Sakız Adasına Nasıl Gidilir?

Sakız Adası, İzmir ili açıklarında yer alan, üzerindeki sakız ağaçları ile ünlü turistik bir gezi noktasıdır. Sakız Adası, doğal güzellikleri ve gezilecek yerleri ile meşhur olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görür. Sakız’a nasıl gidilir sorusunun cevabı ise bazı aşamalardan oluşur. Öncelikli olarak, vize başvurusu yapılması gerekir. Yapılacak olan kapı vize başvurusu sayesinde, adaya kolay bir şekilde gidilebilir.

Ada, İzmir iline oldukça yakın olduğu için, İzmir geçiş noktası olarak kullanılabilir. İzmir’in Çeşme ilçesinden düzenli olarak kalkan feribot seferleri sayesinde, Sakız Adası’na hızlı bir şekilde geçmek mümkündür. 45 dakikalık feribot seferi, Çeşme’den Sakız Adası’na geçmeyi sağlar. Söz konusu yolculuk da oldukça eğlenceli olduğu için gezinin bir parçası haline gelebilir.

sakız adasına nasıl gidilir

Sakız Adasında Gezilecek Yerler

Sakız Adası, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile oldukça ilgi çekici bir lokasyondur. Ada üzerinde yer alan sakız ağaçları, adanın simgesi haline gelir. Damla sakızı üretimi ile ön plana çıkan ada, sene içerisinde neredeyse her gün pek çok turisti ağırlar. Sakız Adası içerisinde, gezilmesi gereken ilk yer Sakız Limanı olacaktır. Tarihi bir anlam içeren bu liman etkileyici ve dikkat çekici bir yapıdadır. Sakız Feribot Biketi satın alarak kolaylıkla Sakız Adasına doğru ferribot yolculuğuna başlayabilirsiniz.

Sakız Adası’nda gezilecek bir diğer nokta ise Sakız Adası Kalesi’dir. Adanın simgesi olan kale, adanın en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Bunun sebebi tarih boyunca Bizanslıların, Osmanlıların ve Cenevizlilerin bu kalede hakimiyet kurmuş olmalarıdır. Gezilebilecek bir diğer yer de Heraklion Bahçeleri’dir. Sakız Adası, hem doğal hem de tarihi yapısının yanı sıra modern bir gezi deneyimi de sunar.

Sakız Adası’na Ulaşım Alternatifleri

Sakız Adası’na havayolu ile ulaşım, Atina üzerinden sağlanmaktadır. Atina seferlerinin yapıldığı iller üzerinden, Atina’ya uçuş yapılabilir. Atina uçuşu sonrasında, Sakız Adası’na uçak kaldıran yerel şirketler aracılığı ile bölgeye ulaşım sağlanabilir. Böylece, iki ayrı uçak seferi ile Sakız Adası’na ulaşılabilir. Bu yolculuk tercihi ile hem Atina hem de Sakız Adası’nı gezme fırsatı da bulabilirsiniz.

Ülke içerisinde ise Çeşme’ye yakın bölgelere uçak ile giderek, hızlı ve etkili bir ulaşım sağlanabilir. İzmir’e yapılacak olan uçuş sonrasında, Çeşme’ye karayolu ile geçilebilir. Sonrasında ise feribot yardımı ile kısa ve pratik bir şekilde adaya geçiş sağlanabilir. Sakız Adası, feribot seferlerinin çok sık yapıldığı bir yer olduğu için, ulaşım konusu oldukça kolaydır. Kolay ve pratik bir şekilde Sakız Adası’na ulaşım sağlamak için bilet.com sitesini ve avantajlı ulaşım yollarını inceleyebilirsiniz.
Yağmur Turhan
Yağmur Turhan
05 Haziran 2023
Paylaş :

Yorumlar ve Değerlendirmeler

Çok İyi (2)
İyi (0)
Orta (0)
Kötü (0)
Çok Kötü (0)
Ortalama Puan

5

2 Değerlendirme
Necla K****

2023-08-18

Evet Shengen vizesi almanız gerekir. Yunan adalarının hepsi vize istiyor diye biliyorum.


Leyla A****

2023-08-12

Merhaba.Ben Eylul ayinda Çeşmede olacağim.Ama Turk vatandaşi değilim.Azeriyim.Ben bu adalara gitmek için Shengen viza almaliyim yoksa benim içinde geçerli

Yorum Gönder