Patmos Adasına Nasıl Gidilir?

Ege Denizi’nin açıklarında yer alan Patmos, Yunanistan sınırları içindeki küçük bir adadır. On İki Ada olarak adlandırılan ada grubunun ise en kuzeyinde yer alır. Ege Denizi’nin muhteşem sularının birleştiği temiz ve geniş plajlar, durgun denizi ve çevresinde bulunan diğer eşsiz adalar sebebiyle güzel bir deniz tatili için Patmos en iyi lokasyonlardan biridir. Türkiye’ye yakınlığı sebebiyle ülkemizden çok sayıda turist çeken Patmos, yeni evli çiftlerin balayı için ilk tercihlerindendir. Burada tatil yapmak istiyorsanız ve Patmos’a nasıl gidilir sorusuna cevap arıyorsanız iki seçeneğiniz var. Patmos’ta havalimanı bulunmuyor bu sebeple adaya ulaşım için tek yol deniz yolu.

patmos adasına nasıl gidilir

Patmos Adasına Nasıl Gidilir?

Deniz yoluyla ulaşım için Atina’ya ya da Bodrum’a uçarak, buradan tekne yolculuğu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Atina’dan Patmos’a deniz yolculuğu yaklaşık 8 saat sürüyor. Uzun bir süre olsa da yolculuk sırasında denizin tadını çıkararak keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Bodrum’dan Patmos’a geçmek için ise öncelikle Kos Adası’na buradan da Patmos’a giden feribotlara binmelisiniz. Bu yolculuk ortalama 3 saat sürebilir. Patmos feribot bileti satın almak ya da sefer saatlerini kontrol etmek istediğinizde sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Seyahatlerinizde bilet alırken Bilet.com internet adresini kullanarak, binlerce bilet seçeneğini en uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Sitemizden aldığınız biletler sayesinde memnuniyet garantili yolculuklarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Patmos Gezilecek Yerler

Patmos Adası köklü bir tarihe sahiptir. Hem Hristiyanlar hem de Yahudiler için oldukça değerli mekanlara ev sahipliği yapan Patmos’un doğa güzellikleri de oldukça ilgi çekicidir. Patmoslu Yahya’nın, Yeni Ahit kitabını yazdığı ve vahiyleri aldığı yer olarak ünlenmiştir. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne giren Patmos’ta çok sayıda kilise, katedral ve dini değer bulunmaktadır. Kıyamet Mağarası Patmos’a ziyareti artıran sebeplerden biridir.

Önemli bir kültür birikimine sahip olan Patmos aynı zamanda oldukça popüler bir tatil merkezidir. Khora’nın Yel Değirmenleri, 16. yüzyılda inşa edilmiştir ve adada mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Vahiy Kutsal Mağarası diğer adıyla Kıyamet Mağarası da adanın önemli noktalarındandır. Hristiyan dünyası için oldukça önemli bir konumda olan bu mağara İoannis’in saklandığı yer olmasıyla ünlüdür.

Aziz İoannis Teolog Kutsal Manastırı ise İoannis anısına kurulan bir manastırdır ve mağarayla beraber UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne adını yazdırmıştır. Kalikatsu Kayası ilginç bir efsaneye sahiptir ve Patmos’a gitmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Kastelli Arkeolojik Alanı’nda Apollon Tapınağı’nın temelleri ve antik akropolden kalan eserler mevcuttur. Tarih meraklıları için gezmesi oldukça eğlenceli yerlerden biridir. Tüm bunların yanı sıra Patmos büyüleyici plajlar, dağlar ve deniz manzaralarına da sahiptir.
Aynur KABAK
Aynur KABAK
19 Haziran 2023
Paylaş :

Yorum Gönder