Patmos Adası'nda Ne Yenir, Ne İçilir?

Bir ada olması sebebiyle yerli halk ve turistler tarafından en çok deniz ürünleri tüketilmektedir. Ünlü yemekleri genellikle deniz ürünleri ve baharatlar kullanılarak hazırlanmaktadır.

Patmos Adasında Ne Yenir, Ne İçilir Listesi

patmos adasında ne yenir ne içilir
Patmos Adası, sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, lezzetli mutfağıyla da ziyaretçilerini büyülemektedir. Bu yazıda, Patmos Adası'nda denemeniz gereken lezzetlerden bazılarını sizler için derledik.

Patmiotiki

Patmos Adası için geleneksel bir lezzet olan patmiotiki, bir çeşit tatlı türüdür. En az üç çeşit peynir içermesi ve kabarık yüzeyi patmiotikinin en önemli özelliklerindendir. Pişirme yöntemini ziyaretçiler damak zevklerine göre seçilebilmektedir. Bu geleneksel lezzetin tadına bakmak için adada bulunan Christodoulos Traditional Pastry Shop isimli pastaneyi ziyaret edebilirsiniz.

Shinopsomo

Patmos’un özel tohumlarıyla hazırlanan shinopsomo, adaya özgü bir ekmektir. Oldukça lezzetli olan ekmek, alışılmışın dışındaki tadıyla yerel halk ve turistler tarafından oldukça sevilmektedir. Patmos Adası’ndaki neredeyse tüm restoranlarda bulunabilen shinopsomo’yu kolaylıkla bulabilir ve deneyebilirsiniz.

Kekik balı

Birçok Yunan adasında karşılaşılabilecek bir lezzet olmasına rağmen kekik balının Patmos denilince akla gelmesinin asıl nedeni Patmos Adası’na özgü bir lezzet olmasıdır. Arıların adada yetişen kekiklerden aldığı özler ile ortaya eşsiz güzellikte bir aroma çıkmaktadır. Kekik balı, normal bal tadının yanında kekik aroması nedeniyle ağızda hafif acı bir tat bırakmaktadır.  Yerli halk tarafından oldukça fazla tüketilen bu bal, alışılmışın dışındaki tadıyla turistler için de ilgi çekici hale gelmektedir.

Tercih edilebilecek restoranlar

Geleneksel Yunan mutfağının en lezzetli örneklerini tadabileceğiniz tavernalarda, ahtapot salatası, fava, humus, cacık, kalamar dolma ve midye dolma gibi mezelerin bolluğu ve çeşitliliği sizi şaşırtacak. Ana yemeklerde ise ızgara kalamar, ahtapot ve taze balık çeşitleri öne çıkıyor. Balık çorbası, karides, musakka ve güveçte et de Patmos'ta denemeniz gereken lezzetlerden.

Pantelis

Skalanın en çok bilinen restoranlarından olan pantelis, binalar arasındaki denize yakın konumu ve ışıklandırması ile oldukça beğenilen bir mekandır. Oldukça lezzetli ahtapot, kalamar, cacık ve bizimkine yakın ev yemeklerini yiyebileceğiniz bu restoranı tercih edebilirsiniz.

To Tsipouradiko Mas

Eşsiz yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz bir restorandır.  Deniz kıyısında bulunan huzur verici restoranın menüsünde, adanın yerel deniz ürünleriyle hazırlanan yemekler bulunmaktadır.

Adada bir Türk restoranı bulamasanız da farklı restoranlarda Türkish pizza, Dolmades gibi isimlerle Türk yemekleri ile karşılaşabilirsiniz.
Umut Görkem
Umut Görkem
20 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder