Sonbahar Festivalleri

Farklı aktivitelerin gelenek olarak yerine getirilmesini sağlayan festivaller, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de yapılan uygulamalar arasında yer alırlar. Festivaller, insanların bir araya gelmelerini sağlarken aynı zamanda çok fazla eğlenmelerini de sağlarlar. Yılın belli dönemlerinde yerine getirilen çok sayıda festival vardır.

Türkiye Genelinde Popüler Festivaller

Bu uygulamalar insanların eğlenmeleri için uygun ortamı hazırlarken aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Türkiye'deki festivallerin her biri aynı zaman diliminde gerçekleşmez. Yılın belli aylarında yapılan festivaller, her sene aynı ayda yapılır. Bu durum festivalin bir gelenek haline gelmesini sağlar. Ülkemizde çok fazla sayıda festival vardır. Ancak bazıları özellikle daha fazla ön plana çıkmaktadırlar.

sonbahar popüler festivaller

Zeytinli Rock Festivali

Özellikle de gençler tarafından yoğun ilgi gören Zeytinli Rock Festivali, Eylül aylarında gerçekleşen festivaller arasında yer alır. Bu festivalde 200.000 insana konser verilmektedir. Yaklaşık olarak 75 sanatçının yer aldığı bir festivaldir.
Bu nedenle çok fazla popülerdir. Festival 5 gün sürüyor. 5 gün boyunca rock konserleri veriliyor. Bu festival aynı zamanda rock dünyasına yeni adım atanlar için de önemli fırsatlar sunuyor. Edremit, Balıkesir'de gerçekleşen konserler sizlere sadece müzik keyfi yaşatmaz. Aynı zamanda kum, deniz ve güneş üçlüsünün de tadını çıkarmanızı sağlar.

İstanbul Coffee Festival

Eylül ayı içerisinde yapılan İstanbul Coffee Festivali, binlerce kişiyi ağırlayan festivallerden biridir. Bu festivalin popülerliği Türkiye sınırlarını çoktan aşmıştır. Kahve festivalleri arasında ayrı bir değere sahip olan İstanbul Coffee Festival, çeşit çeşit kahveleri tadabileceğiniz bir eğlencedir. Bu festival, özellikle de kahve tutkunları tarafından çok fazla ilgi görmektedir.
4 gün süren bu festivalde kahve dışında çikolata tadımları da yapabilirsiniz. Ayrıca kahvenin geçmişten günümüze kadar yaşadığı serüveni ve önemini de bu festival sayesinde öğrenebilirsiniz. Festivalde konserler de veriliyor. Böylece insanların müzik keyfinden mahrum kalmamaları sağlanıyor. Bu eğlencelere katılmak için bilet almanız gerekir.

Uluslararası Antalya Film Festivali

1964 yılından beri devam eden bu festival, Türkiye'deki en popüler festivallerden biridir. Ekim ayında gerçekleşir. Türkiye'deki en değerli film festivallerinin başında yer alıyor. Bu nedenle Uluslararası Antalya Film Festivaline gösterilen ilgi daha bir ayrıdır. Festivalde sergilenen film sayısı 100'ü geçiyor.
Film tutkunlarının çok yakından takip ettikleri bir festival olmasından dolayı popülerliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Festivale katılarak derece kazanan filmler, para ödülüne layık görülüyor. En iyi filmin aldığı para ödülü ise 400 TL olarak belirlenmiştir. Antalya tanıtımında önemli bir yere sahip olan bu festival, Ekim ayının en eğlenceli günlerini yaşatıyor. Festivalde film sergilemek isteyen kişiler belli bir ücret ödemek zorundadırlar. Ayrıca öğrenci indirimi de mevcuttur.

Akbank Caz Festivali

İlk olarak 1991 yılında yapılan Akbank Caz Festivali, Türkiye'nin farklı şehirlerinde yapılıyor. Kars, Kayseri, Erzurum, Adana, Trabzon, Eskişehir, İzmir, Gaziantep ve Ankara gibi illerde organize edilmektedir.
En iyi müzisyenleri bir araya getiren bu festival, henüz yeni çıkış yapan sanatçılar için de büyük bir şans sunuyor. Festivalde sadece caz konserleri yer almıyor. Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri, dinletiler, film gösterileri, atölyeler ve paneller de bulunuyor. Ekim ayında katılabileceğiniz en renkli festivallerden biridir.

Türkiye Genelinde Popüler Olan Diğer Festivaller

Eylül-Ekim aylarında gerçekleşecek olan diğer popüler festivaller ise şunlardır:
  • Eşme Ayva Festivali
  • Giresun Lezzetleri Şenliği
  • Uluslararası Zurnazen Festivali
  • Milyon Fest Fethiye
  • Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali
Gibi festivallerin de ayrı bir popülerlikleri vardır. Ayrıca diğer Tiyatro, Eğlence Tema Parkları, Müze, Akvaryum, Hayvanat Bahçesi, vb. etkinlikler için Etkinlik Bİleti Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Serap Bozkurt
20 Ağustos 2022
Paylaş :

Yorum Gönder