Samos Adası'nda Nereler Gezilir?

Samos adası birçok ünlü düşünüre ev sahipliği yapan, zamanında Osmanlı Devleti’nin susam ihtiyacını karşılayan (adının buradan geldiği bilinmekte), tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle turistlerin dikkatini çeken Yunanistan’ın gözde adalarından biridir.
Dilek Yarımadası’nın karşısında yer alır. En büyük sekizinci Yunan adası olarak bilinen bu adanın başkenti Vathy’dir.

Samos Adası’nda Gezilecek Yerler

samos adasında nereler gezilir
Samos doğal güzellikleriyle, tarihi yapılarıyla her zaman dikkat çekmiştir. Şimdi gelin hep beraber oraya gittiğiniz vakit gezebileceğiniz, keyif alabileceğiniz yerlere bakalım. İşte Samos Adası gezilecek yerler listesi

 Pythagorio

Popüler yerlerden biri olan ve ünlü matematikçi Pisagor’un doğup büyüdüğü bir yerdir. Eğer Pisagor gibi ünlü düşünürlere ilginiz varsa burayı gezmenizi tavsiye ederim. Burada Pisagor heykelinin yanı sıra Pythagorion Arkeoloji Müzesi de bulunmaktadır. Müze; Pisagor ve Samos’dan çıkarılan tarihi yapıları, eserleri, kil tabletleri gibi birçok yapıyı barındırmaktadır.
Ayrıca ara sokaklarda ve sahilde yan yana dizilmiş birçok restoranı, kafesi ve güzel şeyler alabileceğiniz hediyelik eşya satan dükkânları bulunmaktadır. Gidip güzelce gezdikten sonra buralara uğrayabilirsiniz. Daha sonra ise konaklama yapabileceğiniz birçok oteli ve pansiyonları bulunmaktadır. 

Vathy

Limandan indiğiniz an kendinizi Samos Adası’nın en kalabalık bölgelerinden biri olan Vathy’de bulacaksınız. Burası Samos Adası’nın merkezidir. Limandan ayrıldığınız andan itibaren sizi çeşitli dükkânlar, kafeler ve restoranlar karşılayacak. Ayrıca burası geceleri oldukça yürümesi keyifli yerlerden biri haline gelmektedir.
Bunların yanı sıra içinde Samos Arkeoloji Müzesi ve Samos Şarap Müzesi de bulunmaktadır. Bu ada şarap üreticiliği de yaptığı için şarap müzesini gezdikten sonra çeşitli kafelerde ve restoranlarda adanın şaraplarını tadabilirsiniz. En çok ön plana çıkan Muscat şaraplarıdır. Tadına bakmayı unutmayın.

Kokkari

Adanın en güzel plajlarında keyif yapmak istiyorsanız bir diğer durağınız burası olmalı. Tsamadou ve Lemonakia plajlarının yanı sıra kendine ait merkezde bulunan bir plajı da bulunmaktadır. Ayrıca gün içerisinde yapılan Taverna aktivitelerine katılarak gününüzü güzelleştirebilirsiniz.
Kokkari’nin sokaklarında çeşitli mekânlar, kendine özgü mağazalar, hediyelik eşya satan dükkânları bulunmaktadır. Sokaklarda dilediğinizce gezdikten sonra Kokkari’de bulunan otellerde ve pansiyonlarda kalabilirsiniz.

Eupalinos Tüneli

En çok ziyaret edilen yerlerden birisi de Unesco Dünya Mirası Listesi içerisine girmeyi başarmış ve dünyanın 8. harikası olarak tanımlanan Eupalinos Tüneli’dir. Bilinene göre Pisagor köyüne su götürebilmek için bu tüneli yapıyor. Ve bu sular seramikten yapılmış borularla taşınıyor. 
Toplam uzunluğu 1036 metre olarak bilinmektedir.  O zamanın imkânlarıyla geometri bilgilerinin kullanılarak inşa edildiği bilinmektedir. Bu yüzden de milattan önce 6.yüzyılda yapılan ve mühendislik açısından da oldukça başarılı olan bir yapı olmuştur.
Tekin DEMIR
Tekin DEMIR
20 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder