Paris’i Tanıyalım

İkonik Mimari

Bulutları delen Eyfel Kulesi, Paris’in en göz alıcı caddesini koruyan geniş Zafer Takı (Arc de Triomphe), Şanzelize Caddesi, Notre Dame Katedrali, lambalarla süslenmiş Sen Nehri ve “art nouveau” tarzı teraslarını hasır sandalyeler süsleyen kafeler şehri ziyaret eden herkesin hafızasına kazınmıştır - ve henüz ziyaret etmeyenlerin ise hayallerine. Ancak ilk görüntüsüne rağmen Paris’in şehir yapısı durağan değildir, bazı çağdaş ve hayret verici simgeler de sunuyor. Endüstriyel tarzdaki Centre Pompidou’dan çarpıcı ve zarafet simgesi Musée du Quai Branly müzesine kadar. Haydi Paris'i Tanıyalım bakalım. 
Paris'i Tanıyalım

İhtişamlı Yemekler

Paris’in mutfağı dünyaca ünlüdür. Fransız mutfağının itibarı kendisini geçiyor. İster bir mahalle bistrosunda, isterse de gastronomi mabedi olan mekânlara uğrayın, hepsi kendilerinin yemek hazırlama ve sunma tarzları ile övünerek bahsedecek ve her zaman şarapla servis yaparlar. Cazip pastaneler, ‘boulangeri’ler (fırınlar), ‘fromageri’ler (peynir dükkânları) ve kalabalık, renkli sokak pazarları şehrin park ve bahçelerde pikniğe götürülecek bir sepet hazırlamak için en ideal yerlerdir. Aşçılık okullarına da ev sahipliği yapan Paris - ev mutfaklarından dünyanın en prestijli aşçılık okullarına kadar- tüm bütçe ve yeteneklere göre çeşitli kurumlar öneriyor.
 

Şık Alışveriş

Parisliler tarz ve moda alışverişi ile eş zamanlı anılırlar. Paris uluslararası modasının öncüsü olarak kalıyor ve tasarımcı butikleri ile öncü moda mağazaları her ziyaretçinin uğradığı yerlerdendir. Bunlara ek olarak konsept mağazaları, bit pazarları, kitapçılar, ilginç ev tekstili dükkanları ve şaşaalı ‘art nouveau’ mağazalar ile çocuk giyim ve oyuncak mağazaları, sanat ve antika satıcıları ve tabii ki, gurme, gıda ve şarap mağazaları da Paris’te bolca göreceğiniz yerlerdir.
 

Sanatsal Hazineler

Renoir, Rodin, Picasso, Monet, Manet, Dalí and Van Gogh Paris’te yaşamış ve çalışmış ünlü ressamlardan ve sanatçılardan sadece birkaçıdır. Paris, dünyanın antik hazinelerini barındıran sayılı sanat merkezlerinden biridir. Hiç bir müzeyle kıyaslanamayacak Louvre ve Musée d’Orsay’ın müstesna empresyonist koleksiyonu ve Centre Pompidou’nun modern ve çağdaş sanatının yanı sıra Paris’te çok sayıda her türden koleksiyona ev sahipliği yapan küçük müzeler var.
Aynur KABAK
Aynur KABAK
26 Haziran 2021
Paylaş :

Yorum Gönder