ABD’de Turistler İçin 10 Cazibe Merkezi


10. National Mall ve Anıt Parkları national mall

Ulusal Parklar Servisi ülkenin genelinde bulunan ikonik heykellerin bağlı olduğu Ulusal Başkent Parkları Merkezi olarak da bilinen 4.000 km²’den büyük bir alanda bulunuyor. Washington, Lincoln ve Jefferson anıtlarının yanı sıra Kore ve Vietnam Savaşı anıtları da burada bulunuyor.  Smithsonian Enstitüsü’nün 19 müzesi de aynı alanın içerisinde yer alıyor. Her yıl milyonlarca insan bu parkı ziyaret ediyor. Giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Manzaranın tadını çıkarmak, dışarıda spor yapmak ve zihninizi dinlendirmek isterseniz burayı ziyaret edin.
 

9. Denali Ulusal Parkı

 Denali Ulusal Parkı

Denali Ulusal Parkı ve Koruma Alanı, Kuzey Amerika’nın en yüksek dağı Mckinley’in de bulunduğu bu park İç Alaska’da bulunuyor. “Denali” kelimesi Atabaşkan dilinde “yüksek olan” anlamına geliyor ve McKinley dağını kastediyor. Denali’nin habitatı en alçak rakımlarında yaprak döken Taiganın da bulunduğu orman iklimidir. Orta rakımlarda tundra, yüksek rakımlarında da buzul, taş ve kar iklimine ev sahipliği yapar. En uzun buzulu Kahiltna Buzulu ’dur. Ayrıca, park bozayı, ren geyiği, Amerika geyiği, kurt ve daha başka çeşitli hayvanın da bulunduğu inanılmaz bir el değmemiş doğaya sahip.
 

8. Florida Keys

 Florida Keys

Birleşik Devletlerin güney doğusunda yer alan mercan takımadaları Florida Keys, Florida yarımadasını sararak anakaraya köprülerle bağlanan 190 kilometrelik tropik adalardan oluşur. Amerikalıların ülkeden ayrılmadan tropik tatile çıkma amacıyla uğradıkları yer olmakla ünlenmiştir. En önemli köprüsü Lower Keys’deki Seven Mil Köprüsü Gerçek Yalanlar ve Hızlı ve Öfkeli 2 filmleri dahil birçok filme mekan olmuştur. ABD’nin 1 numaralı otoyolu “denizaşırı otoyolu” Key Largo, Islamadora, Maraton, Lower Keys ve nihayet Key West’e ulaşarak en uzakta ve popüler adaya kadar uzanıyor.
 

7. Kilauea

Kilauea 

Bir araya geldiğinde Hawaii adasını oluşturan en aktif beş volkanik dağın kalkan olanı da Kilauea’dır. Etrafındaki yüksek, keskin, eğimli stratovolkanlardan farklı olarak çok daha düşük ve düz kalkan şekilli bir volkandır. Volkan 1840’larda Benjamin Pitman ve George Lycurgus gibi yerel işadamları kıyıda birçok otel zinciri açarak burayı turistik bir albeni kattılar.
 

6. Niagara Şelaleleri

Niagara Şelalesi 

Kuzey Amerika kıtasının en muntazam doğa harikası New York ve Ontario arasında yer alan Niagara Şelaleleri aynı zamanda dünyanın en büyük şelalelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Aslında Niagara Şelaleleri, Amerika Şelaleleri, Bridal Veil Şelaleleri ve Horseshoe Şelaleleri olmak üzere üç ayrı şelaleden oluşuyor. Horseshoe Şelalesi Kanada’da yer alıyorken diğer şelaleler New York’ta yer alıyor. Her yıl gelen 14 milyon turistiyle Niagara Şelaleleri dünyanın en çok turist çeken turistik atraksiyondur. Niagara Şelaleleri doğa harikası özelliğiyle tanınmasının yanı sıra önemli bir hidroelektrik kaynağı olarak da biliniyor.
 

