Patmos Adası'nda Nereler Gezilir?

Patmos, Ege denizinde yer alan küçük bir yunan adasıdır. “Batnas”, “Kutsal Ada”, ”Egenin Kudüs’ü” unvanlarıyla bilinmektedir. Hristiyanlık dünyasının merkezi olarak kabul edilen Patmos Adası, Tanrı’nın Hz. İsa’nın 12 havarilerinden biri olan Yuhanna’ya göründüğü iddia edilen Apokalipsis Mağarası’na ev sahipliği yapıyor. Bu mağara Yuhanna İncili’nin yazıldığı yer.

Bu yüzden Patmos Adası hem Ortodoks hem Katolik cemaati için önemli bir adadır. Patmos adası, Muhteşem plajları, mavi denizi, harika yöresel lezzetleri ile ada ziyaretçilerine sakin ve özel bir tatil ortamı sağlamaktadır. Şimdi Patmos adasında nereler gezilir birlikte inceleyelim.

patmos adasında nereler gezilir

Hadi Patmos Adasında Nereler Gezilir Bakalım

Adanın başkenti Chora'nın yanı sıra, her biri kendine özgü bir atmosfere sahip birçok güzel köy bulunmaktadır. Patmos Adası'nda birçok tarihi ve doğal güzellik bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri şunlardır:

Skala

Adanın ana limanıdır. Patmos Feribotları buraya yanaşıyor. Hediyelik eşya Dükkanları, Kafeler ve restoranlardan oluşan Skala adanı en canlı yeridir.

Chora

Chora, Patmos’un başkentidir. Skala kasabasından araba ile 3km yukarıda bulunan tarihi bir köyü. Mükemmel bir manzarası vardır. Kafelerle çevrilidir Patmos’a gidince mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Agriolivado plajı

Paralia Agriolivado, Yunanistan’ın en soğuk sularından bir tanesine sahip, berrak ve temiz bir denize kıyısı olan plajdır. Ilgın ağaçları ile çevrili sahilde yer alan taverna hizmetleri ziyaretçilere sunulmaktadır. Plajda hem yaşlılar hem de gençler için çeşitli imkânlar da sağlanmaktadır.

Psili Ammos plajı

Yunanistan’da bulunan ve Avrupa’nın en iyi plajı ödülü almış bir tatil meskenidir. tertemiz suları, altın rengi kumları ve düzenlenen etkinlikleri ile her kesime hitap etmektedir. Plajın etrafında ihtiyaçları karşılayabilmek için çeşitli imkanlar da bulunmaktadır. 

Apokalipsis Mağarası

Apokalipsis ya da Mahşer Mağarası, Batnoz Adası’nda bulunan İsa’nın Yuhanna’ya göründüğü söylenen ve Hıristiyanlar için kutsal bir hac mekânı olarak bilinen, Aziz Yuhanna’nın Vahiy bölümünü yazdığı mağaradır. Bu nedenle mağara, vahiylerin tasvirler eden mozaiklerle doludur.
İlknur Sabiha KATİP
İlknur Sabiha KATİP
20 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder