Yeni İngiltere’de En Gizemli 10 Yer

10. America’nın Stonehenge

americanın stonehenge

Bu bölgenin her yanında herkes birkaç ilginç, turistik yer bulabilir. Salem, New Hampshire ‘da yol kenarındaki tuhaflığı tarihi 4000 yıl öncesine dayanan, 30 akre büyüklüğündeki taş yapılar ve kaya oluşumlarını içerir. Kimin bu yapıları inşa ettiği ve nedeni tartışma konusu olarak kalırken, bu alan bu alanı ev yapmak için hayaletlerin hareketlerinin şekil verdiği söyleniyor. Çoğu, bu alandaki kayalardan bazılarının Kızılderililerin ve diğer insanların ruhuna dönüşeceğini iddia ediyor.

9. Sterling Opera Evi

 Yeni İngiltere’de En Gizemli 10 Yer

Müzikten konferansa kadar, Connecticut Derby’deki Sterling Opera Evi Bob Hope, Amelia Earhart, ve Harry Houdini gibi çeşitli saygıdeğer kişilere ev sahipliği yapmıştır. 1889 yılında inşa edilen, bina bugünlerde bir hayaletin Andy adında genç bir delikanlı olmasıyla  hayaletler dizisini vitrine çıkarmıştır. Bu özel ruhlar bu alan çevresinde top gibi eşyaları hareket ettirmekten hoşlanırlar. 2011 yılında, bu mekan televizyonda Ghost Hunters (Hayalet Avcıları) şovunda gösterildi.


8. Blood Cemetery(Kan Mezarlığı)

 blood cemetery

Mezarlıkların hayaletlerin yuvası olduğu iddia edliyor.  New Hampshire, Hollis yer alan, mezarlığın asıl adı Pine Hill.  O  “Blood Cemetery” adını tüyler ürpertici bir sebepten dolayı almadı ama oraya gömülen ünlü bir aileden dolayı aldı. Çoğu hayaletin orada olduğu iddia ediliyor. Sayısız paranormal araştırmacı burayı ziyaret ettiler ve kayıtlarda sesler ve fotoğraflarda tuhaf anormallikler gördüler.

7. Paine Evi

 paine evi

Koloni Amerikası her iki mimari yapı ve ruhların hala orda dolaşması yönünden Yeni İngiltere’de iyi ayakta kalıyor. Yaklaşık 1740’larda Francis Brayton tarafından inşa edilen, ev şimdilerde Coventry, Rhode Adası’nda bir müze ve tarih kurumu. Dolaşan çoğu ruhtan biri genç bir kızın ruhu. Burada yürütülen soruşturmada başkan yardımcısının videoda kayadan sandalyenin kendi kendine hareket etmesi gibi vakalar eline geçti.

6. Rutland Esir Kampı
 

rutland esir kampı

Terkedilmiş yerler, tüyler ürpertici olabilir ve bu eski esir kampı istisna değil. Bu kamp 1903 yılında inşa edildi ama 1934’te toprak altı mahzeni ve hapis hücresi gibi ayakta kalan sadece birkaç binayla birlikte kapatıldı. Garip sesler ve hareket eden gölgelerle dolu bu yeri gece vakti bir ziyaret pek tekin olmayabilir. Bekçi kulübesinin kalıntılarının etrafında dolaşan bir hayaletin bekçinin karısı olduğu söyleniyor.

 

5. Kolej Binası

 kolej binası

Aklınıza daha çok bir eğitim gelebilir, ama aynı zamanda size korku da veriyor. Montpelier’deki Vermont Güzel Sanatlar Koleji 1941 yılında kolej olmadan önce 1831’te papaz okulu olarak açıldı. Kampüsteki en gizemli yer muhtemelen orada öldürülmüş olan bir kızın dadandığı söylenilen Kolej Binası. Onun küçük kilisede org çalma alışkanlığı var.

4. Captain Grant’s 1754

captain grants

ABD’de pek çok perili pansiyon var ve  Connecticut, Preston’daki bu pansiyon istisna değil.  Karısı Mercy ile burada yaşamış olan Kaptan William Grant’dan sonra böyle isim verilen, konaklama yerinin pek çok ruhu barındırdığı söyleniyor. Adelaide odasının ayak sesleri duyulması ve anahtarların hareket etmesiyle en hareketlisi olduğuna inanılıyor. Mekan Psychic Kids sıradışı şovunda görüntülendi.

3. Elder Ballou Mezarlığı

elder bollou mezarlığı

Cumberland, Rhode Adası’nda yer alan, mezarlık onun mahzeni ve eski mezar taşlarıyla mezarlıklar arasında en korkunçlarından biri. Eskiden dini buluşma yuvası olan, mezarlık bugün aşırı derecede tahrip olmuş durumda. Yine de,  doğaüstü olayların her çeşidi burada kayda geçti. Sesler duyuldu, gölge şekilleri görüldü ve bu arazinin yakınlarında UFO ihbarı yapıldı.


2. SK Pierce’in Gizemli Muhafazakar Köşkü

sk piercein gizemli muhafazakar köşkü

Ghost Hunters (Hayalet Avcıları), Ghost Adventures(Hayalet Maceraları) ve  My Ghost Stories  (Benim Korkunç Hikayelerim)  bunların hepsi Massachusetts, Gardner’da yer alan 1875 köşkünü görüntüledi. O eskiden SK Pierce’in baş tacıydı ama zaman bu mekan üzerinde büyük hasara sebep oldu. Çoğu ruhun köşke dadandığı, bazılarının iyi niyetli ama diğerlerininse pek de öyle olmadığı söyleniyor.  Çevrede koşan çocuklar görüldü ve çatı katındaki eşyalar hareket etti. Bu olay geçenki sahipleri orada daha fazla yaşamayınca daha da kötü hale geldi.

1. The Lizzie Borden Evi

the lizzie borden evi

4 Ağustos 1892 tarihinde, Massachusetts, Fall River’daki bu ev halka zulüm eden Abby ve Andrew Borden’ın, iki gaddar katilin yerleşim yeriydi. Andrew’in kız kardeşi, Lizzie suçlu bulundu fakat sonra cinayetlerden aklandı. Şimdi, onun evibir pansiyon ve Yeni İngiltere’nin en ünlü ve gizemli yeri. Misafirler  yataklarının köşesinde duran bir kadın gördüklerini ve diğerleri kendilerine dokunduğunu söylüyor.  Bu ev pek çok televizyon şovu tarafından çekildi ve hayalet arayanlar için görülmesi gereken bir yer haline geldi.

Çağdaş KIROĞLU
Çağdaş KIROĞLU
23 Ekim 2021
Paylaş :

Yorum Gönder