Kos Adası'nda Nereler Gezilir?

Kos Adası Bodrum Yarımadası’nın karşısında yer alan bir Ege adasıdır. Yunanistan’ın 12 Adalar Vilayetine bağlıdır. Adada yaşayan halkın bir kısmı Yunanistan vatandaşı, bir kısmı da Türk ve Müslümanlardan oluşur. Türkler genel olarak Platani köyü ve Kos şehrinde yaşarlar. Gezmek ve vakit geçirmek için oldukça tercih edilen adalar arasındadır. Adanın küçük olmasından dolayı şehir içi ulaşım oldukça basittir. Eğer ki adaya günübirlik gelecekseniz vaktinizi merkezde geçirebilirsiniz.

kos adasında nereler gezilir

Kos Adası'nda Nereler Gezilir Listesi?

Bu listede, Kos Adası'nda mutlaka görmeniz gereken yerlerin bir özetini bulacaksınız. Tarihi ve kültürel keşiflere atılmak, güneşlenmek ve denizin tadını çıkarmak veya doğayla iç içe vakit geçirmek için Kos Adası'nda size sunacak çok şey var.

Neratzia Kalesi

Kos limanının girişinde bulunur. Yapımına 1436 yılında başlanıp 1514 yılında tamamlanmıştır. Palmiye ağaçlarının bulvarında bulunur ve Platanos Meydanını kalenin girişine bağlar. Tahminlere göre St. John Şövalyeleri tarafından Şövalyelik Döneminde inşa edilmiştir.

Hipokrat Ağacı

Konum olarak Neratzia Kalesinin hemen girişinde bulunuyor. Bu çınar ağacının altında tıbbın öncüsü olan Hipokrat’ın öğrencilerine ders verdiği bilinir. Etrafı demir parmaklıklarla çevrili olan ağacın yaklaşık 2400 yıllık olduğu söylenmektedir.

Eleftherias Meydanı

Bir diğer ismi Özgürlük Meydanı olan Eleftherias Meydanı Kos Adasının tam merkezindedir. Oldukça geniş bir alana sahip olan bu meydanın etrafında Belediye pazarı, Defterdar Cami ve Kos Arkeolojik müzesi bulunmaktadır.

Lambi Plajı

Kos adasında denize girmek isterseniz Lambi plajını tercih edebilirsiniz. Merkeze oldukça yakın bir konumdadır.

Zia Köyü

Kos adasında gün batımını izlemek için en güzel yer burasıdır. Alışveriş yapabileceğiniz hediyelik dükkanları, kafeleri, manzarası ve gün batımıyla oldukça ziyaret edilen bir köydür. 

Asklepion Antik Şehri

Yunanistan’ın günümüze ulaşan en önemli Asklepionlarından biri de İstanköy de ki antik Asklepion kentidir. Önemi, adını aldığı Asklepios’ tan geliyor. Asklepios, antik Yunan ve Roma’da sağlık ve zindelik tanrısı olarak biliniyordu. Bu Asklepionlar ise ona adanmış tapınaklardı. Zamanla kütüphaneler, sınıflar, hamamlar ve kaplıcalar eklenerek eğitim ve tıp için de kullanılmıştır.

Platani Köyü

Kos adasında bulunan bir Türk köyüdür. Eski adı Germedir. Adanın merkeze olan uzaklığı 3 kilometredir. Şehrin otobüs hatlarını kullanarak ulaşımı kolaylaştırabilirsiniz.
Aynur KABAK
Aynur KABAK
16 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder