New York'u Tanıyalım

Gece Yaşamı

Güneş yavaşça Hudson nehrinin arkasında batarken, ışıl ışıl gökdelenler New York gecelerini aydınlatır. Bununla New York büyük bir sahneye dönüşür. Dünyaca ünlü aktörleri görmek için Broadway tiyatroları ziyaretçileri çekerken, alanının en iyi solistleri, dansçıları ve müzisyenleri ise şehir genelindeki küçüklü büyüklü çok sayıda salonda sahne alır. İster yüksek, isterse de düşük kültür olsun New York hepsine kucak açar; Williamsburg’da rock gösterileri, Lincoln Merkezi’nde bol para harcanan operalar ve bunlar arasındaki her şey. Burası deneysel tiyatro, doğaçlama komedi, bağımsız sinema, bale, şiir okumaları, parodi, dünya müziği, caz ve daha pek çok şeyin şehridir. Eğer siz bir şeyin hayalini kuruyorsanız, o muhtemel New York şehrinde şu an gerçekleşiyor ve yaşanıyor.

New York'u Tanıyalım

Yemek Başkenti

New York yemek yemek için her zaman en iyi imkânları sunar. Şehir mevsimsel ve yerel mutfağın çeşitli tatlarını ziyaretçilerine ikram ediyor. Bunlar arasında sebzelerini binalarının çatısında ya da Upstate’deki kendi çiftliğinde yetiştiren restoranlar olduğu gibi, kendi et ve deniz ürününü yakındaki tesisinden sağlayanlar da var. Ayrıca burada usta bir zanaatkâr tarafından kavrulmuş bir kahve içebilir, çikolataya viski damıtılmasına ya da peynir yapımına şahit olabilir ve tadabilirsiniz. Barlar da özgünlüklerini yeni seviyelere çıkarmış ve yeni tarz kokteyller küçük ikram tabakları ile servis ediliyor. ‘Gastropub’lar ise bugünlerde yemek yemek için en ideal mekânların başında yer alıyor. Tabii ki bir de yemeğinizi New York şehrinde sayıları 20 bini aşan sokakta bir tabureye oturarak atıştırabileceğiniz küçük işletmeleri de tercih edebilirsiniz.
 

Sanatın Merkezi

Met, MoMA ve Guggenheim New York’taki baş döndürücü gezilecek yerler listesinin sadece başında yer alan birkaç isim. New York’ta her şeye adanmış bir müze bulabilirsiniz; Viyana sanatının en iyi örneklerinden, göçmen yaşamının geleneklerine kadar. Ayrıca Japon heykeltıraşlığının en iyi örnekleri, post modern Amerikan resmi, Himalaya tekstili ve New York şehri yaşamına kadar her şeyi buradaki müzelerde görebilirsiniz. Ayrıca eğer katılmak isterseniz, sayısız sergi alanları ve festivaller, parti açılışları (genellikle perşembe geceleri) New York’ta sizi bekliyor.
 

Kent Gezintisi

Sıkıştırılmış boyutu, sokaklar dolusu mimari zenginlikler, eski dünya kafeleri, nefes kesen kitapçıları ve antika mağazaları ile New York şehri kent gezginleri için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Bu 200’ün üzerinde milletin olduğu şehirde kıtaları geçmek, caddeleri yürüyerek geçmek kadar kolay. Parlak renklerle boyanmış Budist tapınakları, buharı tüten noodle mağazaları ve kokan balıkçılarına rağmen Çin mahallesinde kolaylıkla kaybolabilir, ardından cazip butikler ve zanaat düşünen müzisyenlerin arasında kahve tatmak için Nolita’ya kadar yürüyebilirsiniz. Her bir mahalle New York’ta çok kesin değişen bir ortam karşınıza çıkarır; Upper West Side’daki 100 yıllık Yahudi yerleşimlerinden Greenwich Village’in taş döşenmiş sokaklarına kadar. Ve bütün bunları görmenin en iyi yolu da sokakları yürüyerek dolaşmaktır.

Yasemin ERCAĞ
Yasemin ERCAĞ
17 Temmuz 2021
Paylaş :

Yorum Gönder