Görmeyi İsteyeceğiniz En Güzel 10 Vadi

İşte size mutluluğun doruğuna ulaştıracak dünyanın en güzel 10 vadi.


10. Barun Vadisi, Nepal

barun vadisi nepal

Barun Vadisi, Himalaya Alanı etrafında ve Makalu Dağı’nın eteğinde yer alıyor. Makalu Barun Ulusal Parkı bu vadinin evi ve burayı ziyaret etmek isterseniz hem vadinin hem de ulusal parkın tadını aynı anda çıkarmanız mümkün. Güzel yüksek şelalelerle ünlü olmasının yanısıra derin kanyonları ve çevreleyen yeşilliklerliyle de tanınıyor. Burada saklı kalan en güzel ekosisteme de rast gelebilirsiniz. 

9. Kalalau Vadisi, Hawaii

kalalau vadisi isviçre

Bu güzel vadi Kaua’i adasında yer alıyor. Hayatınız boyunca göreceğiniz en güzel sahiller den biri olan Kalalau sahiline burası ev sahipliği yapıyor. Burayı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız her türlü ulaşım aracınızı geride bırakmanız gerekecek çünkü hiçbir aracın burada geçerliliği yok. Vadiye yürüyerek ulaşabilirsiniz ki bu da etrafı gezerek güzelliklere doymanıza imkan veriyor. Burası ayrıca etrafındaki yeşilliklerle de tanınıyor.

8. Lotschental, İsviçre

lotschental isviçre

Bu vadi en güzel vadilerden biri olmasının yanısıra aynı zamanda İsviçre’nin en büyük vadisi. Ziyaretçilerin istediği gibi keşfedebilmesi için her tarafı halka açık. Etrafı yaklaşık 3000 m yüksekliğe sahip resmedilmeye değer dağlarla kaplı ve 27 km genişliğe kadar uzanıyor. Vadinin genelinde burası en buzullaşmış yer ve ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunuyor. Kısaca burası benzersiz bir yer.

7. Harau Vadisi, Endonezya

 Görmeyi İsteyeceğiniz En Güzel 10 Vadi

Endonezya’da Batı Sumatra’da yer alan Harau Vadisi gözlerinizin görebileceği en güzel doğa manzaralarına sahip. Burayı ziyaret ettiğinizde birçok dağa, üzerini orman kaplamış kayalara ve pirinç tarlalarına rastlayacaksınız.  Vadiye ulaşımı yürüyerek kolayca sağlayabilirsiniz ve vadinin yakınlarında her yerde konaklama imkanınız bulunuyor.

6. Ten Peaks Vadisi, Kanada

 ten peaks vadisi kanada

Kanada'da bir ulusal park içerisinde bulunan bu Ten Peaks Vadisi dünyaın en güzel vadilerinden biri. 10 farklı zirve tarafından çevrelenmiş bu vadi ‘nin etrafında Moraine Gölü de bulunuyor. Önceki yıllarda bu zirvelerin hepsi birrden ona kadar numaralandırılmıştı fakat şimdi hepsi dünyanın her tarafından önemli bireylerin isimlerin taşıyor. Moraine Gölü’nü takip ederek vadiye ulaşımınız kolayca mümkün.

5. Simplon Vadisi, İtalya

simplon vadisi italya

Bu vadi Alpler arasında yer alıyor, Pennine ve Lepontine adlı dağların arasında kalıyor. Simplon Vadisi, yüksekliği 4000 metreye kadar ulaşan dağlarla çevrili. Bu vadi aynı zamanda hem İtalya’da hem de İsviçre’de bulunuyor ki burayı ziyaret ederken dünyanın iki mükemmelini bir arada görmek mümkün. 

4. Romsdal Vadisi, Norveç

romsdal vadisi norveç

Norveç ve kuzey ışıkları’nın ihtişamının zaten farkındayız fakat vadileri de ülkenin pastanın üzerine konan vişnesi adeta. Vadinin arasından akan nehir huzur veriyor ve vadinin her tarafında yükselen dağlar göreceksiniz. Dağların yüksekliği 1500 metreyi buluyor. 

3. Haa Vadisi, Bhutan

haa vadisi bhutan

“Haa” kelimesi kelimesine “saklı” anlamına geliyor. Vadinin kendisi gerçekten fazla kimsenin duymadığı saklı bir yerde ve dünyanın en çekici yerlerinden biri. Asya, şüphesiz bunun gibi birçok büyüleyici köyün ev sahipliğini yapıyor fakat bu bahar Haa Vadisi sizi özellikle çağırıyor çünkü buna kesinlikle değer.

2. Nubra Vadisi, Hindistan

nubra vadisi hindistan

Nubra, Leh şehrinin yaklaşık 150 km mesafesinde kalıyor ve vadinin etrafındaki bölgelerle birleştirildiği zaman oldukça büyük bir vadiyi oluşturuyor. Ayrıca yabancı milletlerin bu vadiye girebilmesi için bir izin gerekiyor. 

1. Lauterbrunnen, İsviçre

lauterbrunnen isviçre

Bu vadi İsviçre Alpleri’nin en önemli bölgesi ve kayalık uçurumlarla inanılmaz şelalelere ev sahipliği yapıyor. İsviçre’de manzaraları izleyerek kısa bir araba yolculuğuyla buraya ulaşmanız mümkün. Dünyanın her tarafından en güzel vadileri okuduğunuza göre uçak biletlerinizin rezervasyonunu yapın ve baharın  keyfini çıkarın.
 

Yasemin ERCAĞ
09 Ekim 2021
Paylaş :

Yorum Gönder