Kışın Uçuşların Ertelenmesi ve İptal Edilmesi 10 Tüyo


1. Temkinli olarak ücretsiz rezervasyon hakkınızı kullanın ve diğer uçuşlar için rezervasyon yapın.

Önde gelen hava yollarının çoğu uçuş saatinden 24 saat öncesinde yapıyorsanız rezervasyonunuzu ücretiz iptal etmenize izin verecektir. Bu yol, eğer bir sorun çıktığını görürseniz rezervasyonunuzu yedekleyebilir ve sonrasında onu iptal edebilirsiniz. Eğer planlarınız istediğiniz gibiyse ya da orijinal uçuşlarınızın ertelendiğini ve ya iptal edildiğini görürseniz yeni rezervasyon avantajınızı kullanın. 24 saat kala rezervasyonunuzu ücretsiz iptal edebileceğiniz hava yolları şunlardır :Air Canada, Alaska,  
American (ücretsiz bekletme süresi), Delta, United, US Airways, JetBlue, Southwest ve Virgin America. Temkinli olarak, demek istediğim sizin bütün seçenekleriniz hava yolu personelinin parmaklarının ucunda değil ona bağlı olmamalısınız. Aradığınızda, o alternatif uçuş seçeneklerini açılan yerde detaylı bir şekilde açıklanmasını sağlar böylece onları bilgilendirebilir ve rezervasyon yaptırtabilirsiniz. Sadece zaman kaybı ve uğraşmaktan kurtulmayacaksınız aynı zamanda ihtiyacınız olan seçenekleri elde etmek için daha uygun olacak.

2. Tekrar rezervasyon yapmak için nadiren uçanların millerini kullanın

Ben daima şunu söylerim; Miller son dakika acil seyahatler için en iyi sigorta poliçeleridir. Bunun nedeni uçak bileti ücreti uçuştan önce kalan birkaç gün içinde aşırı yükselebilmelerine rağmen, bu da sıklıkla ödül alanının açıldığı zamandır ve onlar yakın zamanda kişisel olarak benim pek çok durumdan kurtardılar. Böylece eğer uçuşunuz iptal edildiyse ve geri ödeme alamıyorsanız, en iyi seçeneğiniz orijinal uçuş ücretini cebe atmak ve alternatif bilet rezervasyonu yapmak için başka bir hava yolunun millerini kullanmak olabilir.  Dikkat etmeniz gereken tek şey çoğu hava yolu 21 gün içerisinde yapılan ödül rezervasyonları için rezervasyon ücreti talep ediyor, yani rezervasyonunuzu 21 gün öncesinden yapmanız lazım aksi takdirde masraf çıkabilir. Bunlar genellikle indirimli ya da seçkin sınıfın iptal ettirdikleri oluyor. Burada başlıca iç hatlar poliçesinin listesi var:

Hava yollarının seyahat uyarılarına dikkat etmek ilk rezervasyonunu ceza almadan yaptıranlar arasında olmanız anlamına gelebilir.

3. İptalden kaçınmak için hava koşulları yüzünden vazgeçmeyi deneyin.

Kar fırtınası yüzünden ertelemeler ve iptaller hakkında  geçen Cumaki paylaşımımda bahsettiğim gibi, hava yolları sık sık tedbirli olarak (en azından etkin bir şekilde) hava koşulları yüzünden hakkından feragat eden müşterilere eğer kesin bir zamana ertelerlerse uçuşlarını iptal ettirmeden ve değişim ve bilet parası farkı ödemeden başka bir tarihe erteleme olanağı sunuyor. Uçtuğunuz hava yolları şirketinin poliçesinin güncelliğini koruması hava koşulları yüzünden ne zaman feragat edileceğini tam olarak bilmeniz ve hava koşullarının iyiye gitmesinin muhtemel olduğu zamana erteleyen ilk kişiler arasında olabilmeniz anlamına gelecek. Sadece bu değil eğer planlarınızın herhangi bir şekilde değişeceğiniz biliyorsanız bu da iyi bir strateji olabilir. Mesela benim annemin bu hafta, birkaç gün önce kişisel sebeplerden dolayı iptal etmesini fark ettiği uçuş planları vardı. Doğruca iptal etmek ve hakkından  feragat edip değişim ücreti ödemek yerine, o, hava şartları onun yolculuğunu etkileyecek mi diye görmek için bekledi ve yeteri kadar emin olduktan sonra hava şartları yüzünden feragat etti böylelikle biletini iptal ettirebildi ve geri ödeme alabildi.  Bu 600 dolarının cebinde kalmasıyla sonuçlandı. Eğer uçuş planlarınız hava koşullarının kötü olduğu bir zamana denk geliyorsa, bu biraz risk almaya ve hava koşulları uçuş planlarınızı etkileyecek mi diye ve hava koşullarından dolayı feragat edebilecek misiniz diye görmek için bekleyin.

