Londra’yı Tanıyalım

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Londra’nın herkese sunacağı bir şeyi var: tarihten kültüre, yemekten iyi vakit geçirmeye kadar.
 

Sanat & Kültür

Sanat ve kültüre yorulmadan yenilikler getiren Londra, fikirler ve hayal gücü şehri olarak da bilinir. Londralılar her zaman bağımsız düşünceleri (ve eleştirileri) ile bilinirler. Ancak son dönemlerde insanlar avangard olarak görülen şeylere şüphe ile yaklaşmıştır. Ancak bunlar geride kaldı. Şehrin kreatif çevresi, tiyatral yenilikçilik, modern sanat, öncü müzik, şiir yazımı, mimarlık ve tasarım alanında yeni bir ivme kazandı. Yenilikçi mutfağı da başka bir alan ve belirli çevrelerin doymak bilmez saplantısına dönüşmüştür.

Londra'yı Tanıyalım

Zamanda Yolculuk

Londra aynı zamanda ziyaretçilerini hayran bırakacak zengin tarih de sunuyor. Şehrin binaları Londra’nın yaşam öyküsünün eşsiz yapı taşlarıdır ve bunlardan Londra Kalesi, Westminster Abbey ve Big Ben hemen herksin tanıdığı yapılardır. Şehirde birçok yenilikçi yapısı (Shard, London Eye ve yapılması planlanan Garden Bridge) da var, ancak bunlar Londra’nın eskimiş ve asırlar boyu devam eden öyküsüne zarar vermiyor. Mimari ihtişam, West End bölgesinden yükselirken, eski kalıntıları şehrin her yerinde görmek mümkün. Büyüleyici barları ise tarihi mekanları, banliyöleri ve nehir kenarlarını süslüyor. Beğendiğini seç.
 

İki Şehrin Hikayesi

Londra içinde her şeyi barındıran geniş bir kentsel manzara sunuyor. Başlıca müzeler, galeriler ve simgesel yerler Londra’nın merkezinde toplanmış. Ancak kalabalıktan kaçmak ve geniş yeşil alanlarda eğlenmek için de Hampstead Heath ya da Kraliçe Elizabeth Olimpik Parkı’nı ziyaret edin. Daha da ileri giderek Kew Gardens, Richmond ya da Hampton Court Palace’ın güzel nehir kenarı Londra manzarasını seyre çıkın. Devamında ise sessiz sahil barlarından birine uğrayın.
 

Çeşitlilik

Çok kültürlü yapıya sahip Londra’da her üç şehir sakininden biri yabancı bir ülkede doğmuştur. Bu kesim 270 ulusu temsil eder ve 300 farklı dil konuşur. Bu insanları ve ziyaretçileri birleştiren şey ise İngilizce’dir. Bütün bu farklı kültürler Londra sokaklarına bazen giydikleri egzotik elbiseler ya da dinledikleri müzik ile farklı bir renk katar. Londra’nın çok çeşitli kültürel dinamikleri onu dünyanın uluslararası şehirleri sırasına yükseltir. Bu çeşitlilik İngiliz kurumlarına da nüfuz etmiştir. Britanya Müzesi, Victoria ve Albert Müzesi muhteşem olduğu kadar da çeşitli koleksiyonlara sahipken, tarihi Borough Market’i de farklı tatlar sunuyor.
Aynur KABAK
Aynur KABAK
12 Haziran 2021
Paylaş :

Yorum Gönder