Milos Adasına Nasıl Gidilir?

Milos, Ege Denizi’nde yer alan volkanik etkili bir Yunan adasıdır. Kiklad ada grubu içerisinde bulunan Milos, bu adalar arasında en güney batıda konumlanmıştır. Günümüzde Louvre’da sergilenen Venus de Milo ve British Museum’da sergilenen Milos’lu Asklepios gibi önemli eserler bu adada bulunmuştur. Önemli bir mitolojik değer olan Milos Adası, Yunan mitolojisinde önemli bir yer tutar. Çevresindeki adalara kıyasla daha az bilinen Milos Adası bu özelliğiyle sakin bir tatil isteyenler için öne çıkmaktadır. Milos, 70’ten fazla plajıyla temiz ve sakin deniziyle Aşıklar Adası olarak bilinse de ailelerin de bir numaralı tercihidir. Peki bu doğa harikası adaya, Milos adasına nasıl gidilir diye merak ediyor olabilirsiniz.

milos adasına nasıl gidilir

Türkiye'den Milos Adasına Nasıl Gidilir?

Milos’a ulaşmak için deniz yolunu ve hava yolunu tercih edebilirsiniz. Ama her iki yol için de öncelikle Atina’ya uçmalısınız. Atina’dan Milos’a sene boyunca her gün ortalama 2 uçuş seferi düzenleniyor. Türkiye’den Atina’ya, Atina’dan Milos’a uçmak genelde en kısa süren seçenek. Atina’dan Milos’a feribot ile ulaşmak da mümkün. Feribot yolculuğu ortalama 4 saat sürüyor ve feribotlar Pire Limanı’ndan kalkıyor. Milos’a çevre adalardan da sık sık feribot seferleri düzenleniyor. Bu adalar; Girit, Kytonos, Serifos, Sifnos, Kimolos, Folegandros, Sikinos ve Ios adalarıdır.

Milos feribot bileti alıp eşsiz bir tatil için en iyi seçeneklerden biri olan Milos’a gitmeyi planlıyorsanız Bilet.com internet adresini kullanarak, biletinizi güvenli ve hesaplı bir şekilde satın alabilirsiniz. Dilediğiniz tarih ve saatte uygun fiyatlarla biletinizi satın alabilir, yolculuğunuzu sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz.

Milos’ta Ne Yapılır?

Milos sayısız plajı ve büyüleyici denizi ile eşsiz bir tatil yeridir. Tüple dalış, su kayağı, sörf ve yelken gibi pek çok su sporu burada yapılabilir. Bu sporlar için özel eğitimler ve ekipmanlar sunan şirketler adada mevcut. Volkanik bir ada olması sebebiyle suya yakın ya da uzak çok sayıda mağara bulunan Milos’ta mağara gezileri, turistler arasında oldukça popülerdir. Papafragas Mağaraları ve Sikia Mağarası görmek için en çok tercih edilen mağaralardır. Bunların yanı sıra Milos’ta fazlaca müze, kilise, katedral ve tarihi köy bulunmaktadır. Tarih meraklılarını tatmin edecek pek çok seçenek vardır. Milos’ta yemeklerde genelde deniz ürünleri kullanılıyor.

Ege Denizi’nin ortasında bulunması sebebiyle zeytinyağı neredeyse tüm yemekleri süslerken, peynir de Milos mutfağında önemli bir yer tutuyor. El yapımı şarapları oldukça lezzetli olan Milos mezeleri ile de ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Gece hayatı Milos’ta diğer adalara göre daha sakin olsa da gayet eğlencelidir ve yeterli sayıda gece kulübü ve bar bulunur.
İsmail YURTSEVER
İsmail YURTSEVER
28 Temmuz 2023
Paylaş :

Yorum Gönder