Keşfedilmeyi Bekleyen 14 Sıra Dışı Yer

Dünya, doğal güzelliklerle dolu bir gezegendir. Her kıtada, her ülkede, nefes kesici manzaralar ve unutulmaz deneyimler sunan yerler vardır. Dünya, keşfedilmeyi bekleyen gizemli ve büyüleyici yerlerle doludur.

Dünyada Keşfedilmeyi Bekleyen 14 Sıra Dışı Yer

Bu liste, Brezilya'nın berrak nehirlerinden Rio Sucuri'ye, Kanada'nın kuzey ışıklarının dans ettiği Northwest Territories'e, Türkiye'nin eşsiz traverten teraslarına sahip Pamukkale'sine kadar çeşitlilik sunuyor. Şimdi listemize bir bakalım.

Kaliforniya, A Praia De Vidro (Cam Plaj)

Kaliforniya a praia de vidro cam plaj
A Praia De Vidro ya da Cam Sahil, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Glass Beach olarak da bilinen bir plajdır. Fort Bragg şehrinin yakınında bulunan bu plaj, bir zamanlar çöplük olarak kullanılıyordu. Ancak, 1960'larda çöplük kapatıldı ve yıllar içinde cam parçacıkları denizin hareketleri ile pürüzsüzleştirildi. Bugün, plaj cam çakıl taşlarıyla kaplı bir cennet haline geldi.

Plajın cam çakıl taşları, her renk ve boyuttadır. Ziyaretçiler, plajda yürüyebilir, cam çakıl taşlarından el sanatları yapabilir veya sadece manzaranın tadını çıkarabilirler. Ancak, cam çakıl taşlarının keskin olabileceğini ve çıplak ayakla yürürken dikkatli olunması gerektiğini belirtmek önemlidir.

Florida, Cocoa Beach (Işıklı Deniz)

florida cocoa beach ışıklı deniz
Altın sarısı kumlar, ılık Atlantik suları ve sörfçülerin cenneti: 23 kilometrelik sahiliyle Cocoa Beach, hem güneşlenmek isteyenler hem de dalgalarla mücadele etmek isteyenler için ideal bir yer. Sörf öğrenmek istiyorsanız, Cocoa Beach, sakin dalgaları ve profesyonel eğitmenleriyle harika bir başlangıç noktası.

Işıklı Deniz, Cocoa Beach'te görülen bir doğal olaydır. Bu olay, okyanustaki planktonların ışıltısıyla oluşur. Planktonlar, küçük, suda yaşayan mikroorganizmalardır. Işık üretmek için kullandıkları biyolüminesans adı verilen bir kimyasal tepkime gerçekleştirirler.

Arizona, The Wave (Dalga Kanyonlar)

arizona the wave dalga kanyonlar
Arizona'nın Paria Kanyonu-Vermilion Kayalıkları Vahşi Yaşam Bölgesi'ndeki efsanevi kaya oluşumu. Bu doğal güzelliği tarif etmek bile zor. Eğer macera tutkunuysanız ve bir doğa harikası görmek istiyorsanız, The Wave sizi bekliyor! Ama unutmayın, hazırlıklı olun ve gerekli izinleri alın. Bu çöl cenneti sizi ödüllendirecek.

Bali, Cloudy Coffe (Endonezya, Kintamani)

bali cloudy coffe endonezya kintamani
Kahvenizi yudumlarken, Endonezya'nın yemyeşil ormanları ve gür sulak alanlarını seyredebilirsiniz. Güneş ışığı, yaprakların arasından süzülerek çarpıcı bir manzara oluşturur. Derin ormanlara doğru uzanan bir patika, hayal gücünüzün uçmasına izin verir. Gökyüzünde gibi bir manzara ile bulutların üzerinden bakarak bulut gibi yumuşak kahve yudumlayın.

