San Francisco’da Başlıca 10 Gezilecek Yer

Tepeler şehri San Francisco, Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısında yer alan, ikonik simge yapılara, canlı bir kültüre ve nefes kesen manzaralara ev sahipliği yapan bir şehirdir. Sisli havası ve dik tepeleri ile tanınan San Francisco, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar. İşte size San Francisco’da gezebileceğiniz 10 yer.

1. Alcatraz


San Francisco’da Başlıca 10 Gezilecek Yer

Bu ilk yapı sizi şehrin dışına ve şehre 1.5 mil uzaklığındaki sit alanı Alcatraz Adasına götürüyor. Burada ülkenin en kötü şöhretli hapishanelerinden biri duruyor ki oradan kaçmayı başarabilen hiç bir mahkûm bilinmiyor. Orası şuan kullanım dışı ve Bobby Kennedy 1963’te kapılarını kapadığından beri öyle, ama orayı gezdiğinizde tüyler ürpertici bir ortam olduğunu hissedeceksiniz. Boşlukları hızlıca doldururken rezervasyonu doğru yaptığınızdan emin olun.
 

2. Twin Peaks

Twin Peaks

Manzarasını seyretmek San Francisco'yu ziyaret etmenin büyük bir parçasıdır ve bunu yapacağınız Twin Peaks’ten daha iyi bir yer belki de yoktur. Şehri, ufuk çizgisini, körfezini ve elbette köprülerini gözetlemek için mükemmel bir bakış açısı sağlayan bu iki tepe yerden 900 feet yüksekliğindedir. Çoğu ziyaretçi manzaranın ve genel görünümün gerçekten keyfini sürebilmek için Twin Peaks’de manzarayı ayakta seyretmenizi tavsiye ediyor.
 

3. Castro

Castro

Castro ABD’nin tarihi boyunca en gururlu ve sesi çıkanlarından biri olan San Francisco’nun gey topluluğunun kalbidir. Tüm yapmanız gereken soru işaretlerini gidermek için bir öğleden sonranızı bu alanı keşfetmeye harcamak. Orada yıldızlar geçidinin LGBT tarihi de var. Şu anda İnsan Hakları Kampanyası için faaliyet merkezi olan Harvey Milk’in eski evine bir göz atabilirsiniz ve eğer Haziran ayına yakın bir zamandaysanız her yıl Castro’yu sallayan bir aylık şeref kutlamasını kaçırmayın. Bunu yaparken, Castro’nun 50 yılı aşkındır aynı renkte kıyafetler giydiğini göz önünde bulundurun. Bu bir hayli inanılmaz, değil mi?
 

4. Golden Gate Parkı

Golden Gate Parkı

Time Dergisi için çalışan bir yazar Golden Gate Parkını ABD'nin en harika parkı olarak görmüş ve haklı olarak şunları yazmıştır: onun büyüyen, yemyeşil hudutları içinde bütün bir gününüzü geçirebilirsiniz ve yapacağınız şeyler daha bitmemiştir. Çoğu misafir göz kamaştıran Çiçek Seralarından, 2,000’den daha fazla bitki türünün evi olan Viktoryen kış bahçesinden, başlıyor. Eğer çocuğunuz varsa, atlıkarınca ve Steinhart Akvaryumu’nu çok sevecek. Aksi takdirde, herkes, bu resmedilmeye değer parkın sadece herhangi bir yerinde doğa yürüyüşüne ve ya bir pikniğe razı olacaktır.
 

5. Golden Gate Köprüsü

Golden Gate Köprüsü

Golden Gate Köprüsünü iki şekilde görebilirsiniz: ya karadan ya da denizden. Biz, Kaliforniya eyaletinin olduğu kadar şehrin de sembolü olarak kalan mühendisliğin inanılmaz parçasının keyfini sürmek ve yakından görebilmek için ikincisini tavsiye ediyoruz. Çoğu tekne turu şirketi iç çalışmalarını görebilmeniz için köprünün altına olduğu kadar genel bir bakış için sizi körfezin içine de götürecek. Bir eksiksiz bir tekne turundan daha fazlası için, araba, bisiklet sürmeyi ve ya yürümeyi deneyin.
 

6. Tramvay

San Francisco Tramvayı

Golden Gate Köprüsü’nden sonra, San Francisco'nun ikinci en simgesel görüntüsü onun tramvayları olması gerekir. Belki bu yüzdendir,  onların geleneksel estetiği ve elle çalışan frenleri bunu kanıtlar ki onlar 1873’ten bu yana pek değişmemişlerdir. Toplu taşımalarda nasıl dengede durulacağının yoğun kursunu size verecek olan 300-feetten daha fazla bayır Nob Tepesine çıkmak için ona atlayabilirsiniz.
 

7. Muir Woods

Muir Woods

San Francisco’nun çevresinde arabayla hızlıca bir gezinti size inanılmaz ve yüksek Muir Woods’u getirecek. Burada, parmak ısırtan 380 feet yüksekliğinde, gökyüzünü kapatabilen, eyaletin simgesel kızılçamlarını görebileceksiniz. Muir Woods ‘a arabayla 30 dakikada ulaşabilirsiniz, ama ayağınızı yerden kesen bir 4 tekerleğiniz yoksa şehirden bir otobüse de atlayabilirsiniz.
 

8. Güzel Sanatlar Sarayı

San Francisco Güzel Sanatlar Sarayı

Şehrin arkasında,  bir başka, itiş kakıştan saklanma ve dinlenme yeri bulacaksınız: Güzel Sanatlar Sarayı. O nerdeyse harap olmuş, ama onu sadece 1950’lerden bu yana korumayı değil aynı zamanda restore etmeyi düşünen sağduyulu birileri olmuş. Şimdilerde o, turistlerin resim çizdiği ve yaratıcı mimarisiyle Roma Sarayı’nda rahatlamak ve ziyaret etmek için birkaç dakika ve ya saatler geçirmek isteyen yerlilerin olduğu sakin bir park.


9. Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf

Bu kesinlikle turistik olanı, ama bu, kalabalığa değer. Körfeze pencereden bakabilir ve şehrin hem yeni hem eski gemilerine hayran olabilirsiniz. Güneşin altın bütün gün tembellik yapan foklar gibi de seyredebilirsiniz. Havada yayılan otantik balık kokusu? Bu, gemilerden ve şehir dükkânları ve restoranları içinden gelen taze deniz mahsulünün tümüdür. Mmm.
 

10. Union Square

Union Square

Eğer Fisherman’s Wharf damak tadınızı için çok turistik hissettirdiyse, bunun yerine Union Square’ı deneyin. Bu, sadece başlıca büyük şehir muhitlerinin dışında istediğiniz her şey ile alakalı: muazzam (ve lüks) alışveriş, tiyatrolar, restoranlar, sanat galerisi, bir park ve pek çok atmosfer. Gününüzü burada sonlandırın ve otelinize geri dönmek için bir BART metrosuna, otobüse veya tramvaya atlamak kolay olacaktır.

Açıkça, San Francisco’da yapılacak çok şey var ve bu mekânlar göz atmanız gereken tek şey değiller. Kafanızdaki bu fikirlerle (ve belki cebinizde bir haritayla), yola çıkın ve şehrin ve onun seçtiğiniz gezilecek yerlerinin tümünü keşfedin. Ne kadar çok olduğuna şaşıracaksınız.
Çağdaş KIROĞLU
Çağdaş KIROĞLU
21 Ağustos 2021
Paylaş :

Yorum Gönder