Simi Adasında Ne Yenir, Ne İçilir?

Ege Denizi ile Akdeniz arasında konumlanan neoklasik evleriyle, daracık sokaklarıyla, mimari güzellikleriyle tanınan bir adadır. “12 Adalar” içerisinde adaların en küçüğü olarak bilinir. Bu adanın ana iki yerleşim yeri vardır. Gialos ve Chorio’dır.
Her geçen gün kendini geliştiren ve ünlenen bir adadır. 1522 yılında Türkler tarafından fethedilip farklı devletlerin himayesine girmiş, en sonunda 1948 yılında Yunanistan’a bağlanmıştır.

simi adasında ne yenir ne içilir

Simi Adası’nda Ne Yenir, Ne İçilir?

Simi Adası’nın mousakka, souvlaki, gyros, simi karidesi, pappilion, uzo gibi daha sayamadığımız oldukça meşhur lezzetleri vardır. Onlar için Yunan yemekleri ve deniz mahsulü yemekler oldukça önemlidir.

Yemekler ve İçecekler

Simiako Garidaki: Adanın en ünlü deniz mahsulü yemeğidir. Ada etrafında yaşayan karideslerden yapılır. Bu karidesler baharat, sarımsak ve zeytinyağı ile kızartılmaktadır. Manos Fish, Simiako Garidaki’yi en iyi yapan restorandır.
Fragosika: Simi Adası’nın muzu olan dikenli armut Fragosika’dır. Oldukça vitamin içeren bir meyvedir.
Akoumia: Simi Adası’nın en ünlü tatlılarından birisidir. Hamuruna pirinç ve uzo eklenir. Akoumia’nın içine ise maya, mısır yağı ve un konulmaktadır. Kızaran hamur parçalarının üstüne, sıcakken tarçınlı şeker ya da bal eklenir. Marathounda Taverna, Akoumia ‘yı en iyi yapan yerlerdendir.
Izgara Ahtapot: Bu adada pişirilen ahtapotların en lezzetli olduğu söylenmektedir. Izgara ahtapotun Taverna O Meraklis’te yenilmesi tavsiye ediliyor.
Misokofti: Geleneksel bir pudingdir. Mısır nişastası ve şeker ile hazırlanır. En sonunda da üzerine tarçın ve fındık serpiltilerek servis edilir. 
Uzo: Yunan mutfağına özgü olan bir rakıdır. 
Bunun dışında kahve gibi çeşitli içecekler içebileceğiniz cafelerde mevcuttur.
 
The Olive Tree Cafe: Simi Kalesi’ne çıkarken dinlenmek için tercih edebileceğiniz bir yerdir.
Lefteris Kafeneon: Frappe içebileceğiniz oldukça güzel bir yer. Bu cafe, Olive Cafe’nin biraz yukarısında bulunmaktadır.
Roloi Cafe: Limana yakın bir konumda bulunmaktadır.
Los Symi – Art Yacht Club: Hem restoran hem sanat galerisi hem de gece kulübü olarak bilinen bir yerdir. Hem yemek yemek hem de eğlenmek için oldukça güzel bir yer.

Nerede Yenir?

Manos Fish Restoran: Adanın en meşhur ve en lezzetli restoranı olarak bilinir. Menüsü oldukça geniş olmasından dolayı en geniş taze balık menüsüne sahip restoranı olarak da bilinir. Hem yerel lezzetler hem de restorana özgü spesyaller bulunmaktadır.
Milonas Restaurant: Eski bir yel değirmenin içinde konumlanmıştır. Lezzetli yemeklerini ve yerel şaraplarını deneyerek Simi Adası’nın manzarasının tadını çıkartabilirsiniz.
Bella Napoli: Farklı bir lezzet arayanlara tavsiye edilir. Yunanistan’ın en iyi İtalyan restoranı olarak bilinir. İtalyan’ın tüm lezzetlerini burada bulabilirsiniz. Gialos bölgesinin ana meydanın hemen üst tarafında bulunur.
İlknur Sabiha KATİP
İlknur Sabiha KATİP
21 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder