Sakız Adası'nda Ne Yenir, Ne İçilir?

Sakız Adasının yiyecekleri arasında en önemli nokta, deniz ürünlerinin yöresel lezzetlerde de sıkça kullanılmasıdır. Neredeyse her yemeklerinde balık ürünleri kullanılmaktadır. Mezeleri de Sakız Adasının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Sakızın meşhur olduğu ada da neredeyse her tatlıda sakıza rastlamak mümkündür.

Sakız Adasında Ne Yenir?

sakız adasında ne yenir ne içilir
Sakız Adası, sadece sakızıyla değil, lezzetli mutfağıyla da adından söz ettiriyor. Ege Denizi'nin masmavi sularında saklı bu cennet köşesi, deniz ürünlerinin ve yöresel lezzetlerin muhteşem bir ahengini sunuyor.

Ispanaklı Deniz Tarağı

Bu yemek Sakız Adasına özgü bir yemektir. Deniz ürünlerinin beyaz şarap ile sotelenmesi en püf noktasıdır. Ispanak ve zeytinyağı ile süslenen deniz tarakları bol yeşillik ile beraber tüketilir. 

Masouraki

Sakız adasının geleneksel tatlılarından biridir. Deniz sakızı ve badem ile yapılır. Tatlı bir börek çeşididir. Üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.

Sfougato

Bir çeşit omlet türüdür. Dana kıyma, kabak ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanır. Sakız adasının kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasındadır. 

Sakız Adasında Ne İçilir?

Aynı zamanda Sakız Adasına özgü Mastello Peyniri, Sakız likörü, Damla sakızı reçeli, Damla sakızlı karameller ve çok çeşitli kahveler de sunulan ikramların başında yer alır. Souvlaki ve Greek Salad da Sakız adasına gelen turistlerin merak ettikleri lezzetler arasındadır.

Sakız Likörü

Sakız Adası'nın meşhur sakız sakızından yapılan likör, adanın en özel lezzetlerinden biri. Sakız likörünün farklı aromalarını da deneyebilirsiniz.

Sakızlı Kahve

Sakız Adası'nda kahvenin yanında ikram edilen sakızlı lokumlar, kahvenize bambaşka bir lezzet katıyor.

Uzo

Ege mutfağının vazgeçilmezi rakı, Sakız Adası'nda da sofraların aranan lezzeti. Mezelerin yanında rakı keyfi yapmadan dönmeyin!
 

Bazı Restoranlar

Agyra Taverna: Bazı geceler canlı müzik yapan, Agyra Taverna’da en güzel Yunan şarkıları ile çok güzel bir gün geçirebilirsiniz. Ispanaklı Deniz Tarağını da deneyebileceğiniz en güzel yer olarak tavsiye edilir. 
      Adres: Chios Island, Megas Limionas 82 100 Yunanistan
Sakız Adası My Cafe : Masouraki tatlısını deneyebileceğiniz en güzel yer olarak tavsiye edilir. 
     Adres: Enoseos Av. 96 | Kontari, Chios Town 82100, Yunanistan
Pes Alevri Restoran: Kahvaltı için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında öneriliyor. Sakız adasının meşhur yiyeceklerinden olan Sfougato’yu burada deneyebilirsiniz.
      Adres: Eparchiaki Odos Chiou-Ormou Karfa, 821 00, Yunanistan
Aynur KABAK
Aynur KABAK
19 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder