Kos Adası'nda Ne Yenir? Ne içilir?

Mezelerden ana yemeklere, tatlılardan içeceklere kadar Kos Adası'nda her damak tadına uygun bir lezzet bulmak mümkün. Fava, melitzanosalata ve tzatziki gibi mezelerle iştahınızı açabilir, souvlaki, gyros veya moussaka gibi ana yemeklerle Yunan mutfağının en güzel örneklerini tadabilirsiniz. Tatlı olarak baklava, kataifi veya loukoumades gibi klasik lezzetleri deneyebilirsiniz. Ouzo ve retsina gibi geleneksel içecekler de bu lezzet şölenine eşlik edebilir.

kos adasında ne yenir ne içilir

Kos Adası'nda Ne Yenir, Ne İçilir?

Yunan lezzetlerinin Kos adasında da oldukça ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Genellikle yemek olarak deniz ürünleri tercih edilir. Bu nedenle deniz restoranları oldukça fazladır. Türk mutfağının da oldukça tercih edildiği bu adada Türk restoranları da bulunur.

Glyko Tomataki

Birçok çeşidi bulunan glyko tomatiki, domatesin patlaması ile ortaya çıkan asit ile birlikte bal, badem ve vanilya tatlarını buluşturan geleneksel bir üründür.

Pligouri

Bir tür yulaf lapası olmakla birlikte Yunan mutfağında bulgura dayalı ve etli bir yemek olarak da görebilirsiniz. Kos Adası’na has bir şekilde pişirilerek yenilmektedir. Noah’s Ark mekanında yenilmesi tavsiye edilir.

Posa Peyniri

Posa Cheese ya da krasotiri adıyla bilinen peynir yalnızca Kos Adasında üretilir. Yerel keçi peynirinin kırmızı şaraba batırıldıktan sonra olgunlaşmasına izin verilerek hazırlanmaktadır. Şarap tortusu ile kaplanarak yapılan peynirin dikkat çekmesinin en önemli sebebi kırmızı şarap içerisinde olgunlaşıyor olmasıdır. Bunlar en değişik, farklı lezzetleridir. Baklava, musakka, ballı yoğurt, patlıcan slatası gibi pekte yabancı olamayan yiyecekleri de Kos adasında tercih edebilirsiniz. Fakat genellikle deniz ürünleri tercih edilmektedir. Deniz ürünleri olarak ise Karides, Kalamar, Istakoz ve ahtapot tercih edilir.

İçecek olarak ise oldukça fazla çeşidi olan Yunan Kahvesini ve rakıya benzeyen içki olarak Yunanistan’ın geleneksel lezzeti olan Uzoyu da deneyebilirsiniz. Aynı zamanda satılan yerlerden de temin edebilirsiniz.

Taverna Romeo: Kos adası turistleri ve halkı tarafından en beğenilen mekan olarak ilk sırada yer alır. Ege mutfağını ve deniz ürünlerini deneyimleyebileceğiniz bir yerdir. Aynı zamanda geleneksel tabaklar ve vejetaryen menüler de bulunur.
Alchimion: Bir tür kafedir. Kahve, bira ve vejetaryenlere özel içeceklerin de hazırlandığı bu mekan oldukça ilgi görmektedir.
Plaza Beach Restaurant: Bu restoran menüsünde uluslararası yemeklere yer veriyor olması ile ilgi çekmektedir. Oldukça güzel bir manzaraya sahip olan bu restoran da ziyaretçiler güzel bir gece geçirebilir.
Yasemin ERCAĞ
Yasemin ERCAĞ
16 Şubat 2024
Paylaş :

Yorum Gönder