Hava limanından başka seçenekleri de düşünün ve eğer bu planladığınız uçuşu yakalayacağınız anlamına geliyorsa yakındaki alternatif olarak trene binmeyi göz önünde bulundurun.

Kışın Uçuşların Ertelenmesi

4. Farklı şehirleri göz önünde bulundurun ve hava limanından başka seçenekleri de düşünün.

Bütün üç New York City bölge hava limanları, JFK, La Guardia ve Newark, büyük ertelemeler, tonlarca iptal ve bu üçünden birinde uçabilmeyi umut eden uçmak için bilet aldığı hava limanından ya da diğer ikisinden birinde bilet değişimi sağlamaya, rezervasyon sisteminden hıncını almaya çalışan insanlar tarafından bilet değişiminde  daha da kötüye gidiş yaşıyor. Aileler Philadelphia ya da Hartford’a uçmak yerine, örneğin New York’dan Amtrak trenine binebilir. Göz önünde bulundurduğunuz alternatif havalimanı ya da havalimanlarından uçuş durumunuzu açıkça kontrol edin, ama onlar bilet aldığınız havalimanından daha iyi durumdaysa, onlar sizi zaman olarak planlarınıza daha yaklaştıracaksa kutunun içinden çıkın ve tren, otobüs ve ya arabaya bağlı seçenekleri yoklayın.
 

5. İstediğiniz koltuğu seçebilmek için ExpertFlyer kullanın.

Bu temkinli olmakla çok yakın. Deneyimlerime göre, yardım istemek için bir hava yolu şirketini aramak ve sizin için ellerinde milyonlarca seçenek olmasını beklemek özellikle bu gibi durumlarda onların strese girmek ve daha fazla çalışmak zorunda olmalarından ve onların sık sık, özellikle diğer hava yollarının kayıtlarına baktıkları zamanlarda hata yapıyor olmalarından beri asla iyi bir fikir değildir. Yapmaktan hoşlandığım  ExpertFlyerı çalıştırmak ve boş koltuk bulmak için kullanmaktır. Genellikle bahsettiğim gibi, onu hava yolu şirketini aramak yerine çeşitli hava yolu şirketlerinin uçuşlarında mille ya da parayla satın alabileceğiniz her sınıftan koltuğu bulmak için kullanabilirsiniz. Uçuşunuzu ertelemek için kesin uçuş tarihi de belirleyebilirsiniz.

6.Seçkin kişi olmanızı sonuna kadar kullanın.

Seçkin kişi olmak hava alanında günler harcamakla uçuş ertelendiğinde ya iptal edildiğinde hemen yeni bir uçak bileti almak anlamına gelebilir. Böylece şeçkin kişiyseniz, genellikle bekleme süresini kısaltan ve onların bütün bilgilerinizi gördüğü yer olan özel servis hattını arayın. Seçkin kişi olmasanız bile uçak biletinizin olduğu hava yolu şirketinden size yardım edebilecek orta ya da üst derece seçkin sınıfla bağlantınız varsa, hava yolu şirketinin özel servis hattını onlara arattırın. Bekleme süresi genellikle kısalır ve bu hattaki personel sizin gibi ortalama bir yolcudan çok seçkin bir üye için daha fazlasını yapmakta gönüllü olacaktır.

