İstanbul'da Nereler Gezilir?

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleri, nefes kesici manzaraları ve benzersiz atmosferi ile dünya genelinde birçok gezginin hayalini süsleyen bir şehirdir. Bu büyüleyici şehir, hem Asya hem de Avrupa kıtalarına uzanan eşsiz coğrafyasıyla, geçmişten günümüze uzanan birçok medeniyetin izlerini taşır.

İstanbul'da gezilecek yerler; her biri kendi hikayesini anlatan tarihi yapılar, müzeler, çarşılar ve doğal güzelliklerle doludur. Bu yazıda, İstanbul'un en önemli ve unutulmaz noktalarını keşfedeceğiz, bu muazzam şehri keşfe çıkmadan önce sizi heyecanlandıracak bir giriş niteliğindedir.

İstanbul Gezilecek Yerler Listesi, Anadolu ve Avrupa

İstanbul'u keşfetmenin sadece başlangıcıdır. Bu büyüleyici şehri daha yakından tanımak, onun büyüsüne kapılmak için harika bir fırsattır. İstanbul'un tarihi zenginlikleriyle dolu olduğunu söyledik, şimdi bu eşsiz şehirde gezilmesi ve görülmesi gereken bazı özel yerlere daha yakından bakalım.

İstanbul'da Gezilecek Ücretsiz Yerler

Arkadaşlarınız ve ailenizle, araç veya toplu taşıma kullanarak ücretsiz ziyaret edebileceğiniz önemli yerler bulunmaktadır. Halka açık olmaları nedeniyle bu yerleri kolaylıkla gezebilir ve görebilirsiniz. Bu mekanları mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.

Nakkaş Halı Nakilbent Sarnıcı

Nakkaş Halı Nakilbent Sarnıcı, İstanbul'un Fatih ilçesinde, Sultanahmet'te yer alan bir yeraltı sarnıcıdır. 5. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen sarnıcın, I. Justinianus döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Sarnıç, Nakkaş Halıcılık'ın altında yer almaktadır ve halı mağazası tarafından ziyaretçilere açıktır.
nakkaş halı nakibent sarnıcı
Sarnıç, 120 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliğindedir. Sarnıcın 128 sütunu bulunmaktadır ve sütunların üzerinde Bizans dönemine ait fresk kalıntıları bulunmaktadır. Sarnıç, özellikle yaz aylarında serinlemek için ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir.
Bu harita ile Nakkaş Halı Nakilbent Sarnıcına yol tarifi alabilirsiniz.

Aşiyan Müzesi

Aşiyan Müzesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, Aşiyan sırtlarında yer alan bir müzedir. Müze, şair Tevfik Fikret'in 1906-1915 yılları arasında yaşadığı ve vefatından sonra da eşi ve çocuklarının yaşadığı evdir.
Aşiyan Müzesi
Müze, 1945 yılında Tevfik Fikret'in eşi Nazime Hanım tarafından İstanbul Belediyesi'ne bağışlanmıştır. 1945 yılında Edebiyat-ı Cedide Müzesi olarak açılan müze, 1961 yılında Tevfik Fikret'in naaşının bahçeye nakledilmesiyle Aşiyan Müzesi adını almıştır.
Bu harita ile Aşiyan Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi

Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, Garipçe'de yer alan bir kuş gözlem kulesidir. Kule, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı içerisinde yer almaktadır ve 30 metre yüksekliğe sahiptir.
Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi
Kule, 2015 yılında Orman Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilmiştir. Kuleye çıkmak ücretsizdir ve ziyaretçilere İstanbul'un önemli göç yollarından biri üzerinde yer alan kuşları gözlemleme fırsatı sunmaktadır.
Bu harita ile Kuş Gözlem Kulesine yol tarifi alabilirsiniz.

Salt Galata

Salt Galata, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Galata Kulesi'nin yanında yer alan bir kültür merkezidir. 2016 yılında açılan merkez, çağdaş sanat, tasarım ve kültür odaklı etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.
salt galata
Salt Galata, 19. yüzyılda inşa edilmiş bir binada yer almaktadır. Bina, restore edilerek modern bir kültür merkezine dönüştürülmüştür. Merkezde, sergi salonları, kütüphane, kafe ve restoran bulunmaktadır.
Bu harita ile Salt Galataya yol tarifi alabilirsiniz.

Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan bir ormanlık alan ve parktır. 1.000 dönümden fazla bir alanı kaplayan orman, üç gölete ve yürüyüş parkurlarına sahiptir.
atatürk kent ormanı
Orman, 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek Atatürk Kent Ormanı adıyla yeniden açılmıştır. Ormanda, piknik yapmak, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, mangal yapmak ve doğa yürüyüşü yapmak gibi aktiviteler yapılabilir.
Bu harita ile Atatürk Kent Ormanına yol tarifi alabilirsiniz.

Resim ve Heykel Müzesi

Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul'un Tophane semtinde bulunan bir sanat müzesidir. 1937 yılında kurulan müze, Türkiye'nin ilk güzel sanatlar müzesidir. Müze Beyoğlunda bulunmaktadır.
resim ve heykel müzesi
Müzede, 19. yüzyıl Osmanlı resim ve heykel sanatı ve Cumhuriyet döneminin başlıca eserlerinin toplandığı bir koleksiyon bulunmaktadır. Koleksiyonda, Osman Hamdi Bey, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya, Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Avni Arbaş gibi önemli sanatçıların eserleri yer almaktadır.
Bu harita ile Resim ve Heykel Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

Küçük Çamlıca Korusu

Küçük Çamlıca Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan bir ormanlık alan ve parktır. 130 hektarlık bir alanı kaplayan koru, şehrin en önemli yeşil alanlarından biridir.
küçük çamlık korusu
Koru, 19. yüzyılda inşa edilen Sofa Köşkü, Cihannüma Köşkü ve Topkapı Köşkü olmak üzere üç tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Koruda ayrıca, yürüyüş parkurları, göletler, çocuk oyun alanları ve piknik alanları bulunmaktadır.
Bu harita ile Küçük Çamlıca Korusuna yol tarifi alabilirsiniz.

İş Bankası Müzesi

İş Bankası Müzesi, Türkiye İş Bankası'nın kuruluşundan günümüze değin ekonomik, sosyal ve kurumsal gelişimine ilişkin bilgi ve hatıraların bir araya getirildiği, korunduğu ve halkla paylaşıldığı bir kurumsal tarih müzesidir.
iş bankası müzesi
Müze, 1890 yılında postahane binası olarak inşa edilen tarihi binada yer almaktadır. Bina, 1927 yılında Türkiye İş Bankası'na devredilmiş ve 2004 yılına kadar banka şubesi olarak kullanılmış,2005 yılında müzeye dönüştürülüp 14 Kasım 2007 tarihinde halka açılmıştır.
Bu harita ile İş Bankası Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

Nakkaştepe Millet Bahçesi

Nakkaştepe Millet Bahçesi, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan bir millet bahçesidir. 90 bin metrekarelik bir alanı kaplayan bahçe, İstanbul Boğazı'na hakim bir konumdadır.
nakkaştepe millet bahçesi
Bahçede, piknik alanları, spor alanları, tenis kortu, biyolojik göleti, açık ve kapalı çocuk oyun alanı, doğa kaşif atölyesi, macera parkuru, uçan yol ve manzara seyir terası bulunmaktadır.
Bu harita ile Nakkaştepe Millet Bahçesine yol tarifi alabilirsiniz.

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir kültür merkezidir. 1995 yılında kurulan merkez, çağdaş sanat, tasarım, sinema, müzik ve edebiyat gibi alanlarda etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.
yapı kredi kültür sanat merkezi
Merkez, Yapı Kredi Bankası'nın eski genel müdürlük binasında yer almaktadır. Bina, 1920'lerde inşa edilmiş bir Art Deco yapıdır. Merkezde, sergi salonları, sinema salonu, kütüphane, kafe ve restoran bulunmaktadır.
Bu harita ile Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezine yol tarifi alabilirsiniz.

