İskados Adasına Nasıl Gidilir?

Gezginlerin merakla keşfetmek istediği yerlerden biri olan İskados, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle ön plana çıkan bir destinasyondur. Pek çok farklı açıdan görülmeye değer bir yer olan İskados'a nasıl gidilir sorusunun cevabı konusunda size rehberlik yapabiliriz.  

İskados Adası'na ulaşmanın en yaygın yolu, Yunanistan'ın başkenti Atina üzerinden hava yoluyla seyahat etmektir. Atina, birçok uluslararası hava yolunun uğrak noktasıdır ve dünyanın birçok şehrinden direkt uçuş seferleri bulunmaktadır. Ya da Skiathos Feribot Bileti alarak denizin keyfini çıkarabilirsiniz.
iskados adasına nasıl gidilir

Türkiye'den İskados (Skiathos) Adasına Nasıl Gidilir? 

İstanbul, Londra, Paris, Frankfurt ve Amsterdam gibi büyük şehirlerden Atina'ya direkt uçuşlar mevcuttur. Atina Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra, İskados Adası'na doğrudan uçuşlar düzenleyen iç hatlar terminaline geçebilirsiniz.
 
Buradan kalkan uçaklarla yaklaşık 30-40 dakikalık bir uçuşla İskados Adası'na ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin tatil arayan gezginleri için gözde destinasyonlarından biri olan İskados Adası'na hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşmanın en iyi yolu Bilet.com üzerinden bilet alarak, Atina'ya uçmaktır.
 
Bilet.com, ekonomik seyahat etmek isteyenler için cazip fiyatlar sunar. Özel indirimler, promosyonlar ve avantajlı paketlerle, İskados Adası'na uçmanın maliyetini en aza indirir. Tatil bütçenizi zorlamadan, hayallerinizdeki adada unutulmaz bir tatil yapma şansını yakalayabilirsiniz.  

İskados’a Alternatif Ulaşım Yolları

  • İskados’a ulaşmak için önce Atina'ya yolculuk etmeniz gerekecektir. Atina'ya ulaştıktan sonra, limandan kalkan feribotları tercih edebilirsiniz. Feribotlar, düzenli seferlerle İskados Adası'na gitmektedir.

  • Feribota ulaşmak için Atina'daki otobüs hatlarından faydalanabilirsiniz. Öncelikle ana karaya bağlı olan Volos şehrine varmanız gerekecektir. Volos'tan, İskados Adası'na giden feribotlara binebilir veya Volos Limanı'ndan kalkan deniz taksilerini kullanabilirsiniz.

  • Feribot veya deniz taksisiyle İskados Adası'na geçiş süresi genellikle 1-2 saat arasında değişmektedir. Feribotla seyahat ise deniz taksisiyle seyahatten daha uygun bir fiyata gelecektir.

  • Bu nedenle pek çok tatil sever, feribot yolculuğu daha ekonomik ve keyifli bulurlar. Özellikle daha önce deniz yolculuğu yapmayanlar için ilginç bir deneyim olacaktır.

  • Eğer alternatif bir yol arıyorsanız, Türkiye'den İskados Adası'na gitmek için Yunanistan'ın Selanik şehrine ulaşmanız da mümkün.

  • Ardından Selanik'ten otobüs ile Atina'ya yolculuk edebilirsiniz. Sonrasında ise yukarıda bahsedildiği gibi Atina'dan İskados Adası'na geçiş yapmanız gerekmektedir.

  • Türkiye'nin batı kıyısındaki Bodrum gibi sahil bölgelerinden feribotlarla Yunanistan'ın Kos Adası’na da geçiş yapılabilir. Sonrasında oradan İskados Adası'na ulaşabilirsiniz.

  • Bu alternatif, daha uzun süren bir aktarma deneyimi olacaktır. İskados Adası’na farklı ulaşım yolları olsa da hızlı ve konforlu bir yolculuk için en mantıklı seçeneğin havayolu olduğu söylenebilir.
Tekin DEMIR
Tekin DEMIR
14 Temmuz 2023
Paylaş :

Yorum Gönder