Brazilya, Rio Suciri

brazilya rio suciri
Ah, Rio Sucuri! Brezilya'nın Mato Grosso do Sul eyaletindeki bu kristal berraklığıyla büyüleyen nehir, doğa severlerin mutlaka görmesi gereken bir cennet. Dünyanın en temiz nehirlerinden biri olarak bilinen Rio Sucuri, sizi nefes kesen manzaralarıyla selamlıyor.

Suyun berraklığı öyle büyüleyici ki: Nehrin dibi adeta gözünüzün önündeymiş gibi görebilirsiniz. Suyun içinde yüzen balıklar, renkli bitkiler ve kayalar tüm canlılığıyla gözünüze çarpıyor. Güneş ışığı suyun yüzeyinde parıldayarak adeta sihirli bir atmosfer yaratıyor.

Brazilya, Lencois Maranhenses (Maranhao Kum Tepeleri)

brazilya lencois maranhenses maranhao kum tepeleri
Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı, Brezilya'nın Maranhão eyaletinde yer alan bir ulusal parktır. Park, 155.000 hektarlık bir alanı kaplar ve dünyanın en büyük kumlu plajlarından bazılarına ev sahipliği yapar. Lençóis Maranhenses, yağmur mevsimi boyunca (Haziran-Ağustos) yağmurlarla beslenen, kuru sezonda (Eylül-Mayıs) ise kuruyan yüzlerce göle ev sahipliği yapar. Bu göllerden bazıları o kadar büyüktür ki, tekne ile gezilebilir.

Kanada, Northwest Territories (Aurora, Kuzey Işıkları)

kanada northwest territories aurora kuzey ışıkları
Kanada'nın en kuzeydeki ve en büyülü bölgelerinden biri. Bu vahşi cennet, el değmemiş doğası, keşfedilmemiş gizemleri ve nefes kesen manzaralarıyla sizi büyüleyecek. Kuzey ışıkları olarak bilinen Aurora Işıkları herkesi etkeleyebilecek bir görüntüye sahip. Bu gökyüzü olayı kuzeyde bir kaç ülkede görülmektedir.

Kanada, Lake Louise (Alberta)

kanada lake louise alberta
Kanadalı Rockies'in en göz kamaştırıcı mücevherlerinden biri. Bu buzul gölü, turkuaz suları, dağ manzaraları ve ikonik Fairmont Chateau Lake Louise ile sizi büyüleyecek. Lake Louise, her mevsimde farklı bir güzellik sunar. İlkbaharda çiçekler açar, yaz aylarında göl canlılıkla dolup taşar, sonbaharda yapraklar renk değiştirir ve kış aylarında karlı dağ manzaraları nefes keser.

Japonya, Ponte Eshima (Eshima Ohashi Köprüsü)

japonya ponte eshima ohashi köprüsü
Japonya'nın Shimane ve Tottori eyaletlerini birbirine bağlayan Nakaumi Gölü üzerinde yer alan Eshima Ohashi Köprüsü, dramatik eğimi ve nefes kesici manzaraları ile "Rollercoaster Köprüsü" olarak da bilinir. Bu mühendislik harikası, 250 metrelik uzunluğuyla Japonya'nın en uzun sürekli beton köprüsü ve dünyanın üçüncü en uzun rijit kafes köprüsüdür.

Japonya, Monkeys Hot Springs (Maymunlar ve Kaplıcalar)

japonya monkeys hot springs maymunlar ve kaplıcalar
Maymunlar ve kaplıcalar, doğa, yaban hayatı ve insan merakını bir araya getiren büyüleyici bir konudur. İlgilendiğiniz şeylere bağlı olarak birkaç olasılık düşünebilirim: Bu, maymunların kaplıcalarda yıkandığı en ünlü yerdir. Japon makakları, kar maymunu olarak da bilinir, kışın kayalıklardan inerek sıcak jeotermal sularda ıslanırlar. Onların rahatlamalarını ve sıcaklığı keyifle izlemek gerçekten eşsiz bir deneyimdir.