İstanbul'da Kışın Gezilecek Yerler

İstanbul, her mevsim ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunan bir şehirdir. Kışın ise şehrin tarihi ve kültürel zenginlikleri daha ön plana çıkmaktadır. İşte size kışın bu harika şehrin dokusunu derinden hissedeceğiniz gezi listesi.

Taksim, İstiklal, Galata Kulesi

Taksim, İstiklal ve Galata Kulesi, İstanbul'un en önemli turistik ve kültürel merkezlerinden biridir. Hızlandırılmış bir İstanbul turu için bu yakın üçlü önemli bölge size İstanbul'un kokusunu derinden hissettirecektir.
taksim, istiklal, galata kulesi
Önemli kültürler ve lezzetler bulabileceğiniz bu önemli 3 bölgede, İstiklal Caddesini gezebilir, Taksim Meydanında meşhur lezzetleri tadabilir ve Galata Kulesinin eşsiz kültürel manzaraları ile unuutulmaz dakikalar geçirebilirsiniz.
Bu harita ile Galata Kulesine yol tarifi alabilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan, 19. yüzyılda inşa edilmiş bir Osmanlı sarayıdır. Saray, 285 odası, 44 salonu, 68 tuvaleti ve 6 hamamı ile Türkiye'nin en büyük sarayıdır.
dolmabahçe sarayı
Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmıştır. Sarayın inşası 1843 yılında başlamış ve 1856 yılında tamamlanmıştır. Saray, Avrupa ve Osmanlı mimarisini harmanlayan bir üslupla inşa edilmiştir.
Bu harita ile Dolmabahçe Sarayına yol tarifi alabilirsiniz.

Kapalı Çarşı

Kapalıçarşı, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir. Çarşı, 1456 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır.
kapalı çarşı
Kapalıçarşı, 64 sokak, 4.000 dükkân, 22 giriş kapısı ve 25.000 çalışanıyla bir dizi kapalı labirent cadde, geçit ve koridorlardan oluşuyor. Çarşıda, tekstil, mücevher, deri, halı, baharat, hediyelik eşya ve daha pek çok ürün satılmaktadır.
Bu harita ile Kapalı Çarşıya yol tarifi alabilirsiniz.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Osmanlı İmparatorluğu'nun 400 yıl boyunca idare merkezi ve padişahların ikametgâhı olarak kullanılan bir saraydır. Saray, 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır.
topkapı sarayı
Topkapı Sarayı, 700.000 metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. Saray, dört avlu ve bir harem bölümünden oluşmaktadır.
Bu harita ile Topkapı Sarayına yol tarifi alabilirsiniz.

Ayasofya Cami

Ayasofya Camii, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, dünyanın en önemli tarihi ve kültürel mekanlarından biridir. Cami, 532-537 yılları arasında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır.
ayasofya cami
Ayasofya Camii, dünyanın en büyük bazilikalarından biridir. Cami, 55 metre yüksekliğindeki kubbesi ve 40 metre genişliğindeki pencereleriyle ünlüdür. Ayasofya Camii, 1453 yılında İstanbul'un fethi ile camiye dönüştürülmüştür. Cami, günümüzde de ibadete açıktır.
Bu harita ile Ayasofya Camisine yol tarifi alabilirsiniz.

Beşiktaş Ortaköy

Beşiktaş Ortaköy, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan, Boğaz kıyısındaki bir semttir. Semt, tarihi camileri, lüks restoranları ve hareketli gece hayatı ile ünlüdür.
beşiktaş ortaköy
Ortaköy, 16. yüzyılda inşa edilen Ortaköy Camii'nin etrafında kurulmuştur. Cami, Boğaz'ın en güzel manzaralarından birine sahiptir. Ortaköydeki başlıca ünlü yerler arasında Ortaköy Cami, Çırağan Sarayı, Kuruçeşme, Bebek gibi yerler vardır.
Bu harita ile Beşiktaş Ortaköy'e yol tarifi alabilirsiniz.

