Hong Kong’u Tanıyalım

Kültür

Hong Kong’un cam ve metalle kaplı ticari kimliğinin altında dinamik bir kültürel yapı saklıdır. Bu kültürel yapıda Hong Kong’un Çinli kökleri, kolonyal bağları ve adanın kendisinin geliştirdiği yetenekleri iç içe geçmiştir. Burada kendinizi bir anda Asya’nın en iyi film festivalinde bulabilir, aynı zamanda Taichi sporuna katılabilirsiniz. Ya da kendinizi ejderha kayığı davulcusunun eşliğinde yerel bir şairin mısralarını okurken bulabilirsiniz. Kültür aynı zamanda limandaki müzik sunumu, bambu tiyatroda Çin operası ya da yıl boyunca şehrin farklı bölgelerindeki müzeler ve salonlarda düzenlenen konserler anlamına da gelebilir. Şimdi gelin diğer yönlendiryle Hong Kong'u tanıyalım.


hong kong'u tanıyalım

Alışveriş

Hong Kong mağazalarındaki şık elbiseler ve özel siparişle yapılan bıçaklar başta olmak üzere çok fazla çeşit ürün ziyaretçilerin başını döndürür. Her bütçeye uygun ürünlerin bulunduğu Hong Kong’da “ne isterseniz yaparız” sloganıyla çeşitli ürünler sunulur. Zengin mağazaların bulunduğu AVM’lerden, şık sokak butikleri ve klasik dükkanlar çeşitli takılar ve mücevherleri ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Çeşitli icatların satıldığı pazar yerlerinde istediğiniz ürün için gönlünüzce pazarlık yapabilirsiniz. Şehide satış vergisi olmadığı için genelikle fiyatlar ziyaretçiler için caziptir.

 

Mutfak

Dünyanın en iyi yemek başkentlerinden biri olan şehirde Kanton, Siçuan, Japon ve Fransız lezzetlerini bulabilirsiniz. Şehrin yemek için olan aşkı o kadar derin ve mutfağı o kadar geniş ki, Hong Kong arzuladığınız yemek ve mutfak çeşidini tıka basa doyuncaya kadar size sunar. Arzuladığınız yemek bir kase wonton noodle, yeni buğulanmış dim sum, sıcak ve tereyağlı ananas çöreği, bir çift lezzetli büyük karides, sizin ilk kokulu tofunuz ya da ünlü ustaların yaptığı yeni tatlar olabilir.


Semtler ve Adalar

Hong Kong’un büyüleyici semtleri ve adaları duyusal bir ziyafet sunar. Kendinizi tarihi çift katlı tramvayda gezinirken, şehir merkezindeki at yarışlarında eğlenirken ya da sadece göz kamaştırıcı limanı seyrederken bulabilirsiniz. Hong Kong’un yüzde 70’i dağlıktır ve çok sayıda jeolojik ve tarihi inciler barındırır. Dünyanın en iyi ulaşım sistemlerinden biriyle şehirden ayrılarak bir gününüzü Song hanedanlığı köyünde geçirin ve gezinin. Ayrıca ıssız adada dağa tırmanabilir ya da volkanik deniz küllerinde kayak yapabilirsiniz.

İlknur Sabiha KATİP
İlknur Sabiha KATİP
05 Haziran 2021
Paylaş :

Yorum Gönder