Yurt Dışı Seyahatleri için Yapılacaklar Listesi

Bir başka ülkeye gitmeden önce her zaman seyahat için yapılacaklar listemi kontrol ediyorum. İşte sınır ötesi seyahat etmeden önce 8 esas yapılacak husus.

yurtdışı seyahati

Yurtdışı Seyahati Yapılacaklar Listesi:

Şimdi gelin beraber bu listeyi kontrol edelim. Yurtdışında yolculuğu öncesi yapılması gerekenler listesinde ile, unuttuğunuz bir şey olmadan rahat bir yolculuğa başlayabilirsiniz.

1. Vize Bilgilendirmesi:

Ziyaret edeceğiniz ülkeye gitmeden önce vize almanız gerekiyor mu? 

2. En yakın elçiliğe kaydınızı yapın:

Ayrılmadan önce ziyaret edeceğiniz her ülkenin elçiliğini ziyaret edin. Pasaport kaybetme veya çalınması gibi herhangi bir aciliyet durumunda elçiliğin size daha kolay yardımcı olabilmesi için bu önemli bir adım. Ayrıca herhangi bir doğal afet durumunda da yine size yardım edebilmeleri daha kolay olacaktır.

3. Seyahat Sağlık Sigortası:

Herhangi farklı bir ülkeye seyahat ederken her zaman seyahat sağlık sigortamı yapıyorum. Bu aciliyet içeren birçok durumu karşılıyor, ansızın gelen sağlık problemleri, gezi iptali ve valiz gecikmesi gibi. 

4. Gerekli seyahat aşıları:

Yerel sağlık kuruluşunuzla gittiğiniz ülkenin gerekli aşıları konusunda görüşün ve o bölge için önerilenleri yaptırın.

5. Önemli belgelerin fotokopisi:

Pasaportunuz, yanınızda götüreceğiniz kredi kartlarınız, ehliyetiniz ve seyahatlerinizle ilgili belgelerin fotokopisin çektirin. Ben genellikle yanımda bir kopya taşıyorum ve bir de e-postama atıyorum. Ayrıca, yolda vize çıkaracak olma ihtimaliniz için yanınızda pasaport fotoğraflarınızdan da taşıyın. 

6. Yapacağınız her uçuş için mil kazanacağız bir mil uçuş programına dahil olmak iyi bir fikir.

Kartımın programının kapsamadığı bir uçuş programıyla uçacaksam eğer o zaman kendi programlarına kayıt oluyorum. Ne zaman tekrardan yine aynı kariyere ulaşacağınızı bilmiyorsunuz. Millerinizin hepsini aldığınızdan emin olmak için biletlerinizin bir kopyasını saklayın. Mil programları millerinizi neden saymadıklarını öğrenmek istediğiniz zaman biletinizin bir kopyasını soracaklardır. 

7. Ziyaret edeceğiniz ülkelerin döviz kurunu kapsayan bir tabloyu yanınızda taşıyın.

Yanınızda İpod taşıyorsanız döviz kurunu kapsayan tabloyu indirebilir ve yanınızda kağıt taşımakla uğraşmak durumunda kalmazsınız. 

8. Ziyaret etmek üzere gittiğiniz ülkenin belli başlı cümlelerini kağıda dökün.

Rehber kitabınız varsa genellikle bunları içerirler. Ama ben genellikle yanımda taşımıyorum bu kitapları ve “teşekkür ederim”, “merhaba”, “özür dilerim” ve gerekli olabilecek diğer bazı ifadeleri öğrenerek gitmeyi yeğliyorum.

İsmail YURTSEVER
İsmail YURTSEVER
29 Ocak 2022
Paylaş :

Yorum Gönder