Eyüpsultan Camii ve Pierre Loti

Eyüpsultan Camii, 1458 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Cami, İstanbul'un en önemli camilerinden biridir ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır.
eyüpsultan cami ve pierre loti
Pierre Loti Tepesi, Eyüpsultan Camii'nin yanında bulunan teleferik ile çıkılabilir. Tepe, adını, 19. yüzyılda İstanbul'da yaşayan Fransız yazar ve doğu bilimci Julien Viaud'dan almıştır. Viaud, sık sık bu tepedeki bir kıraathaneye gelir ve Haliç manzarasını seyrederdi. Pierre Loti özellikle kışları kar manzarasına karşı tepeden bakıp salep içebileceğiniz harika bir yer. Otantik kafeler ve şömine karşısında kışın tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.
Bu harita ile Pierre Loti'ye yol tarifi alabilirsiniz.

Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan, Boğaziçi'nin en dar yerinde inşa edilmiş bir Osmanlı kalesidir. Hisar, 1452 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethi öncesinde, Boğaziçi'nden gelebilecek saldırıları engellemek amacıyla inşa ettirilmiştir.
rumeli hisarı
Rumeli Hisarı, 5 tabya ve 2 kuleden oluşmaktadır. Hisarın en yüksek noktası olan Fatih Kulesi, 28 metre yüksekliğe sahiptir. Hisar, günümüzde müze olarak ziyaret edilmektedir.
Bu harita ile Rumeli Hisarına yol tarifi alabilirsiniz.

Yedikule Zindanları

Yedikule Zindanları, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde kullanılan bir zindan ve hapishanedir. Zindanlar, 413 yılında Bizans İmparatoru II. Theodosius tarafından yaptırılmıştır.
yedikule zindanları
Zindanın adı, yedi kulesinden gelmektedir. Zindanlar, Genç Osman, Cephanelik, III. Ahmet, Hazine, Zindan, Top ve Bayrak adlı yedi kuleden oluşmaktadır. Zindanlar, günümüzde müze olarak ziyaret edilmektedir. Zindanlarda, mahkumların yaşadığı koşulları gösteren eserler ve fotoğraflar sergilenmektedir.
Bu harita ile Yedikule Zindanlarına yol tarifi alabilirsiniz.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Topkapı Sarayı'nın eteklerinde yer alan bir parktır. Park, 163 dönümlük bir alana sahiptir ve 1912 yılında halka açılmıştır.
gülhane parkı
Gülhane Parkı, İstanbul'un en eski parklarından biridir. Park, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesi olarak kullanılmıştır. Gülhane Parkı, hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahiptir. Parkta, Osmanlı döneminden kalma çeşitli eserler ve yapılar bulunmaktadır. Ayrıca, parkta çeşitli ağaçlar, çiçekler ve kuşlar bulunmaktadır.
Bu harita ile Gülhane Parkına yol tarifi alabilirsiniz.

İstanbul'da Ailecek Gezilecek Yerler

İstanbul, her yaştan ziyaretçiye hitap eden zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahiptir. Şehir, aynı zamanda doğal güzellikleri ve eğlence seçenekleri ile de öne çıkmaktadır. Bu nedenle, İstanbul, ailecek gezilecek yerler için ideal bir destinasyondur.

WOX Oyuncak Müzesi

WOX Oyuncak Müzesi, 1950'li yıllardan günümüze kadarki dönemde üretilmiş oyuncaklarla dolu, ziyaretçilerine oyuncak tarihini ve kültürünü eğlenceli bir şekilde öğreten bir müzedir.
wox oyuncak müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi'nden farklı olarak, daha modern oyuncaklara odaklanmaktadır. Müzede, 1950'li yıllardan günümüze kadarki dönemde üretilmiş oyuncakların yanı sıra, günümüzde üretilen oyuncaklar da sergilenmektedir. Bu sayede, ziyaretçiler farklı dönemlere ait oyuncakları bir arada görebilirler.
Bu harita ile WOX Oyuncak Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

