Valiz Toplamanın 10 Kuralı

Yollarda on yıldan fazla süre geçirdiğinizde bazı garip sorular ile karşılaşıyorsunuz. En büyük soru işareti ise çanta hazırlamak ile ilgili, ne götürülür, ne götürülmez, ne nereye koyulur gibi sorulardır. Çok sayıda yer gezdim, fakat her geri dönüşümde daha az yük ile gidebileceğimi fark ettim. Şimdi sizi bazı sıkıntılardan kurtaralım ve öğrendiğim basit şeylerden başlayalım. Valiz toplamak bir sanattır. :) Şimdi gelin Valiz Toplamanın 10 Kuralı Listesine Bakalım;

valiz toplamak

Valiz Toplamanın 10 Kuralı

  1. Altın Kural: Yanınıza almayı planladığınız kıyafetlerin yarısını ve paranın da iki katını alın. Bunun ne kadar doğru olduğunu anlatamam bile.
  2. Sadece bir valize sığdırabileceğiniz kadar eşya alın. Can sıkıcı olsa da daha önceden hepimiz valiz kaybetmişizdir. Fakat Polonya’da hava 3 dereceyken ve uzun uçuşlarda giymekte ısrar ettiğiniz o korkunç kazaklar üstünüzdeyken, ‘’En yakın zamanda sizin valizinizi bulup size yollayacağız’’ cümlesini duymak ilk gününüzde keyfinizi kaçırabilir. Ayrıca, Polonyalılar alınmasın ama Varşova’da gardırobunu tamamen yenilemek tam olarak seyahat bütçenizi harcamak isteyeceğiniz şey olmayabilir. Bu ayrıca paha biçilemez bir tekerlekli valiziniz olduğu anlamına gelir.
  3. Eğer valizinizi kontrol etmeniz gerekecekse görevlilerden valizin üzerine bir ‘kırılabilir’ etiketi yapıştırmalarını isteyin. Bu şekilde valizinize ulaşmanız kolaylaşacak ve valiziniz diğer bavulların arasında en üst tarafa yerleştirilip uçaktan ilk çıkacak valiz olacak. Ayrıca uçaktaki tek siyah valiz sizinki değil, bu nedenle valizinizin üzerine bir etiket, kırmızı kurdele gibi kalabalıkta valizinizi tanımanıza yarayacak herhangi bir şey koyuverin. Bugünlerde Havaalanı güvenliğinin korkutucu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Başkasının valizi ile gümrükten geçmeyi deneyin bakalım.
  4. Karıştırarak eşleştirin. Üç tişört ve Üç altlık alın. Bu 9 takım eder.
  5. Kitaplar seksidir. Vinil plaklar da öyle, yine de kendinize fazladan boşluk bırakıp e-kitap okuyucunuzu ihtiyacınız olan ülke rehberleri ile doldurun ve iPod’unuzu yanınızdan ayırmayın.
  6. Diva olmayın. Eğer siz de kendi saç kurutucusu ile gezenlerdenseniz (ve otelinkini kullanmayan) o zaman size Alplerin üstündeki dumanlı dağlarda bir hafta sonu önerebilirim.
  7. Mont ve kazaklar çok fazla yer kaplar ve size ağırlık yaparlar. Eğer kışın ortasında Rusya’ya gitmiyorsanız lahana gibi giyinmek sizin için yeterli olur.
  8. Eğer yapabilirseniz kot pantolonlardan uzak durun. Bu çok önemli, aslında bunu ikinci maddeye çıkarmalıydım. Kot pantolonlar kiri tutar, fazla yer kaplarlar ve açık havada kurutması günler sürer. Pamuklu ve haki en iyi seçeneklerdendir.
  9. Değerli bir eşyanız var ise ve sırt çantanıza sığdıramıyorsanız, onu evde bırakın. Nereye giderseniz gidin eşyalarınız çalınabilir. Ne kadar külfet olsa da bilgisayar, kamera gibi eşyalarımı sürekli sırt çantamda ve kalabalık yerlerde taşırım.
  10. Gittiğim her ülkede sabun da satılıyor, şampuan da çorap da tişört de yani unuttuğunuz ne varsa satın alabilirsiniz. İşte size Valiz toplamanın 10 kuralı. Rahat rahat gezip eğlenmeniz dileğiyle.
Son bir şey daha: nasıl olduysa ayakkabı modasında kabul görmüş bir akım olan şu plastik bahçe ayakkabıları var ya? Ülkenize bir iyilik yapın… kullanmayın.
Aynur KABAK
15 Mayıs 2021
Paylaş :

Yorumlar ve Değerlendirmeler

Çok İyi (1)
İyi (0)
Orta (0)
Kötü (0)
Çok Kötü (0)
Ortalama Puan

5

1 Değerlendirme
Mehmet ****

2023-01-07

Gerçekten güzel bir yazı olmuş tavsiyeler için teşekkürler

Yorum Gönder