Kış Seyahat Rehberi

Kış ayları gelip çattığında bir uçak bileti ya da otobüs bileti satın alarak hiç görmediğiniz yerleri keşfetmeye ne dersiniz? Türkiye’nin pek çok şehrini keşfedebileceğiniz ve doğal güzelliklere şahit olabileceğiniz bir kış tatili için detaylara göz atmanın tam zamanı! İşte kış aylarında rotanızı oluşturacağınız en özel noktalar!

kış seyahat rehberi

Bursa

Kış sezonunda tatil dendiğinde akla gelen ilk seçeneklerden bir tanesi de Bursa! Uludağ Kayak Merkezi sayesinde sayısız turistin akın ettiği bu bölge ulaşım kolaylığı nedeniyle de çok tercih ediliyor. Çevre illerden otobüs bileti satın alarak kolaylıkla ulaşabileceğiniz Bursa’ya İstanbul varışlı uçak bileti satın aldıktan sonra kısa süreli aktarmayla da varabilirsiniz. Uludağ’da kayak yaptıktan sonra Bursa merkezindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri de mutlaka gezmelisiniz.

Kapadokyaış

Kapadokya bir şehir değildir. Ancak gezilecek yerler konusunda kış aylarının en iddialı noktalarından bir tanesi. Kültürel bir gezi noktası olarak tercih edilen Kapadokya hem yaz hem de kış aylarında oldukça yoğun bir nokta. Siz de Türkiye’nin en değerli tatil noktalarından bir tanesi olan Kapadokya’da kış tatilinin heyecanını yaşamalısınız!

Kayseri

Türkiye’nin kış turizmi konusunda en özel noktalarından bir tanesi de Kayser’dir. Gerek bulunduğu konum gerekse de sınırları içerisinde barındırdığı güzellikler sayesinde Kayseri öne çıkıyor. Bu yönüyle Kayseri’de zaman geçirmek hemen herkes için eşsiz oluyor. Erciyes Dağı’nda yaşayacağınız kayak deneyiminin yanı sıra Kayseri merkezinde sizi bekleyen güzellikleri de unutamayacaksınız.

Bolu

Bu kış tatilimi nerede geçirmeliyim diye mi düşünüyorsunuz? O halde en ideal seçeneklerden bir tanesi de hiç şüphesiz Bolu olacaktır. Yedigöller bölgesi Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan noktalarından bir tanesi olduğu gibi kış aylarında adeta görsel bir şölen sunuyor. Tüm bu özellikleri düşünüldüğünde Bolu Yedigöller hemen her tatil severin tercihi oluyor. Sizin de tercihiniz olacak Bolu’ya seyahatin çok kolay olacağını da söylemek gerekir. Türkiye’nin hemen her noktasından otobüs bileti bulabileceğiniz Bolu’ya doğru yola çıkabilirsiniz.

Mardin

Kış aylarında tatilinizi sadece kayak merkezlerinde ve doğal güzelliklerle geçirmek olmaz değil mi? Kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken noktaları da tercih edebilirsiniz. Üstelik seçeceğiniz lokasyon Mardin gibi yaz aylarında boğucu sıcakları olan bir yerse tercihiniz oldukça isabetli demektir.

Kars

Kış turizmi dendiğinde akla gelen en özel seçeneklerden bir tanesi Kars'tır. Pek çok seyahat sever için gezilecek noktalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kış aylarını seven ve soğuk havanın etkisini fazlasıyla hissettiren bir deneyim arayanlar için Kars ideal. Türkiye’nin kuzey doğu ucunda bulunmaktadır. Buna rağmen kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Kars’ı listenize eklemelisiniz!
 
Tüm bu şehirlerin yanı sıra sizi bekleyen daha pek çok güzellik var. Listemize eklemediğimiz ama sizin için harika birer seçeneğe dönüşecek olan noktaları değerlendirin. Üstelik liste yaparken ulaşım kolaylığını dikkate alın. Bu nedenle uçak bileti ve otobüs bileti gibi çok önemli detayları da incelemeyi unutmayın!
Çağdaş KIROĞLU
Çağdaş KIROĞLU
19 Kasım 2022
Paylaş :

Yorum Gönder