İllüzyon Müzesi

İllüzyon Müzesi, Beyoğlu'nda bulunan ve görme, algı ve fizyolojiyi temel alan illüzyonları sergileyen bir müzedir. Müze, 2015 yılında kurulmuştur. Müzede, gerçeklikle illüzyon arasındaki sınırları bulanıklaştıran çeşitli illüzyonlar bulunmaktadır.
illüzyon müzesi
Bu illüzyonlar, ziyaretçilerinin algılarını ve düşünce süreçlerini sorgulamalarını sağlamaktadır. İllüzyon Müzesi, her yaştan ziyaretçiye hitap eden, eğlenceli ve eğitici bir müzedir. Müzede, farklı türden illüzyonlar sergilenmekte ve illüzyonlarla ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Bu harita ile İllüzyon Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

Emaar Akvaryum

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, İstanbul'da bulunan, 200'ün üzerinde tür, 20.000'den fazla canlıyı barındıran bir akvaryumdur. Akvaryum, 2020 yılında açılmıştır.
emaar akvaryum
Akvaryum, dünyanın dört bir yanından deniz canlılarını bir araya getirmektedir. Akvaryumda, tropikal balıklar, köpekbalıkları, vatozlar, penguenler ve daha pek çok türden deniz canlısı bulunmaktadır.
Bu harita ile Emaar Akvaryuma yol tarifi alabilirsiniz.

Panorama Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, 38 metre çaplı bir yarım küre üzerine kurulan ve 29 Mayıs 1453 tarihinde gerçekleşen İstanbul'un Fethi'ni panoramik bir şekilde canlandıran bir müzedir. Müze, 2009 yılında açılmıştır.
panorama tarih müzesi
Müzede, 29 Mayıs 1453 sabahı Fatih Sultan Mehmet'in şehre girdiği ana kadar geçen süreç, farklı açılardan ve detaylarıyla birlikte canlandırılmaktadır. Müzede, 250'den fazla figür, 10.000'den fazla obje ve 10.000 metrekarelik bir alan bulunmaktadır.
Bu harita ile Panorama Tarih Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

Vialand Tema Park

Vialand Tema Park, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan, 120 bin metrekarelik bir alanda kurulu, her yaştan ziyaretçiye hitap eden bir tema parkıdır. Park, 2013 yılında açılmıştır.
vialand tema park
Vialand Tema Park'ta, 15'ten fazla eğlence ünitesi bulunmaktadır. Bu üniteler arasında, roller coasterlar, su kaydırakları, aile eğlenceleri ve çocuk oyunları bulunmaktadır.
Bu harita ile Vialand Tema Parka yol tarifi alabilirsiniz.

Miniatürk

Miniatürk, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en önemli tarihi ve kültürel yapılarının 1/25 ölçekli maketlerinin sergilendiği bir minyatür parkıdır. Park, 2003 yılında açılmıştır.
miniatürk
Miniatürk'te, Türkiye'nin dört bir yanından 105'ten fazla yapının maketi bulunmaktadır. Bu yapılar arasında, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti, Pamukkale Travertenleri ve daha pek çok önemli yapı bulunmaktadır.
Bu harita ile Miniatürk'e yol tarifi alabilirsiniz.

Sea Life Akvaryum

Sea Life Akvaryum, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bulunan, 8 bin metrekarelik bir alanda kurulu, 10.000'den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan bir akvaryumdur. Akvaryum, 2009 yılında açılmıştır.
sea life akvaryum
Akvaryum, ziyaretçilerine sualtı dünyasını yakından tanıma fırsatı sunmaktadır. Akvaryumda, 40'tan fazla temalı tank bulunmaktadır. Bu tanklarda, köpekbalıkları, vatozlar, deniz kaplumbağaları, rengarenk tropikal balıklar ve daha pek çok türden deniz canlısı bulunmaktadır.
Bu harita ile Sea Life Akvaryuma yol tarifi alabilirsiniz.

Legoland

Legoland, dünyanın en büyük Lego oyuncak üreticisi Lego Group tarafından kurulan, her yaştan ziyaretçiye hitap eden tema parkları zinciridir. Parklarda, Lego tuğlaları kullanılarak inşa edilmiş çeşitli eğlence üniteleri, sergiler ve etkinlikler bulunmaktadır.
istanbul legoland
Legoland, ziyaretçilerine Lego dünyası ile tanışma ve Lego tuğlaları ile yaratıcılıklarını ifade etme fırsatı sunmaktadır. Parklar, aynı zamanda ziyaretçilerine eğlenceli ve heyecan verici bir deneyim sunmaktadır.
Bu harita ile Legoland için yol tarifi alabilirsiniz.

