Ölmeden Önce Ziyaret Etmeniz Gereken Başlıca En Güzel 10 Yer

Herkes dünyayı gezmek ve güzel yerler görmek ister, ama ziyaret edilecek o kadar çok yer var ki  neresinden başlayacaksınız? Burada Ölmeden Önce Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Yer ve Dünya'nın her yerinden sıradışı manzaraların listesi var. Bizim takipçilerimizin en beğendiği ve favori olarak seçtikleri yerlere bakınız.

Whitehaven Plajı – Avusturalya    

whitehaven plajı avusturalya

Whitehaven Plajı onun beyaz kumları ile bilinir. Plaj  Whitsunday Adası boyunca 7 km uzanır. Adaya Hamilton Adası’ndan olduğu kadar Airlie Plajı ve Shute Limanı gibi ana kara turistik limanlarından da tekne ile ulaşım sağlanır. Plaj CNN.com tarafından dünyanın en Doğa Dostu Plajı seçildi. Köpekler plaja girmesine izin verilmiyor ve orada sigara içmek yasak.

Westin Maui Resort & Spa Hawaii

 westin maui resort spa hawaii

Şelaleler ve havuzlar içinde şahane bir lobi etkileyici manzara, güler yüzlü hizmet, muhteşem spa ve harika yüzme havuzlarının bulunduğu Kaanapali beldesinde ziyaretçileriyle buluşuyor. Ka’anapali’deki Westin Maui Resort & Spa beyaz kumlu muhteşem Ka’anapali Plajı’nın nefes kesici bir uzantısı boyunca yer alır.

Skye Adası’ndaki Fairy Pools (Peri Havuzları) –İskoçya

 skye adasındaki fairy pools iskoçya

Eğer İskoçya’yı sırt çantanızla geziyorsanız ya da Skye Adası’na bir gezi planlıyorsanız, Fairy Pools adlı yeri ziyaret etmenizi tüm kalbimle  tavsiye ederim. Fairy Pools İskoçya’nın Skye Adası’nda Cuillin Tepeleri’nda yer almaktadır. Fairy Pools  Allt Coir’ a’ Mhadaidh’nin Black Cuillin eteklerinden    Glen Brittle’ye dönmesiyle oluşan net, soğuk havuzlar ve şelaleler dizisidir.

Carrera Gölünün Mermer Mağaraları–Şili

 carrera gölünün mermer mağaraları şili

Şili, Patagonya’daki General Carrera Gölü’ndeki Azure temple (Gök Mavi tapınağı), dünyanın en güzel mağara ağı olabilen bir doğa harikasıdır. Doğa tarafından yaratılan Azure Temple’ın (Gök Mavi Tapınağı), su dolu mermer mağara ağının duvarları gezegenimizin değerli coğrafyasının ne kadar muhteşem olabileceğini göstermektedir.

 Shahara Köprüsü – Yemen

 shahara köprüsü yemen

 Bu köprü şehirleri birleştirmek için Yemen eyaletindeki dağların zirvesinde 17 yüzyılda inşa edilmiştir. Shahara Köprüsü Türk işgalcileri karşı savunma için de inşa edilmiştir. Bu korkutucu bir köprüdür ve aynı zamanda turistleri uğrak yeridir.

Havasu Şelalesi – Grand Canyon National Park(Büyük Kanyon Milli Parkı)

havasu şelalesi grand canyon national park

 This Havasu Şelalesi dünyadaki cennet. Bu, Arizona’daki uzakta bir kanyonda yer alan kesinlikle şaşırtıcı derecede güzel bir şelale. Havasupai Hint Rezervi’ndeki muhteşem şelaleler ve yok olmuş kabile her yıl binlerce ziyaretçiyi cezbetmektedir. Havasupai suya ve toprağa gönülden bağlıdır. Bu mavi-yeşil su Havasupai için kutsaldır.

Fjaðrárgljúfur Kanyon – İzlanda

 fjaorargljufur kanyon izlanda

Fjaðrárgljúfur, Fjaðrá Nehri’nin ortasından aktığı 100 metre derinliğinde yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda İzlanda’nın güneydoğusunda bir kanyondur. Bu, Kirkjubæjarklaustur köyünden fazla uzakta değil Ring Road’ın yakınında yer almaktadır. Kanyon buzul kayaçlar ve palagonitin üstünden eriyip suyun akmasıyla gelişen erozyonla oluşmuştur.

Arang Kel, Neelum Vadisi – Keşmir, Pakistan

arang kel neelum vadisi keşmir pakistan 

Keşmir’in Neelum Vadisi’nde, Kel yakınlarındaki tepenin zirvesinde ve Neelam Nehri’nden 457 metre yüksekte yer alan nefes kesici Lush Green Village (Yemyeşil Bir Köy). Ayrıca güzel manzaraları olan bir köy. Keşmir’de bulabileceğiniz son derece güzel parçalardan biri. Ziyaret edilmeye değer bir yer olan Arang Kel, Neelum Vadisi’ni ziyaret edin.

 Dark Hedges – Kuzey İrlanda

 dark hedges kuzey irlanda

Bu güzel ağaçlı yolun kayın ağaçları on sekizinci yüzyılda Stuart ailesi tarafından dikildi. Dark Hedges Kuzey İrlanda’da en çok fotoğraflanan doğal fenomenlerden biri ve dünya çapında turistlerin popüler uğrak yeri. Ziyaretçileri etkilemek için ilgi uyandıran bir manzara görünümü olarak tasarlandı.

Marsa Matruh yakınlarındaki Sahil– Mısır

 marsa matruh yakınlarındaki sahil mısır

Mersa Matruh Mısır’ın büyük bir turist beldesidir ve sıcak yaz aylarında şehirden kurtulmak isteyen Cairene’liler kadar Avrupalıların bir kaçamak yapıp geldiği bir tatil beldesidir.  Mersa Matruh Havalimanı tarafından ulaşım sağlanır. Şehir beyaz yumuşak kumları ve sakin, saydam suları ile ünlüdür.

Aynur KABAK
Aynur KABAK
26 Şubat 2022
Paylaş :

Yorum Gönder