İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Tüyolar

Tatil dönemleri, özel günler ve iş programları için araç kiralama ihtiyacı duyabiliyoruz. Özellikle toplu ulaşım araçlarıyla uğraşmak istemeyen ve ulaşımda konfor arayanlar bu hizmetten yararlanıyor. Yoğun ilgi gören bu sektör online platformlarda ve yerel firmalarla hizmet imkanı sunuyor. Dolayısıyla hem en güvenilir hem de en uygun araç kiralama firmasını bulmak bazı çekincelere neden oluyor. İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Tüyolar tam olarak yazımızın devamında sizleri bekliyor.

İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Tüyolar, Önemli İpuçları

İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Tüyolar
İstanbul’da araç kiralama istiyorsanız öncelikle kaliteli hizmet veren firmaları tercih etmelisiniz. Bu firmalar kurumsal ve profesyonel hareket ederek hizmet verdikleri için saçma sapan durumlarla karşılaşmamış olursunuz. Ayrıca türlü bahanelerle mağduriyet de yaratmazlar. Araç kiralama usulüne uygun hareket ettikleri için tüm haklarınız saklı kalır.
İlk kez araç kiralama hizmeti alacak olanlar nasıl hareket edeceğini bilmediği için çekimser kalabiliyor. Oysa ki ülkemizde bu hizmeti sunan çok sayıda kaliteli firma bulunuyor. Bu firmalardan hizmet almanız halinde tereddüt etmenize neden olan tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Standart bir prosedürü bulunan firmalardan kolayca kiralama hizmeti alabilirsiniz. Özellikle belirtmek gerekir ki bu işi profesyonel olarak yapan yetkili firmaları tercih etmeniz son derce önemlidir. Bunun yanısıra birkaç püf noktaya da dikkat ederseniz hiçbir sorun yaşamadan bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

Size En Yakın Lokasyonda Bulunan Firmaları ya da Güvenilir İnternet Sitelerini Tercih Edin

Araç kiralamak için tercih edeceğiniz internet sitesinin, size en yakın lokasyonda bulunan işletmeler ile çalışıyor olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer size uzak firmalardan hizmet alırsanız aracınızı alırken veya teslim ederken bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Firmalar genellikle farklı lokasyonlarda aracı teslim edip veya teslim alabiliyor. Fakat  doğrudan firmanın kendisinden aracı teslim almak ve kendisine teslim etmek daha güvenilir bir tercih olacaktır. Ayrıca farklı bir şehirde araç kiralayacaksanız mutlaka şehre giriş yaptığınız lokasyonda bulunan firmalar arasından tercih yapmalısınız.

Eski Model Araçlardan Uzak Durun

araç kiralayacaklar için tüyolar

Kiralık araç filoları genellikle son model araçlardan oluşsa da ne yazık ki hor kullanılan taşıtlar da mevcut . Bu nedenle şehir içinde veya uzun yolda araç kiralarken teknik sorunlar yaşamamak için eski model araçlardan uzak durmanız gerekiyor. 1-2 yaşında araçlar sizin için hem daha konforlu hem de daha güvenli olacaktır.

İhtiyaçlarınızı İyi Belirleyin

İnternet sitelerinden kolayca araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Fakat hizmet alırken ihtiyaçlarınızın farkında olmanız yararınıza olacaktır.
İhtiyacınızı belirlerken dikkat etmeniz gereken hususlar şu şekildedir;
  • Araçta bulunacak kişi sayısı
  • Uzun yol ya da şehir içi kullanım
  • Yakıt tüketimi
Bunlara dikkat etmezseniz işinize yaramayacak bir araç kiralamış olacaksınız. Ayrıca boş yere fazladan harcama da yapmış olursunuz.

Sözleşme ve Sigortayı Dikkatli Okuyun

Bilet sitelerinden kolayca araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Özellikle firma firma dolaşıp vakit kaybetmek istemiyorsanız bu sistem tam size göre. Fakat kiralayacağınız aracın sigorta ve sözleşme tutanağını dikkatli okumanız gerekiyor. Kaskosu olmayan sigortası yapılmayan araçları kesinlikle kiralamamalısınız. Bu araçlar olası bir kaza halinde size büyük faturalar çıkarabilir. Firmanın beklentileri, araç teslimatına ilişkin hususlar, sigorta bilgileri, kasko detayları bulunan tüm evraklar detaylı olarak incelenmelidir.
Tekin DEMIR
Tekin DEMIR
27 Ağustos 2022
Paylaş :

Yorum Gönder