Hababam Sınıfı Müzesi

Hababam Sınıfı Müzesi, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan, 1975-1978 yılları arasında çekilen Hababam Sınıfı film serisinden esinlenen bir müzedir. Müze, 2014 yılında açılmıştır.
hababam sınıf müzesi
Müze, filmde kullanılan kostümler, aksesuarlar ve setlerin birebir replikalarını sergilemektedir. Müzede, ayrıca filmlerden kesitler ve oyuncu röportajları içeren bir video gösterimi bulunmaktadır.
Bu harita ile Hababam Sınıfı Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

Korsan Adası

Korsan Adası, İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan, 28 farklı eğlence ünitesine ev sahipliği yapan bir tema parkıdır. Park, 2013 yılında açılmıştır. Korsan Adası, ziyaretçilerine korsan temalı bir macera yaşatmaktadır. Parkta, korsan gemileri, hazineler ve gizemli mağaralar bulunmaktadır.
korsan adası
Korsan Adası, her yaştan ziyaretçiye hitap eden, eğlenceli ve heyecan verici bir deneyim sunmaktadır. Parkta, roller coasterlar, su kaydırakları, aile eğlenceleri ve çocuk oyunları bulunmaktadır.
Bu harita ile Korsan Adasına yol tarifi alabilirsiniz.

İstanbul'da Akşam Gezilecek Romantik Yerler

Akşam şehir ışıkları ile farklı bir havaya bürünür. Özellikle ünlü bölgelerde akşamlaları çok romantik ve hoş vakit geçireğiniz yerler mevcut. İşte İstanbul'da akşamları gidebileceğiniz yerler listesi. Sevgili ile gezilecek yerler listesi içinde bu listeyi kullanabilirsiniz.

Boğaz Turu

İstanbul Boğaz Turu, İstanbul'un en popüler turistik aktivitelerinden biridir. Tur, İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan ve şehrin en önemli simgelerinden biri olan Boğaz'ı keşfetme fırsatı sunmaktadır.
boğaz turu
Boğaz Turu, genellikle 2-3 saat sürmektedir. Tur sırasında, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı gibi tarihi ve kültürel yapılardan ve Boğaz'ın eşsiz manzarasından keyifle yararlanabilirsiniz.
Bu harita ile Boğaz Turu başlangış iskelesine yol tarifi alabilirsiniz.

Kız Kulesi

Kız Kulesi, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük bir adacık üzerinde inşa edilmiş bir kuledir. Kule, yaklaşık 2 bin yıllık bir geçmişe sahiptir ve İstanbul'un en önemli simgelerinden biridir.
kız kulesi
Kız Kulesi, Bizans İmparatorluğu döneminde bir deniz feneri olarak inşa edilmiştir. Kule, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de kullanılmış ve bir dönem karantina istasyonu olarak hizmet vermiştir.
Bu harita ile Kız Kulesine yol tarifi alabilirsiniz.

Galata Köprüsü

Galata Köprüsü, İstanbul'da Haliç üzerinde bulunan, Karaköy ile Eminönü'nü birbirine bağlayan bir köprüdür. Köprünün ilk hali 1845 yılında inşa edilmiş, 1912 yılında ise günümüzdeki hali inşa edilmiştir.
galata köprüsü
Galata Köprüsü, 490 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindedir. Köprünün ortasında, gemilerin geçişi için açılıp kapanan bir bölüm bulunmaktadır.
Bu harita ile Galata Köprüsüne yol tarifi alabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan, 296 hektarlık bir alana yayılmış bir botanik bahçesidir. 1949 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından planlanan arboretum, 1982 yılında açılmıştır.
atatürk arboretumu
Atatürk Arboretumu, dünyanın dört bir yanından getirilmiş yaklaşık 2000 farklı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Arboretumda, çam, sedir, meşe, kayın, gürgen gibi yerli ağaç türlerinin yanı sıra, palmiye, ladin, mazı, ardıç gibi egzotik ağaç türleri de bulunmaktadır.
Bu harita ile Atatürk Arboretumuna yol tarifi alabilirsiniz.

