Görenlerin Hayran Kaldığı 10 Mekan

1.Kolezyum - Roma

kolezyum roma

Kolezyum
bugün Roma'nın en güçlü sembolüdür. Bir amfi tiyatro olarak yapılmış olmasına rağmen adı genellikle gladyatör savaşları ile anılmakta. Hareketli geçmişi ve görkemli yapısı nedeni ile adından her zaman söz ettirebilir. Yakın zamanda ise dünyanın yeni yedi harikası arasında yerini almıştır.

2.Tac Mahal - Hindistan

tac mahal hindistan

Çağatay Türkleri'nden
olan Cihan Şah'ın eşinin ölümü üzerine 1653 yılında yaptırdığı bu eser dünyanın en önemli tarihi eserleri arasında görülür. Mermer işçiliğinde ve ince oymalarda bir zirve olan bu eser ihtişamlı büyüklüğüyle birlikte estetik açıdan da görenleri büyüler. 20 yıl boyunca 20.000 işçinin, oymacının ve mücevher ustasının çalışarak ortaya çıkardığı bu eser Üstad isa adında Persli mimarın ürünüdür. Pers ve Türk kültürünün iç içe girdiği Babür İmparatorluğu'nun zirve eseri olan Taj Mahal dünyanın yeni yedi harikasından biri olarak kabul edilir, dünya mirası listesinde yer alır.

Eşsiz simetrisiyle, kapısındaki 22 kubbesiyle ve Kuran ayetlerinin üzerine ince işçilikle işlenmesiyle Taj Mahal Agra'nın ve dünyanın en önemli anıtlarındandır.

3.Sicilya Özerk Bölgesi - İtalya

sicilya özerk bölgesi italya

Başkenti Polermo'dur. Sicilya'nın özel statüsü 1948 "İtalyan Cumhuriyeti Anayasası"nda bulunmaktadır. Bu anayasa Sicilya adasına geniş kültürel ve idare özerklik sağlayarak adanın ülkede eşi bulunmayan etnik ve dil özellikleri olan antik uygarlığını korumayı hedeflemektedir.böylece Sicilya Özerk Bölgesi yörel idaresi İtalya'nın idari özerklik verilmiş diğer 20 bölgesinden daha değişiktir.

Lezzetli yemeklerden,en iyi şaraplara; deniz ve güneşten, manzarasına doyamayacağınız doğa harikalarına, tarihten sanata kadar her şer bu adada kompakt olarak sunulmuş.

4.huacachina - Peru

huacachina peru

İca
'ya bağlı olan Hukaçina vahası kentin en büyük turist çekim noktasıdır. Kumulların ortasında yer alan muhteşem güzelliğiyle ve kum sörfüne olanak sağlayan özel kumuyla turistleri büyüleyen bu vahayı mutlaka görmelisiniz.

5.Kapadokya - Türkiye

kapadokya türkiye

Büyük bölümü Nevşehir ili sınırları içinde yer alan Göreme Milli Parkı'nı da içine alan tarihi bir bölgedir. 1985 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dahil edilen Kapadokya, 60 milyon yıl önce volkanik dağların püskürttüğü lav ve küllerin zamanla başkalaşması sonucu oluşmuştur. Yıllar süren bu başkalaşımın sonucunda ortaya mükemmel bir doğa harikası çıkmıştır. Günümüzde yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Kapadokya'nın yerleşim tarihi Eski taş Devri'ne kadar uzanır.

6.Baobabs Caddesi - Madagaskar

baobabs caddesi madagaskar

Baobabs Caddesi
ya da Sokağı, Batı Madagaskar'daki Menabe bölgesindeki Morondava ve Belon'i Tsiribihina arasındaki toprak yolunu kaplayan belirgin bir baobab ağacı grubudur. Çarpıcı peyzajı, gezginleri dünyanın dört bir yanından çekerek bölgedeki en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline getiriyor.

