Mykonos'a Nasıl Gidilir

Ege Denizi açıklarında bulunan ve Yunanistan’a ait bir ada olan Mikonos, Tinos ve Siros gibi adalara komşudur. Adada çok kuvvetli rüzgarlar esmesi sebebiyle “Rüzgarlar Adası” olarak da bilinir. Mikonos’ta da diğer Yunan adaları gibi Yunan mitolojisine ait önemli eserler bulunur. Mikonos, Kiklad adaları arasında en popüler adalardan biridir.

Turizm sektörü oldukça gelişmiş olan adada, çok sayıda plaj ve otel bulunmaktadır. Coğrafi konumunun yakınlığı sebebiyle yaz ayları başta olmak üzere yıl boyunca Türkiye’den çok sayıda turist ağırlamaktadır. Peki Mykonos’a nasıl gidilir derseniz, Mikonos Adası’nda şehir merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bir havalimanı bulunmaktadır.

mykonos adasına nasıl gidilir

Türkiye'den Mykonos Adasına Nasıl Gidilir?

Adaya ulaşım genelde bu havalimanı aracılığı ile sağlanır. Yıl boyunca Atina’dan Mikonos’a günlük uçak seferleri düzenlenmektedir. Olympic Air ve Aegan Airlines havayolları ile düzenlenen bu uçuşlar ortalama 35 dakika sürmektedir. Türkiye’den Atina’ya, Atina’dan Mikonos’a aktarmalı uçuşla ulaşım sağlamak en kısa ve mantıklı seçenektir. Yine de en keyifli ve manzaralı gidiş yolu Mykanos feribot bileti alarak denizin keyfini çıkarttığımız yoldur.

Yaz aylarında adaya Selanik’ten de günlük uçuşlar düzenlenir. Tatil sezonlarında turistlerin sık sık adaya gelip, gittikleri dönemlerde Santorini, Girit ve Rodos gibi çevre adalardan da Mikonos’a uçak seferleri düzenlense de bunların sayısı azdır. Londra, Cenevre, Frankfurt, Amsterdam, Napoli, Venedik, Palermo, Bari, Barselona, Madrid, Zürih ve Paris gibi Avrupa şehirlerinden Mikonos’a bazı aylarda direk uçuş bulmak mümkündür.

Mayıs ayından, Ekim ayına kadar bu uçuşları bulma ihtimali daha yüksektir. Bu yolların dışında Atina’dan ve çevre adalardan da Mikonos’a günlük feribot seferleri düzenlenmektedir. Büyüleyici doğal güzellikleri ve eşsiz plajları ile Mikonos’ta unutulmaz bir tatil yaşamak istiyorsanız, Bilet.com internet sitesi üzerinden biletlerinizi satın alabilirsiniz. İnternet adresimizi kullanarak, güvenli ödeme ile uygun fiyatlarla biletinizi satın alabilir, herhangi bir sorunla karşılaştığınızda, müşteri hizmetlerinden bize ulaşabilirsiniz. 

Mikonos’ta Ne Yenir?

Mikonos ada merkezinde, her bütçeye ve lezzete uygun restoranlar bulunmaktadır. Dünya mutfağından pek çok restoranın bulunduğu Mikonos’ta Yunan mutfağına ait lezzetler de kolayca bulunabilir. Yemeklerde genelde deniz ürünleri kullanılsa da sebze yemekleri de oldukça lezzetlidir. Mikonos’a gitmişken yöresel tatlardan musakka, gemista, suvlaki, horiatiki, kopanisti ve pastiçiyo mutlaka tadılmalıdır.

Bunun yanı sıra baharatlı peynirleri ile ünlü olan Mikonos’ta peynirli şarap tadımı, turistler arasında oldukça popülerdir. Gece hayatı son derece canlı olan adada her yerde gece kulübü ve bar bulmak mümkündür. Astra Gece Kulübü, Cavo Paradiso ve Paradise Club Mykonos gibi mekanlarda, tatil sezonlarında dünyaca ünlü DJ’ler performans sunar ve son dakika yer bulmak zordur.
Çağdaş KIROĞLU
Çağdaş KIROĞLU
26 Temmuz 2023
Paylaş :

Yorum Gönder