5. Golden Gate Köprüsü

Golden Gate Köprüsü 

Dünyanın en güzel ve en çok fotoğrafı çekilen köprü olarak tanınır. Golden Gate Köprüsü, Kaliforniya’daki San Fransisco Körfezi’nin girişinde, Golden Gate Boğazı üzerinde Marin Conty’ye uzanan bir asma köprüdür. 1937 yılında inşa edildiğinde köprü dünyanın en büyük asma köprüsüydü ve San Fransisco ile California’nın uluslararası simgesi haline gelmişti. American Society of Civil Engineers (Amerika Serbest Mühendisler Topluluğu) tarafından Modern Dünyanın bir harikası olarak ilan edilmiştir. Köprünün etrafında sık sık sis oluştuğundan dolayı rengi kırmızı-turuncu seçilmiştir ki siste gemiler tarafından kolaylıkla fark edilsin.
 

4. Yellowstone

Yellowstone Milli Parkı 

Aslında Wyoming eyaletinde yer alan Yellowstone Doğa Parkı Montana ve İdaho’ya da uzanıyor. Park, burada bulunan sıcak su kaynağı, kaplıca ve diğer termal bölgeleri, aynı zamanda inanılmaz vahşi doğasını ve buranın sarp güzelliğini koruma altına almak üzere ABD Kongresi tarafından 1872’de oluşturuldu. Yellowstone, ışık, ısı ve erimiş toprakların su yüzeyine yükseldiği devasa bir sıcak su kaynağının üstünde yer alıyor. 10.000’in üzerinde gayzer ve sıcak su kaynağının yani dünyadaki kaynakların yarısından fazlasının burada bulunduğunu söylemek mümkün. Ayrıca, siyah ayı, boz ayı, geyik, Amerikan geyiği, bizon ve kurtların hepsi bu parkın sınırları içerisinde bulmak mümkün.
 

3. Las Vegas Şeridi

Las Vegas Bulvarı 

Dünyanın kumar cenneti Las Vegas, güney Nevada çölünün neredeyse ortasında yer alıyor. Las Vegas Şeridi, Las Vegas şehrinin içerisinde değil de Las Vegas şehrinin güneyindeki bağımsız Paradise ve Winchester şehirlerinin arasından geçiyor. Las Vegas şehrinde de birçok kumarhane bulunsa da güney Las Vegas Caddesi en çok kumarhaneyi barındırıyor. Lüks bakımın sağlandığı ve fantastik atmosferin tam yaratıldığı devasa mega kumarhane oteller de burada bulunuyor. Kumarhaneler genellikle romantizm, gizem ve uzak diyarların konu alındığı isim ve temaları kullanmışlar. Las Vegas’ın genel olarak görünen şehir manzarası ise dramatik mimarinin kullanımıdır. Bunların hepsi bu şehri turistler için en popüler varış noktalarından biri yapıyor.
 

2. Büyük Kanyon

Büyük Kanyon 

ABD’nin en çok turist çeken Büyük Kanyon’u Kuzey Arizona’da yer alıyor. Kolorado Nehri’nin oyuğunda bulunuyor ve 1,6 km civarı bir derinlik, 446 km civarı da bir uzunluğa sahip. Büyük Kanyon dünyanın en derin ya da en uzun kanyonu değil fakat baskın büyüklüğü, çetrefilli ve renkli manzarası turistlere eşsiz görüntüler sağlıyor. Büyük Kanyon Doğanın Yedi Harikası arasında yer alıyor.


1. Times Meydanı

 Times Meydanı 

Dünyanın en çok ziyaret edilen turist atraksiyonu, yılda yaklaşık 39 milyon turist ağırlıyor. Günde yaklaşık 300.000 insan meydandan geçiyor. Bu Manhattan reklamlı dörtyolları Big Apple’ın 2008’deki ekonomik krizine rağmen artan ziyaret sayısı listemizin başına çıkmayı başarıyor. Times Square birliğine göre “New York City ziyaretçilerin %80’i Times Meydanı’na da uğruyor”. New York City’nin en hareketli meydanı Times Meydanı, Broadway tiyatroları, sinemaları ve devasa levhalarıyla tanınıyor. Her türden eğlence burada mevcuttur. Yürüyüş, bisiklet, otobüs, yemek, limuzin, televizyon, manzara, etnik ve su turları arasında seçim yapabilirsiniz, hepsine uygun bilgilendirici turlar bulabilirsiniz.
Çağdaş KIROĞLU
31 Temmuz 2021
Paylaş :

Yorum Gönder