7. Sosyal medyanın gücünü sonuna kadar kullanın.

 Uzun hatta bekleme süresinin daha uzamasıyla uçuşlar iptal ediliyor. Sosyal medya özellikle Twitter hava yolları şirketinin temsilcileriyle bağlantı en hızlı cevap veren hava yolları arasında American ve Delta  vardır ve deneyimlerime göre Alaska ve United da daha iyileşiyor. Burada meseleyi kendi elleriyle ele alan hava yollarının Twitter listesi:

  • Alaska Airlines: @AlaskaAir
  • American Airlines: @AmericanAir
  •   Delta: @deltaassist
  •   Frontier: @frontiercare
  •   Hawaiian Airlines: @HawaiianAir
  •   JetBlue: @JetBlue
  •   Southwest: @SouthwestAir
  •   Spirit: @SpiritAirlines
  •   United: @United
  •   US Airways: @USAirways
  •   Virgin America: @VirginAmerica

 
Neden bekleme odasında beklerken yerlerde yatasınız?

8. Bekleme odası avantajlarını sonuna kadar kullanın.

Terminalde müşteri hizmet masasından kıvrılan dolambaçlı sırada diğer yolcular beklemeye takılırken, genellikle masa personeline son dakika rezervasyon değişimlerini daha hızlı yapması için izin verilen hava yolu bekleme odasında rahatça oturmakta olabilirsiniz ve orada esas zamanda önem verilmesi gereken sırada daha az insan olması muhtemel. En azından beklerken WiFi ve ücretsiz atıştırmalık(içki) alma fırsatını elde edersiniz. Citi Executive AAdvantage World Mastercard, the Delta Reserve, United Club kart ve ya Platinum Amex .bekleme odasına erişimi sağlayan kartlar da bunun nedenidir.
 
Daha hızlı hizmet için Skype’tan uluslararası hattı aramak varken insanların aramasıyla dolup taşan ABD çağırı merkezinde beklemekle vaktinizi harcamayın!

9. Hava yollarının uluslararası hattını arayın.

Önde gelen hava yollarının ABD numaraları planlarını son dakikada değiştirmek için mücadele veren yolcularla dolup taşarken, çoğu hava yollarının uluslararası müşteri servis hattında her zamanki bekleme süresi olacak. Avusturalya ve Asya’yı aramanın ücretinden ve uzun süre telefonda beklemekten endişelenmeden önce, çoğu uluslararası müşteri hizmet hattı Skype’tan ücretsiz arama kabul ediyor, böylece Skype hesabınız ve  WiFi’a erişiminiz varsa, siz bir altın kadar değerlisiniz.
Burada önde gelen hava yolları ve onların uluslararası çağrı merkezi için linkler var.

  • Alaska
  • American
  • Delta
  • JetBlue
  • Southwest
  • United
  • US Airways
  • Virgin America

10. Sormakta bir sakınca yok!

Evet, bu benim her zaman tekrar ettiğim sihirli kelimem… Çünkü işe yarıyor! Hepimizin hep hava yolları müşteri temsilcileriyle berbat bir deneyimi olmuştur, ama deneyimlerime göre, karşıma anlayışlı bir müşteri temsilcisi çıktığında ve ben kibar olduğumda, onlar bana yardım edebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ve ben minnettar oluyorum. Eğer kibar bir müşteri temsilcisine denk geldiyseniz, neye ihtiyacınız varsa onun için sormanızda bir sakınca yok. Çoğu size başka bir uçuşla biletinizi değiştiremeyeceğinizi söyleyecek, ama bunu yapabilirler ve eğer planınız buysa sevimli olun ve onları yapabilmeleri için teşvik edin ta ki sizin için dost hava yolu şirketinin seçeneklerini aratmayı kabul edene dek. Onları dinleyin, onların da fikirleri olabilir ya da sizin bilmediğiniz içerden bir bilgiye sahip olabilirler ve uçuş iptalleriyle ilgili güncel bilgileri olacaktır, yani onları kaynak olarak kullanın.

İlknur Sabiha KATİP
02 Ekim 2021
Paylaş :

Yorum Gönder