Japonya, Pandora (Pandora Uçan Dağlar)

japonya pandora uçan dağlar
Japonya'nın Tottori Eyaletinde bulunan Pandora Dağları, Hallelujah Dağları olarak da bilinir. Bu doğal oluşum, yerden 400 metre yüksekliğe kadar yükselen, uçan kayalar gibi görünen eşsiz kaya oluşumlarından oluşur. Pandora Dağları, San'in Dağları sıradağlarının bir parçasıdır. Bu dağlar, Japonya'nın batısında, Honshu adasının merkezinde yer almaktadır.

Türkiye, Pamukkale

türkiye pamukkale
Pamukkale, Türkiye'nin Denizli ilinde bulunan bir doğal güzelliktir. Yerli halk tarafından "Pamuk Kale" olarak bilinen Pamukkale, travertenlerin oluşturduğu beyaz kayalıklardan oluşan bir alan olarak bilinmektedir. Pamukkale, milyonlarca yıl önce bölgedeki volkanik aktiviteler sonucu oluşmuştur. Yeraltı suları, kayaları aşındırdı ve kayaların yüzeyinde beyaz bir kireç tabakası oluşturdu. Bu süreç, Pamukkale'nin eşsiz güzelliğini yarattı.

Şili, Cavernas De Marmore (Patagonya Mermer Mağaraları)

şili cavernas de marmore patagonya mermer mağaraları
Cavernas de Mármol, Şili'nin Aisén bölgesinde bulunan doğal bir oluşumdur. Bu oluşum, Lago General Carrera gölü kıyısında, Puerto Río Tranquilo kasabası yakınlarında yer almaktadır. Cavernas de Mármol, milyonlarca yıl önce bölgedeki buzulların hareketleri sonucu oluşmuştur. Buzullar, gölün kenarındaki kireçtaşlarını aşındırdı ve buharlaşma ile oluşan su da kayaların yüzeyinde beyaz bir kireç tabakası oluşturdu. Bu süreç, Cavernas de Mármol'ün eşsiz güzelliğini yarattı.

Avusturalya, Pink Lake (Pembe Göller)

avusturalya pink lake pembe goller
Bu büyüleyici doğal oluşumlar, dünya genelinde seyircileri kendine hayran bırakıyor. Pembe rengin kaynağı, tuzlu suda yaşayan halofilik alglerdir, özellikle de Dunaliella salina adlı bir tür. Bu algler, karotenoid pigmentler üretirler, bunlar da gölün suyunun pembeye dönmesine neden olur.

Benzer Şekilde Diğer Bir Kaç Pembe Göl

  • Türkiye, Bozcaada Tuz Gölü ve Ankara, Konya, Aksaray üçgeni ortasındaki Tuz Gölü. Flamiingoların sıklala uğrak yeri olarak bilinir ve manzaraya eşlik ederler.
  • Hutt Lagoon, Avustralya: Bu ikonik göl, yüksek tuz konsantrasyonu ve pembe renkle ünlüdür. Ziyaretçiler, gölün kıyısında yürüyüşe çıkabilir veya tekne turlarına katılabilirler.
  • Lake MacDonnell, Avustralya: Bu göl, pembe rengin yanı sıra kontrast oluşturan mavi ve yeşil tonlarıyla da bilinir. Göl, kuş gözlemcileri için de bir cennettir.
  • Laguna Colorada, Bolivya: Bu yüksek irtifa gölü, Andean Altiplano'nun çarpıcı bir manzarasını sunar. Pembe rengin derinliği, tuz konsantrasyonu ve ışık koşulları ile değişebilir.
  • Las Salinas de Torrevieja, İspanya: Bu göl, aslında pembe, yeşil ve mor renkli tuz havzalarından oluşan bir komplekstir. Bölge, flamingolar için bir cennettir ve ziyaretçiler, bölgede yürüyüş yapıp kuş gözlemciliği yapabilirler.

Bu tarz içeriklerin devamı gelecek. Dünya gezip görmek için bizi bekliyor. Sadece zarar vermeyelim yeter.

Aynur KABAK
Aynur KABAK
07 Ocak 2024
Paylaş :

Yorum Gönder