Yıldız Parkı

Yıldız Parkı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan, 287 hektarlık bir alana yayılmış bir parktır. Park, Yıldız Sarayı'nın bir parçası olarak inşa edilmiş ve günümüzde halka açıktır.
yıldız parkı
Yıldız Parkı, İstanbul'un en büyük parklarından biridir. Parkta, ağaçlar, çiçekler, göletler ve tarihi köşkler bulunmaktadır.
Bu harita ile Yıldız Parkına yol tarifi alabilirsiniz.

Adalar

İstanbul Adalar, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın güney kıyılarının açıklarında, Marmara Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan bir takımadadır. Adalar, İstanbul'un en popüler turistik destinasyonlarından biridir.
adalar
İstanbul Adalar, dokuz adadan oluşmaktadır. Bu adalar, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Sedefadası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası'dır. İstanbul Adalar, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ünlüdür. Adalar'da, tarihi kiliseler, camiler, manastırlar ve köşkler bulunmaktadır. Deniz manzarası ile harika akşamlar geçirebilirsiniz.
Bu harita ile Adalar görüntülenebilir ve dilediğiniz adaya yol tarifi alabilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, 140 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde ve 50 metre derinliğindeki bir su sarnıcıdır. Sarnıcın yapımı, Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından 526-527 yılları arasında yaptırılmıştır.
yerebatan sarnıcı
Yerebatan Sarnıcı, şehrin su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiştir. Sarnıcın içinde, 336 adet sütun bulunmaktadır. Sütunların bir kısmı, İmparator Justinianus'un emri ile Roma'dan getirilen antik sütunlardır.
Bu harita ile Yerebatan Sarnıcına yol tarifi alabilirsiniz.

Balat ve Kuzguncuk

Balat, Fatih ilçesinde yer almaktadır. Semt, renkli evleri, tarihi yapıları ve balık restoranlarıyla ünlüdür. Balat'ta, Fener Rum Lisesi, Kariye Müzesi ve Balat Sanat Evi gibi önemli tarihi yapılar bulunmaktadır.
balat ve kuzguncuk
Kuzguncuk, Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. Semt, tarihi evleri, yemyeşil sokakları ve kafeleriyle ünlüdür. Kuzguncuk'ta, Kuzguncuk Camii, Kuzguncuk Parkı ve Kuzguncuk Çarşısı gibi önemli tarihi ve kültürel yapılar bulunmaktadır. Kuzguncuk nostalji dizilerden olan ekmek teknesi dizisinin çekildiği yerdir.
Bu harita ile Balat'a ve bu harita ile Kuzguncuk için yol tarifi alabilirsiniz.

Modern Sanat Müzesi

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesidir. 2004 yılında İstanbul'un Karaköy semtinde açılan müze, dünyanın dört bir yanından gelen modern ve çağdaş sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.
modern sanat müzesi
Müzede, resim, heykel, fotoğraf, video, performans ve enstalasyon gibi farklı sanat dallarından eserler sergilenmektedir. Müzenin koleksiyonunda, Türkiye'nin önemli sanatçılarının yanı sıra, uluslararası sanatçıların da eserleri bulunmaktadır.
Bu harita ile Modern Sanat Müzesine yol tarifi alabilirsiniz.

Saklı Göl

İstanbul'un gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için Saklı Göl, adeta bir cennet gibidir. Şile'de konumlanan Saklı Göl, yemyeşil doğası, piknik alanları, restoranları ve göl manzarası ile öne çıkar.
saklı göl
Saklı Göl, Karamandere Deresi üzerinde yer alan bir baraj gölüdür. Göl, etrafı yemyeşil ormanlar ve dağlarla çevrili olmasıyla dikkat çeker. Gölün çevresindeki doğa, yürüyüş, bisiklet ve kamp yapmak için idealdir.
Bu harita ile Saklı Göle yol tarifi alabilirsiniz.
Filiz Oytun
Filiz Oytun
06 Eylül 2023
Paylaş :

Yorum Gönder