Naxos Adasına Nasıl Gidilir?

Sakinlik, doğal güzellik ve unutulmaz bir deneyim arayanlar için Ege Denizi'nde yer alan Naxos Adası, keşfedilmeyi bekleyen gizemli bir cennet olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'den Naxos Adası'na ulaşmak için önceden planlama yapmak ve bazı önemli ayrıntıları göz önünde bulundurmak önemlidir. Bunun için Naxos'a nasıl gidilir sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz.

naxos adasına nasıl gidilir

Türkiye'den Naxos Adasına Nasıl Gidilir?

Naxos Adası'na ulaşmak için ilk adım, Türkiye'deki bir havalimanından Yunanistan'a uçmak olacaktır. Türkiye'deki çeşitli büyük havalimanlarından Atina Uluslararası Havalimanı veya Selanik Makedonya Havalimanı'na uçuşlar bulunmaktadır. Türkiye'den Atina veya Selanik'e direkt uçuşlar mevcuttur ve bu şehirler genellikle Naxos Adası'na en yakın olanlardır. Atina veya Selanik'e varışınızdan sonra, Naxos Adası'na ulaşmak için Yunanistan'a giriş yapmanız gerekecektir. Naxos feribot bileti ile deniz yolundan adaya ulaşım için gerekli olan bileti temin edebilirsiniz.

Bu nedenle seyahatten önce Yunanistan'ın güncel vize politikalarını kontrol etmeniz gerekebilir. Naxos Adası, Girit Adası'nın doğusunda yer alır ve feribotlar bu iki ada arasında düzenli seferler yapmaktadır. Atina'dan Pire Limanı'na veya Selanik'ten Heraklion Limanı'na feribotla ulaşabilirsiniz. Daha sonra Heraklion Limanı'ndan Naxos Adası'na giden feribotları kullanabilirsiniz. Feribot seferleri hava durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu yüzden seyahatten önce güncel sefer saatlerini mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

Naxos Feribotları

Naxos Adası'na ulaşmak için en yaygın güzergahlar Atina ve yakındaki adalar üzerinden geçer. Bilet.com’daki güvenilir alternatifler aracılığıyla Naxos'a feribot biletlerinizi önceden ayırtabilirsiniz. Atina'dan Naxos Adası'na gitmek için Pire Limanı'ndan feribotlara binebilirsiniz. Bilet.com’dan alacağınız biletlerle yüksek hızlı katamaranda yaklaşık 3 saat 40 dakika süren hızlı bir yolculuk yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra daha yavaş seferlerle 5-6 saat süren bir yolculuk da tercih edebilirsiniz. Santorini, Mikonos, Paros ve diğer yakın adalardan da Naxos'a feribotla geçiş yapabilirsiniz. Bu adalardan Naxos'a sürekli olarak feribot seferleri düzenlenmektedir. Rotanıza ve tercihlerinize göre feribot seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Yaz aylarında, Naxos Adası'na ulaşmanın başka bir seçeneği Rafina Limanı'ndan yelken açmaktır. Rafina Limanı, Atina Uluslararası Havalimanı'na yaklaşık 30-45 dakika uzaklıkta bulunur. Kış aylarında ise feribot seferleri genellikle Pire Limanı'ndan devam etmektedir. Ayrıca Attika Yarımadası'nın ucunda bulunan Lavrio Limanı'ndan da Hellenic Seaways feribotlarıyla Naxos'a ulaşabilirsiniz.

Naxos Adası'ndan, Paros, Mikonos gibi yakın adalara ek olarak, daha az bilinen yerlerden biri olan Patmos gibi diğer adalara da feribot seferleri bulunmaktadır. Naxos Adası'nın konumu ve feribot bağlantıları sayesinde farklı rotalara kolayca seyahat edebilirsiniz. Feribot biletleriniz için önceden bilet.com üzerinden rezervasyon yaptırarak, bu adalara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Aynur KABAK
Aynur KABAK
31 Temmuz 2023
Paylaş :

Yorum Gönder