbahar mevsiminde mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler bulunmaktadır. Sonbahar mevsiminin tadını çıkarabileceğiniz yerleri sizler de seyahat edebilirsiniz.

Bolu, Yedigöller

bolu yedigöller

Sonbahar denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi de Yedigöller’dir. Bolu doğa harikası olması ve baharda iklim etkisi ile doğanın renk cümbüşüne döndüğüne de şahit olmak mümkündür. Bu nedenle sonbahar ayı, Bolu Yedigöller için tatil yapılacak ve gezilecek en önemli zamanlardan birisidir. Yedigöller Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, İncegöl, Küçükgöl, Nazlıgöl ve Sazlıgöl isimlerinden oluşan 7 tane gölü barındırmaktadır. Doğanın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Bolu Yedigöller için en uygun zaman eylül, ekim ve kasım ayları olmaktadır.
 
Bolu Yedigöller İstanbul iline yaklaşık olarak 300 kilometre mesafede yer almaktadır. Günübirlik vakit geçirebilme durumu söz konusu olabilirken konaklama imkanı da bulunan bir yer olarak bilinmektedir. İstanbul'da yaşayan ve şehrin kalabalığından sıkılan kişiler otobüs bileti ile yaklaşık 3 saat içerisinde Bolu Yedigöller’e ulaşabilmektedir.

Nevşehir, Kapadokya

nevşehir kapadokya

Kapadokya tarihi ve kültürel açıdan eşsiz kentlerimizden birisidir. Nadir doğal güzelliklere sahip olan Kapadokya , peri bacaları, balonları ve manzarası ile meşhur yerlerimizden birisidir. Ayrıca sahip olduğu kiliseleri, hanları, kaya evleri ve müzeleri ile de pek çok kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır.
 
Yüzyıllardan beri aşınan kayaların sonucunda oluşan muhteşem şekiller ziyaretçileri büyülemekte ve şahane gün batımı izleme şansını sunmaktadır. Mevsim olarak sonbahar mevsimi Kapadokya yolculuğu için en ideal zamandır. Ülkenin herhangi bir şehrinden uçak bileti ile Kapadokya'ya ulaşmak mümkündür. Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na ulaşarak Kapadokya'daki eşsiz yerleri gezip görebilirsiniz.

Sakarya, Acarlar Longozu

sakarya acarlar longozu

Longoz su içine batmış orman anlamına gelmektedir. Türkiye'de tek parça halinde bulunan en büyük Longoz olma özelliği taşıyan Acarlar Longozu da sonbahar mevsiminde gezilmesi gereken şehirlerimizden birisidir. İstanbul'a yakın olması sebebiyle ulaşımı kolay olan yerlerden birisi olmaktadır. Longozu ziyaret ederek içerisinde su motorları ile etrafı da keşfetmek mümkündür. Sakarya iline ulaşım sağlayarak sizler de eşsiz güzelliğe sahip Acarlar Longozu’nu ziyaret edebilirsiniz.

Kaz Dağları

kaz dağları

Kaz Dağları Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alan bir dağ olmaktadır. Antik adı mitolojide İda olarak geçen Kaz Dağları kültürel ve tarihi geziler için en ideal yerlerden birisidir. Ülkemizin önde gelen doğal güzelliklerinden olan Kaz Dağları sonbahar mevsiminde kişilere eşsiz bir tatil yapma imkanı sunmaktadır. En temiz havaya sahip olması özelliği ile de yıl içerisinde pek çok misafiri ağırlamaktadır.
 
Her mevsimi ayrı güzel olan Kaz Dağları için en güzel yolculuk zamanı sonbahar mevsimi olarak bilinmektedir. Milli Park, Sütuvan, Hasanboğuldu Şelalesi ve Şahindere Kanyonu görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz ormanda sonbahar mevsiminde kızılçam, meşe ve karaçam ağaçlarının renk dönüşümlerine de şahit olmak mümkündür.

Şavşat Artvin

şavşat artvin

Ülkemizin yemyeşil ormanlarını barındıran Artvin, Karadeniz Bölgesi’nin güzide şehirlerinden birisidir. Artvin ilinde yer alan Şavşat, yeşilden sarıya çalan renk cümbüşü ile ziyaretçilerini her mevsim karşılamaktadır. Fakat sonbahar mevsiminde buranın farklı bir güzelliği bulunmakta ve bu mevsimde kolaylıkla yaylalarda safari turuna çıkılmaktadır.
 
Artvin,  krater gölleri, vadiye yayılan evleri ve ferahlatan havası ile Karadeniz ile beraber ülkemizin saklı köşelerinden birisidir. Özellikle yaz ve sonbahar mevsiminde rengarenk ve daha sakin olmaktadır. Artvin doğa severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden birisidir. Türkiye’de pek çok lokasyondan ulaşımı oldukça kolay bir şekilde sağlanabilmektedir.
Yasemin ERCAĞ
Yasemin ERCAĞ
23 Temmuz 2022
Paylaş :

Yorumlar ve Değerlendirmeler

Çok İyi (0)
İyi (1)
Orta (0)
Kötü (0)
Çok Kötü (0)
Ortalama Puan

4

1 Değerlendirme
Ömer ****

2024-02-29

İyi

Yorum Gönder