Simi Adasında Nereler Gezilir?

Ege ve Akdeniz arasından bulunan 12 Ada’ya bağlı Yunanistan’ın en küçük adasıdır. Osmanlı Devleti’nin himayesindeyken Sömbeki adıyla anılmıştır. Bugünkü adını ise deniz tanrısı Poseidon’un eşinden almıştır.
Birçok devletin himayesinde kaldıktan sonra 1948 yılında Yunanistan’a bağlanmıştır. Rengârenk pastel renkleri ile tanınan bu ada kıyılarımıza sadece 6,5 km uzaklıkta bulunmaktadır.

simi adasında nereler gezilir

Simi Adasında Nereler Gezilir Listesi

Simi Venedik Kalesi /Şövalyeler Kalesi

Bu kale Simi Adası’nın simgelerinden biridir. 14.yüzyılda Aziz John Şövalyeleri tarafından Bizans Kalesi’nin bulunduğu yere inşa edilmiştir. Bundan dolayı Şövalyeler Kalesi olarak da bilinmektedir.  Adanın en yüksek noktasında bulunduğundan dolayı kaleye çıktığınızda çok güzel bir manzarayla karşılaşacaksınız. Ayrıca kalenin ana girişinde Aziz John Şövalyelerinin bir amblemi bulunmaktadır.

Simi Sünger Pazarı

Simi'nin sünger pazarı, adanın ana limanında yer alıyor ve her gün sabah 9'dan akşam 7'ye kadar açık. Pazarda, doğal süngerlerden yapılmış çeşitli ürünler bulabilirsiniz. , lifler ve sabunlar. Ayrıca sünger avcılığı hakkında bilgi edinmek ve süngerlerin nasıl hasat edildiğini ve işlendiğini görmek için pazar yerindeki dalgıçlardan bazılarını da ziyaret edebilirsiniz.

Simi Deniz Müzesi

1983’de Gialos’ta kurulmuş ve 1990 yılında neoklasik bir eve taşınmıştır. Müze, içerisinde denizle ilgili birçok eşya, gemiler, deniz araçları, sünger koleksiyonu gibi daha sayamadığımız birçok şeyi barındırıyor. Bunun yanında sünger avcılığı geleneğine işaret eden birçok eser ve zanaatkâr Antonis Polias’ın tabloları da bulunmaktadır.

Kali Strada – Doğru Yol

Gialos ve Chorio köyleri arasında bulunan tam tamına 500 basamaktan oluşan bir merdivendir. Bu merdivenleri çıkmak ne kadar uzun ve zahmetli olsa da yol boyunca ve o yol bittiğinde sizi sürekli takip eden güzel bir manzara ile olacaksınız. Emin olun yorgunluğunuz uçup gidecektir.
Merdivenin yapılma amacı tamamen zenginlere yöneliktir. Bu merdivenler güzel bir manzara eşliğinde eve gitmelerini sağlamak ve zengin tüccarların ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmış. Eğer ki bu merdivene binmek isterseniz doğru kıyafet ve doğru ayakkabı seçmelisiniz.

Emporio Gialos Plajı

Emporio Gialos plajı, adanın en büyük limanı olan Gialos Limanı’nın yanında bulunur. Turistler için oldukça popüler yerlerden biridir. Sahip olduğu volkanik kalıntılarıyla ünlenmiştir. Diğer plajlara göre oldukça büyüktür ve derin sulara sahiptir. Bilinen diğer adı Kamari olan bu plaj, huzurlu bir şekilde tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerdendir.

Agios Georgios Dysalonas

Adanın en büyük plajlarından biri olan Agios Georgios Dysalonas, denizi ve kumsalıyla yüzmek ve güneşlenmek için ideal bir yerdir.

Simi Arkeoloji ve Folklor Müzesi

Şehir merkezinde yer alan bir müzedir. İlk önce Hatziagapiditis ailesine ait olan bir konakmış ve bu konak restore edilerek müzeye dönüştürülmüş. İçinde 3 koleksiyon bulunmaktadır. Bunlar Arkeolojik, Bizans ve Folklor Koleksiyonu’dur. 
Arkeolojik koleksiyon, adada yapılan kazı çalışmaları sonucunda elde edilen bulguları içeriyor.  Bizans koleksiyon;  Bizans ve Bizans sonrası döneme ait madeni paralar, ikonlar ve müzik el yazmalarını içerir. Folklor koleksiyonu ise geleneksel kıyafetler, el dokumaları gibi günlük yaşama ait izler taşıyan eşyaları içerir. Ayrıca bu koleksiyonda eski yaşamları gösteren fotoğraflarda bulunmaktadır.
Umut Görkem
Umut Görkem
21 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder