Balayı İçin Dünyadaki En İyi 10 Yer


10. Hırvatistan İtalya’nın karşısında Adriyatik Denizi’nde bulunan bu Akdeniz ülkesi çekici sahiller ve keşfedilecek yığınla yer, antik tepe kentlerden Karayipler Denizi’nin tıpkısına, yermantarına ve muhteşem zeytinyağına kadar her şeyi barındırıyor, dar kotlarınızı evde bırakmanız daha iyi olabilir – burada geçireceğiniz balayı yere inmiş cennet gibi olacaktır.

9. Karayipler

Her şeyden uzaklaşıp yine de evinizdeki rahatlık seviyesine erişme imkânına sahip olmak istiyorsanız Karayip Adaları bu kaçışınıza olanak sağlıyor. Bu adalar balayı için her zaman popülerdi, sebebi açık olsa gerek; Anguilla’dan Porto Riko’ya, Birleşik Devletler’in Virgin Adaları’na – muntazam sahiller, lüks tatil yerleri ve çeşitli etkinlikler sizi karşılıyor. Her ada kendi havasına sahip ve kendinize uygun olanını bulmanız çok da zor değil.

8. Tahiti

Tahiti

Güzel adaları, egzotik çiçekleri ve eşsiz ziynet eşyalarını seviyorsanız Tahiti sizin için en uygun balayı mekânı. Bu Fransız Polinezyalı ada her daim dünyadaki cennet olarak görülmüştür. Sahilde uzanmanın, doğada bir yürüyü yapmanın, tüple dalmanın, şnorkelle yüzmenin, kano yapmanın, at üstünde gezinmenin, helikopter turu yapmanın ya da yerel müzeleri ve dükkânları ziyaret etmenin keyfini çıkarın.

7. St Lucia

Karayip Denizi ve Atlantik Okyanusuyla çevrili ve muhteşem ada güzel koylara, saklı körfezlere ve şöhreti en yaygın sahillerden biri olan Anse des Pitons’a sahip. Bu volkanik ada fotoğraf dostu sahillere, güzel dağ manzaralarına ve yemyeşil ormanlara sahip. Yemyeşil bu yağmur ormanlarından birine yürüyüş yaparak ya da bisiklet sürerek dalın, mango ve guava ağaçları, sülfür dolu kaynaklar arasında gezinin ve rengârenk eşyalar, baharatlar ve el işi satışı yapan 100 yıllık marketi ziyaret edin.

6. Belize

Belize

Ünlülerin kaçamak yaptığı yerde mi yapmak istersiniz balayınızı? Latin Amerika’nın son yıllarda gözdesi haline gelen Belize’sine bir göz atın. Antik Maya Harabeleri’ni ziyaret edebileceğiniz, yağmur ormanında gezinti yapabileceğiniz, beyaz kum sahilinde dinlenebileceğiniz ve en büyük mercan kayalıkları arasında yüzebileceğiniz nadir yerlerden biridir burası.

5. Tayland

Tayland

Bu Güneydoğu Asya vahası en iyi balayı yerleri arasında 5. sırada yer alıyor. Ormanın gösterişli tapınaklarla ve şehirlerin antik saraylarla bir de sokak yemekleriyle dolu bir yer. Burada sahiller geniş taranmış kumların parıldayan okyanusa karşı yükselen kireçtaşlarından oluşma adalardan oluşuyor.

4. Bali

Bali

Şeffaf suları, mercan kayalıkları ve el değmemiş sahilleriyle dolu tropik adanın tadını çıkarın. Bu Endonezya cenneti balayıcılar için romantik mekânların arasında en iyilerinden biri. Muntazam doğa harikalarının yanı sıra ada aynı zamanda çeşitli sanat dalları ve müziğiyle tanınıyor. Bali’nin şifalı tedavilerinin uygulandığı spa merkezleri ve otantik mutfağıyla kendinizi şımartın.

3. Cancún


Cancun

Meksika’nın en meşhur sahil mekânlarından birisidir. Bekârların gözdesi ve parti mekânı olmasının yanı sıra Cancún romantik anlamda da birçok şey sunuyor size. Bu düşük maliyetli atmosferde pudra yumuşaklığındaki kumla ve parıldayan masmavi suyla karşılanacaksınız. Coba ve Chichen İtza’nın dâhil olduğu antik harabeleri keşfedin. Gece hayatına can atan bir çiftseniz tatil yerlerinin barları ve bekleme salonları bile gecenin erken saatlerinde hareketli olacağından buradan mutlu ayrılacaksınız.

2. Maldivler

Maldivler

Tam anlamıyla sıra dışı bir balayı tatili deneyimlemek istiyorsanız Maldivler sizin için isabet olacaktır. Kristal mavisi deniz, yayılan mercan kayalıkları, muhteşem gün batımları ve tamamıyla size kalan bitmek bilmeyen sahilleri ile sadece sizin yüzeceğiniz göller. Su üzerine yerleştirilmiş bir bungalovda dinlenin ve rengârenk balıkların, yunusların yüzüşünü izleyin.

1. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Avustralya’nın güneydoğusunda yer alan Yeni Zelanda yükseklerde gezen dağları, kayalıkları, büyülü fiyortları ve pırıl pırıl sularıyla heybetli bir ülke. Saf ve engebeli doğal güzellikleriyle bu mekân ziyaretçilerine nabzı hızlandıran bir gezi vadediyor. Denize açılmaktan, hava dalışı yapmaya, yürüyüş yapmaya, bungee atlayışı yapmaya, kayalıklara tırmanmaya, paraşütle atlamaya, burada adrenalin dolu birçok aktivite bulacaksınız.
İlknur Sabiha KATİP
07 Ağustos 2021
Paylaş :

Yorum Gönder