7.Arashiyama Bambu Ormanı - Kyoto, Japonya

arashiyama bambu ormanı kyoto japonya

Japonya
'daki Kyoto kenti yakınlarındaki bir bambu korusu olan bu yer barış ve gizem doludur. Çitle çevrili olduğundan bir bambu parkur oluşmuştur. Bu parkurun uzunluğu 300 metredir. Burası Kyoto şehrinin batısında Arashiyama'nın dibinde Hojo'nun pitoresk kıyısında yer almaktadır. Yerin düz olduğu parça bisiklet için idealdir. Bütün alan kelimenin tam anlamıyla çok sayıda bambu bahçeleri ve bir dizi antik tapınak, dar yollar ve rahat sokaklar ile doludur. Ama bambu parkuru gerçekten doğal bir güzellik olarak insanlar için keyifli bir yer. Parkur üzerinde genellikle çok sayıda turist ve yerliler yürürken görebilirsiniz.

8.Crooked Ormanı - Polonya

crooked ormanı polonya

Polonya'
nın kuzey batısındaki bir kasabada yaklaşık 400 tane çam ağacından oluşan koru. Bu ormanda bulunan bu çamların neden gövdelerinin bir kısmından sonra 90 derecelik bükülmeyle eğri bir şekilde büyüdükleri henüz tespit edilemedi.

9.Wisteria tunnel - Japonya

wisteria tunnel japonya

Dünya’nın görülmesi gereken en güzel on yerinden birisi olan Wisteria Tunnel, görenlerde ilk önce şaşkınlık, sonra hayranlık duygusunu uyandırmaktadır. Mor salkım çiçekleri yukarılardan sarkarken, yürüdükçe beyaz çiçekler, yürüdükçe pembe çiçekler, mor, kırmızı, sarı, yani ilerledikçe renk cümbüşünün içerisinde kayboluyorsunuz. 20 farklı renk, 150 farklı tür çiçek görebilirsiniz. Çok yürüyüp yorulduğunuzda yol üzerindeki banklarda dinlenip, bu muhteşem manzarayı daha bir sindire sindire kokusunu içinize çekebilirsiniz. “Dünya’nın en güzel tüneli” olarak adı geçen bu tünelden çıkmak istemeyeceksiniz.

10.Cinque Terre - İtalya

cinque terre italya

Bölgenin bakir ve yabani doğası nefes kesici bir kompozisyon oluştururken,  günün farklı saatlerinde değişen ışığın yarattığı gölge oyunları adeta bir doğa belgeselini andırıyor.  Köylerin pastel turuncu, sarı, kızıl ve terra cota renklere boyanmış evlerinin gün batımı zamanı değişen renkleri, arka fonda dağların koyu yeşili ve ön planda denizin lacivet rengi ile ruhu okşayan epik bir manzara ortaya koyuyor. Cinque Terre’nin özgün doğası o kadar muhteşem ki 1998’de UNESCO’nun dünya mirası olarak koruma altına alınmış.İtalya'nın kuzeybatı sahillerinde dağlar ile deniz arasındaki yamaç ve vadilere türemiş ufacık 5 köyden oluşan "Cinque Terre", kesinlikle Avrupa Akdenizinin en el değmemiş sahilleridir.

Yurt dışına en ucuz uçak bileti fiyatları için bilet.com'dan aramalarınızı kolayca yapabilirsiniz.

Aynur KABAK
07 Mayıs 2022
Paylaş :

Yorumlar ve Değerlendirmeler

Çok İyi (1)
İyi (0)
Orta (0)
Kötü (0)
Çok Kötü (0)
Ortalama Puan

5

1 Değerlendirme
Umut H****

2023-01-17

Gerçekten harika yerler. Bir çoğu gidilecek yerler listemde var. Uygun fiyatlı uçak bileti haberiniz gelir gelmez birini daha listemden eleyeceğim.

Yorum Gönder