Paros Adasına Nasıl Gidilir?

Paros, Ege Denizi’nin orta bölümünde yer alan ve doğası ile dikkat çeken bir adadır. Yunanistan sınırları içerisinde yer alan Paros, Kiklad ada gruplarındandır. Naxos, Ios, Sifnos ve Siros gibi adalara yakınlığı sebebiyle oldukça popüler bir tatil yeridir. Özellikle yaz aylarında çok sayıda turistin akın ettiği Paros, kış aylarında da tatil yapmaya uygun bir iklime sahiptir. Peki tatil için muhteşem bir seçim olan Paros’a nasıl gidilir? Paros’a gitmek için deniz yolu ya da hava yolu kullanılabilir.

Türkiye'den Paros Adasına Nasıl Gidilir?


paros adasına nasıl gidilir
Deniz yolu kullanarak Paros’a ulaşmak istiyorsanız, Atina’dan düzenli olarak kalkan feribotları kullanabilirsiniz. Çevre adalardan da özellikle yaz aylarında sık sık Paros’a feribot seferleri düzenlenir. Türkiye’de Sakız Adası’na ulaşıp, buradan da feribot kullanarak, Paros’a ulaşmak mümkün. Çevre adalardan feribot yolculuğu çok kısa sürerken, bu yolculuk Atina’dan 5 saat, Sakız Adası’ndan 12 saat sürebilir. Paros feribot bileti ile denizin keyfini çıkarabileceğiniz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Bu sebeple daha kısa süren ve daha konforlu olan uçak seyahati tercih edilir. Paros’ta havalimanı, şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunur. Havalimanına Atina ve Selanik’ten günlük uçuşlar düzenlenir. Türkiye’den Paros’a uçak için en iyi yol İstanbul’dan Atina’ya, Atina’dan Paros’a aktarmalı uçuş yapmaktır. Adaya giriş yapmak için Schengen vizesine sahip olmak gerekmektedir.

Paros’a gitmek ve eşsiz bir tatil deneyimi yaşamak için yolculuğunuzu bilet.com aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. İnternet adresimizi kullanarak, Paros biletinizi güvenli ödeme ile sorun yaşamadan alabilirsiniz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bilet.com sizin konforlu ve problemsiz bir yolculuk yapmanız için gereken her şeyi düşünür.

Paros’ta Ne Yapılır?

Paros’a seyahat eden turistlerin genelde asıl amacı güzel bir deniz tatili yapmaktır. Piperi, Fykia, Kolybithres, Monastiri, Anargyri gibi harika plajlara sahip olan Paros’ta; deniz sakin, temiz ve ılıktır. Adada çok sayıda su parkı, tüple dalış merkezleri, binicilik merkezi ve meditasyon merkezleri bulunmaktadır. Yürüyüş yapmak için uzun sahil yolları ve özel çember yürüyüş bölgeleri bulunan Paros bisiklet turları düzenlemek için de oldukça uygun coğrafi özelliklere sahiptir.

Adada özellikle yaz aylarında çok sayıda etkinlik, konser ve festival düzenlenmektedir. Paros’ta gece hayatı son derece renklidir. True 22 Club ve Fotis All Day Bar gece eğlenmeye çıkmak için güzel tercihler olabilir. Dört tarafı denizle çevrili olması sebebiyle Paros mutfağına deniz ürünleri hakimdir. Balık, sebze ve baklagil bakımından zengin olan adada yemekler genelde şarapta marine edilerek, zeytinyağında pişirilir. Myzithra adı verilen Paros’un yöresel peyniri oldukça lezzetlidir ve gitmişken mutlaka tadılmalıdır. Tüm bunlar göz önüne alındığında Paros tatil için mükemmel bir seçim olabilir.
Yağmur Turhan
Yağmur Turhan
01 Ağustos 2023
Paylaş :

Yorum Gönder